Guest Scratch Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 vcera jedu na semaforech doleva a vedou tam takto dva pruhy, pan s fabii v levem, ja v pravem, odbocujeme, pan v pravem, ja na chodniku s motorkou. Jsem myslel, ze me fakt sunda...... Citovat
gronholmm Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Gronholmm: Kdy a kam? :-) Bývá to první čtvrtek v měsíci u kempu Džbán u Evropský Citovat
kujon106 Odesláno 17. červen 2011 Odesláno 17. červen 2011 Dneska taky pěknej zážitek, jedu od Jihlavy, najíždim na nájezd na Pávov a hledám jednu firmu, takže jedu pomalu. Z ničeho nic se objeví v zrcátku zběsilá korejská mr*ka kia ceed v červeném provedení a lepí se na mě. Nacházím odbočku k firmě, házím blinkr, zpomaluju a chystám se odbočit (doleva!). Jaké jsem neměl překvapení, když sem kouknul do zrcátka a v tom mě to hovado začalo předjíždět. Chvilku sem stál (na houkačce, před odbočkou) jak v Jiříkově vidění co to vůbec po silnicích může jezdit. Ten vůl samozřejmě přidal a ujel. Jet za ním mě ani nenapadlo. [upravil dne 17.6.11 23:12 kujon106] Citovat
Krt€K Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Gronholmm: aha, já si ještě pamatuju, že to bývalo ve Vysočanech...no nevadí, jak to půjde, dorazím :-) Citovat
chuck11 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Dneska taky pěknej zážitek, jedu od Jihlavy, najíždim na nájezd na Pávov a hledám jednu firmu, takže jedu pomalu. Z ničeho nic se objeví v zrcátku zběsilá korejská mr*ka kia ceed v červeném provedení a lepí se na mě. Nacházím odbočku k firmě, házím blinkr, zpomaluju a chystám se odbočit (doleva!). Jaké jsem neměl překvapení, když sem kouknul do zrcátka a v tom mě to hovado začalo předjíždět. Chvilku sem stál (na houkačce, před odbočkou) jak v Jiříkově vidění co to vůbec po silnicích může jezdit. Ten vůl samozřejmě přidal a ujel. Jet za ním mě ani nenapadlo. [upravil dne 17.6.11 23:12 kujon106] Kdyby tě sestřelil,tak na vině by jsi byl ty tak pozor nato:ticho Citovat
Krt€K Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 chuck: No tím, co píšeš, si nejsem moc jistej... Citovat
Mišak Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Buď si jistý nebo by vina v lepším případě byla 50-50 jak skoro ve všech připadech;) Citovat
kujon106 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 No, dle mého bych na vině určitě já nebyl, neb já sem neudělal nic špatně. Kdyby to do mě šťouchnul, tak sem se maximálně nepodíval do zrcátka (a on klidně mohl být v mrtvém úhlu). Krom toho se mnou v autě jeli dva lidi, kteří dosvědčí, že tam ten blink byl dost dlouho na to, aby ho ten mamlas zpozoroval. A přišít vinu za nic bych si teda rozhodně nenechal. Citovat
Krt€K Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 No...takže..on jel zezadu a má předvídat, že auto před ním může zatáčet...no a za druhé záleží na tom, kolika proudá to byla silnice... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 No...takže..on jel zezadu a má předvídat, že auto před ním může zatáčet...no a za druhé záleží na tom, kolika proudá to byla silnice... Takisto ty pred tym, ako odbočiš, sa máš presvedčiť, že nič nejde, aj v spätnom zrkadle ... Na mrtvy uhol sa nehra ... A nehra sa moc ani na svedectva Dolezite su fakty ... faktom bude, ze jeho auto bolo uz v predbiehacom manevri, ked do teba naburalo, tj TY si sa zle pozrel, do spetneho ... Takzko sa budu dokazovat tvrdenia, ze kto mal kolko blinker ... Bohuzial je to sproste, ale je to tak ... On mohl mit klidne 4 lidi v aute, a svedkouv si kazdy vie vymyslet kopec ... Napise 3 kamaradov, ze tam stali pobliz, a uz je to v prdeli, proto se moc na svedectva nehraje, ale na fakty ... Citovat
