Kuple Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 Ahoj, potřebuji koupit rodinný stan pro 4 - 5 osob a vůbec se v tom nevyznám. Nemáte někdo zajímavý tip, nebo zkušenost. Jde mi hlavně o jednoduché rozkládání a rozumnou výdrž v dešti a stabilitu.... Nejedná se mi o dlouhodobé kempování, spíš tak prodloužené víkendy. Citovat
Butrus Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 Ahoj, máme Husky Bizon 4. Je pro 4 osoby, staví se dobře, váží necelých 5 kg a má dva vchody. Máme ho dva roky a zatím naprostá spokojenost. Pro pěší turistiku by byl vhodnější lehčí, ale my ho používáme na motorku nebo autem,tak váha nevadí. A jezdíme jen ve dvou, tak tam máme místa hromadu. Recenze stanu zde: http://www.recenze-stanu.cz/husky-bizon-4-stan.htm Citovat
ivanh Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 Vidim ze k tejto teme nemam co dodat. Naposledy som stanoval s rodicmi pred 30 rokmi v BG a stan pre 4 osoby varil 20kg ram a 20 kg plachta Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 Z vlastnej skusenosti mozem povedat, ze do stanu, sa investovat oplati ... - urcite kup neci znackove, husky a podobne - vodny stlpec min. 5000 mm - pokud chcete do stanu 4 kousky, tak kup stan minimalne 5 mistny, nebo kup ten, co ma v strede predsien, a 2 samostatne spalne, kde sa mestia po 2 dospele osoby, popripade 3 deti ... Nekupuj levne hypermarketove stany, premoknou vetsinou uz pri rannej rose ... Ked vas raz zastihne dazd, ked budes v stane, a budes mat smejd, tak to vetsinou tak dopadne ... Citovat
vendelinek Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 ještě dodám, stan bez předsíně nekupuj,taková předsíň je bezva věc na skládací stolek a židličky kolem a skládací skříňky,na cokoliv i na stolek pro vařič,a při horšim počasí se nemusíte válet po ložnicích.Mám stan už asi tak 25 let pro 4 osoby a velkou předsazenou předsíň s dvojitym zapínánim jo našel jsem v inzerci,je to ten samej akorát ještě starší ale jsme s nim spokojeni http://sport.bazos.cz/inzerat/10326348/Stan-Normandie.php ještě dodám rozměry jsou nějak 4,5m/d(2x2,5 je ložnice) a šířka asi2,5 a na výšku asi 180,je to teda +-,přesně to nevim,letos sme ho ještě nevytahly [upravil dne 28.5.2011 21:34 vendi.stejskal] Citovat
Kuple Odesláno 28. květen 2011 Autor Odesláno 28. květen 2011 Díky moc za rady. Určitě min. 2 ložnice a předsíň. Nicméně typů a značek je hromada. Nebude to na nějaké tůry, spíš pojedeme většinou autem a jenom na pár dní..... Citovat
jofo Odesláno 28. květen 2011 Odesláno 28. květen 2011 Jeeeej. To si pamatam. Len skoda ze vazil 25 kilo a zabral cely kufor n a S120. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 29. květen 2011 Odesláno 29. květen 2011 Podobny komančistický stan máme také ešte niekde doma ... Problém je velkosť, a skladnosť ... Aj postaviť taký stan, zabere celkom čas ... Avšak je to stará kvalita ... Hlavny bonus bol ten, ze sa v tom stane dalo stáť ... Citovat
aka Odesláno 29. květen 2011 Odesláno 29. květen 2011 zkusila bych mrknout treba tady - pokud na to nespechas a mel bys treba cestu do Prahy...da se tam stan prohlidnout a i mivaji docela slevy... jinak my mame husky, ma ho i spousta kamaradu(ruzne modely) a plna spokojenost, takze tehle znacky bych se urcite nebala. Citovat
vendelinek Odesláno 29. květen 2011 Odesláno 29. květen 2011 souhlas s Lubkem,stojí se v něm docela slušně,a tenx když sme si ho kupovali,jezdili sme favoritem,dost malej kufr,ale stan se tam vešel,pak byla 309ka a tam by se vešel 2x,neni zas tak velikej balík a s postavenim ve dvou byl tak +- 20minut,to si myslim ,neni zas tak náročný Citovat