kujon106 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Byla to klasická silnice, resp. lepší bude, když hodim přímo kde to bylo. GPS: 49°26\'27.772\"N, 15°36\'37.761\"E Citovat
Medvěd Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Lubk0 - i mně na kurzu bezpečné jízdy (a vlastně i na školení řidičů) vysvětlovali, že pán v X5 měl pravdu a ANO, i já jsem to ho*ado, které klidně jede v odbočovacím pruhu až do místa, kde začíná mezi pruhy čára plná a tam se systémem zip řadím mezi auta. Až do tohoto místa se totiž jedná o pruh souběžný a zcela rovnocenný, odbočovacím se stává až za onou plnou čárou a já fakt nemůžu (A ANI NECHCI) čuchat, proč ty řidiče baví stát v pravém už o kilák dřív, než je nutné. [upravil dne 19/6/2011 22:21 Medvěd] Citovat
Krt€K Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 To ano, ale ten vzadu musí počítat s tím, že ten vepředu může odbočovat... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 Lubk0 - i mně na kurzu bezpečné jízdy (a vlastně i na školení řidičů) vysvětlovali, že pán v X5 měl pravdu a ANO, i já jsem to ho*ado, které klidně jede v odbočovacím pruhu až do místa, kde začíná mezi pruhy čára plná a tam se systémem zip řadím mezi auta. Až do tohoto místa se totiž jedná o pruh souběžný a zcela rovnocenný, odbočovacím se stává až za onou plnou čárou a já fakt nemůžu (A ANI NECHCI) čuchat, proč ty řidiče baví stát v pravém už o kilák dřív, než je nutné. [upravil dne 19/6/2011 22:21 Medvěd] Souhlasim, az na ten zip ... Ja nejsem povinnej, mu zastavit ... On se muze zaradit vtedy, ked je volno, alebo vtedy, kdyz ho nekdo pusti ... A ne vtedy, kdyz se tam nasilu natlaci s cumakem toho auta ... Tamhleta krizovatka je specificka, a musel bys ji videt rano nazivo, pak bys pri troche slusnosti pochopil, kde mas stat ... Kdyby delali vsetci co ty, tak tam bude takovej kolaps, a uz neprejde ani ta cast lidi, co bude do lava chtit realne odbocit ... Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 To ano, ale ten vzadu musí počítat s tím, že ten vepředu může odbočovat... To je uplne jedno, a ten vpredu musi pocitat s tym, ze ten vzadu ho bude chciet predbehnut chapes ? Policaj polozi zakladnu otazku, co bolo pricinou nehody ? Pricinou nebolo to, ze on zacal predbiehat, ale to, ze by mu Kujom zrkizil cestu (ciste hypoteticky, keby k nehode deslo) ... Proste ten stret, zavinila az to, ze kujon stocil auto doleva ... Pak zacinaji dohady, kdo kedy vyhodil blinkr, a podobne ... Vtedy se i tak nejvic pozera, na realne fakty, a ne na dohady, kdo mal alebo nemal blinker ... Na to velkej pozor ... Zazil sem relane dopravni nehodu, kdy sem nebyl pripoutanej, a na krizovatke mi nedalo predniost ducato ... Resil sem ji tady na foru, brala mne sanitka na pozorovani, lebo sem s hlavou rozbil okno, a auto bylo vic jak mesic nepojizdne ... Vodic ducata se to snazil zahrat na smer, ze ja sem jel rychle (co byla blbost) ... Na to ho policajti ve vysetrovacke ukludnili,a povedali mu, ze aj keby som isiel 150 tkou, tak je vinny on, nakolko nedani prednosti v jizde je vetsi prekroceni dopravnych prestupku, ale hlavne pro jinou vec ... To ze bych hypoteticky jel 150 tkou, DN nespusobilo, ale to ze on mi vyjel do krizovatky, to jo ... Pak samozrejme, kdyz s tym nesouhlasis, tak musis jet k soudu ... Policie musi jet podla tabulek ... Takze verim, ze v pripade nehody, by s toho vysel Kujon minimalne jako spoluvinnik, hoc vsichni tady vieme, ze by za to nemohol ... Citovat