Kuple Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Díky za rady, ještě se mrknu tady v Liberci do Decatlonu a uvidíme..... Citovat
mmmb Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Dobrých firem je hodně. Jurek, saleva, vaude, pinguin, coleman, ... Jaké prametry? podlážka min. 10m vodního sloupce, tropiko min. 3m některé supermarketové mají třeba jen 1,5m nebo nemají uvedeno - to je tak dobré na raní rosu, ale na jednodenní déšt či vícenenní špatné. konstrukce - dural je nejlepší, potom sklolaminát s povrchovou úpravou Dále pod stan doporučuju dát nějakou podložku (plachtu) kvůli pahýlům trávy a ostrým kamenům ať to neprotrhnou. kolíky dural, železné, plastové(nebrat), tvar kulaté do tvrdší hlíny, uhelníkové do měkké a písku větrací systém a napínací systém plachty to majíí vždy nějak řešeno posvém, když nejdeš doextrému tak to není třeba řešit. Citovat
Jarouš307 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Kuple, v tom Decathlonu mají naprosto suprové stany. Tzv. 3 sekundové. Je to stan na principu spojených kružnic laminátových tyčí a je to naprosto bomba. A hlavně ta cena je přijatelná. Dělají se v různých velikostech a variacích. Jsou fakt hodně kvalitní. zatírané švy. nepromokavý patentovaný materiál atd. Vše ti na místě ukáží a vysvětlí. Můžu jen doporučit. Sám jsem ho pro mě a manželku s dcerkou koupil a měl jsem ho teď na srazu. Obstál bezvadně. Ja to stan pro 4 a vyspali jsme se luxusně i s věcmi. Ty stany se obecně jmenují Quechua a mě osobně hooodně nadchly. Citovat
mmmb Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 pár výrobců: http://www.pinguincz.cz/stany.php http://www.vltava2000.cz/stan/default.asp?lngDepartmentID=47 http://www.vaude-shop.cz/vybaveni-stany-family/6155c/ http://www.campingaz-coleman.cz/stany-coleman/rodinne-stany-coleman.html Citovat
John_Ice Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Dobrých firem je hodně. Jurek, saleva, vaude, pinguin, coleman, ... Jaké prametry? podlážka min. 10m vodního sloupce, tropiko min. 3m některé supermarketové mají třeba jen 1,5m nebo nemají uvedeno - to je tak dobré na raní rosu, ale na jednodenní déšt či vícenenní špatné. konstrukce - dural je nejlepší, potom sklolaminát s povrchovou úpravou Dále pod stan doporučuju dát nějakou podložku (plachtu) kvůli pahýlům trávy a ostrým kamenům ať to neprotrhnou. kolíky dural, železné, plastové(nebrat), tvar kulaté do tvrdší hlíny, uhelníkové do měkké a písku větrací systém a napínací systém plachty to majíí vždy nějak řešeno posvém, když nejdeš doextrému tak to není třeba řešit. přesně todle je vyčerpávající...ale opravdu podlaha 10 000mm a tropico 3 000 ale spíše je lepší 5 000,nikdy nevíš kdy přijde pořádnej lijavec a potom to mít mokré,to není nic příjemného. Jurek je as iopravdu super dělaj i plachty pod stan,takže to přesně kopíruje,ale asi je o trochu dražší,hold česká výroba Citovat
Kuple Odesláno 30. květen 2011 Autor Odesláno 30. květen 2011 Díky díky díky. Podle všecho asi vyberu ten stan v Decatlonu. Co jsem tam zatím kupoval, tak skvělá zkušenost, ochota, výměna není problém a věci jsou kvalitní za velmi přijatelné ceny. Jak budo nakoupeno, tak poreferuji Citovat
Jarouš307 Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Kuple, uvidíš že se Ti bude líbit. Já jsem fakt rád, že jsem ho tam koupil. A s tím zbožím to máš pravdu. Taky zatím max. spokojenost. Nojo, hold Francie..;) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.