Edison Odesláno 19. červen 2011 Odesláno 19. červen 2011 No nevím. Tvrzení podpořené svědky, že já jsem dááávno odbočoval a ten za mnou to do mě normálně napálil... Ono je totiž taky důležitý, a to nezanedbatelně, pořadí jízdních úkonů v čase. Jinak zákon nestanoví, které ustanovení je důležitější a které méně. Na to by musela existovat nejspíš nějaká judikatura soudu. Takže si myslím, že dobrý právník, by v případě soudu poměrně snadno prokázal, co bylo prvotní příčinou DN a co bylo bezprostřední příčinou DN. A soudní znalec byu ještě zřejmě našel oka´mžik, kdy se dalo DN zabránit a kdy už ne. A taky kdo. Citovat
kujon106 Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Osobně si myslím, že základní kámen úrazu je ten, že vozidlo odbočující doleva se nesmí předjíždět. To on mohl dovodit jak z blinku (kterej tam byl dlouho před začátkem jeho předjíždění), tak ze zpomalování (třeba). Tam by vzniknul celý problém. On by musel nějakým způsobem dokázat, že mě předjížděl v době, kdy sem ještě neblikal. Což je blbost. Mám za to, že povinnost sledovat zpětné zrcátko je až podružná. Každopádně sem ale rád, že se nic nestalo a můžu jen pochválit svou bystrost Citovat
Medvěd Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 kujone - taková situace je vždycky o tom, jak má kdo silnou vyřídilku a v případě, že se to má hnát až do krajnosti, tak i jak silný je právní zástupce té které strany. Policajti to budou chtít řešit co nejjednodušeji - tudíž dají každému spoluvinu a dál, pokud s rozhodnutím nesouhlasíte, nastupuje dokazování za pomoci svědků a boj právníků. Měl jsem kdysi podobnou nehodu v Děčíně - předjížděl jsem kolonu několika aut, kterou vedla Avie a až na její úrovni jsem zjistil, že před ní je paní ve škodovce a odbočuje vlevo. Ač jsem brzdil jak o život, tak jsem jí skončil v levých dveřích - já na Transporteru měl křuplý blinkr, ona ve dveřích lavor a když přijeli cajti, vzali si mně stranou a doporučili mi, abych paní dal pěťo na dveře a oni že nic psát nebudou, že bych to mohl mít i za papíry. Paní mohla blikat třeba půl hodiny, ale Avie jí tak dobře stínila, že jsem fakt neviděl ani to auto, natož blinkr. Citovat
Krt€K Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 Tak aby nedošlo k mýlce, konzultoval jsem to ještě s kolegou, co dělá taky u dopravky...dvouproudá silnice (jeden tam a druhý zpět), první odbočuje vlevo, má danej blinkr, zpomaluje = vina toho za ním...jde ještě o to, pokud tam byla plná, přerušovaná, odbočovací pruh nebo jak je to značený... čtyřproudá silnice, ta samá situace, odbočující je při levym okraji v levym pruhu, ten za ním objíždí zprava...toť vše, co mohu uvést a další polemiky považuji za ztrátu času :-D Citovat
Guest Scratch Odesláno 20. červen 2011 Odesláno 20. červen 2011 dokaz mi, ze dal ci nedal blinkr..... hajill bych se tim, ze jsem predjizdel pomalu jedouci vozidlo, ktere bezduvodne branilo provozu pokud to bylo na krizovatce, kde se smi predjizdet, tak je povinnosti toho, co zacne menit smer (tedy odbocovat), ze se ma podivat do zpetneho zrcatka, aby neohrozil toho, kdo jej predjizdi. Omezit muze. Sam nemam rad, kdyz me pepik neco hledajici zdrzuje a tak kdyz hledam ja, radsi bliknu pravym, pustim auto za sebou a v klidu hledam dal..... Dostava me tvrzeni, ze divani se do zrcatek je az druhorada vec........... ja se nedivim, ze je tolik mrtvejch..... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.