Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Jezdím 90% město a o FAPu nevím. Na dia mi píše něco ve stylu o 80tis a do konce životnosti zbývá 240tis. Nemohl jsem si ze začátku zvyknout na ten zvuk V6 a ještě ve spojení s automatem. Ale je to supr.:D

Odesláno

Brade. Pisal som na sk a cz, ale uz aj v nemecku je problem pokial nemas nejaky staly bazar od ktoreho kupujes, alebo priamo od koncesionara. Vies kolko som takych krasnych na obrazku videl a prides a skutocnost uplne ina. Bud ine auto, alebo kopec veci nefungovalo, motor olejnicka,........ Ked im povies ze na obrazku je ine auto tak povedia ze sa asikaj stala chyba na nete atd. Preto sa aj odporuca kupovat priamo od dilerov danej znacky, kde si nemozu dovolit taketo salenie zakaznikov. Aspon by nemali.

Ale o tom by vedeli porozpravat ludia co vozia auticka.

Odesláno

Je to palubní PC a ověřeno od plné do plné. Zatím se mi to lišilo nejvíc o půl litru. Takže reál taky těch 8.7. Pozoruju, že to bude dělat odhad toho PC když jede pod 30. Čert ví, jak to počítá, protože už mi to jednou sedělo skoro na chlup. Budu to muset zase spočítat, už mi svítí.:( .

Odesláno

úplně každý auto s palubákem lže neměl jsem žádné co by ukazovalo real. Konečně jsem mohl porovnat 407 2.2HDi r.v. 2006 a novým citroenen C4 1.6eHDI a ke srovnání tam toho moc nebylo ale obě auta bych chtěl hlavně 407 už jen kvůli motoru a zase tu C4 že je to nové auto který má dost luxusní interier ale motor nic moc a cena o 110tis. kč dražší a hlavně do eHDi bych fakt nešel jedine do 1.6hdi fap nebo 2.0HDI 110kw ale ten je za 400tis takže to vůbec nehrozí takže mam o čem přemejšlet ale combi je combi

Odesláno

keď sa ti páči 407 tak hľadaj a nájdeš, ja som hľadal niekoľko týždňov takmer každý deň kým som našiel tú moju. A teraz máš aj väčší výber za rozumnejšie ceny ako pred 2-3 rokmi.

Ale hľadal by som určite na mobile.de: napr.:

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searchrefine.html?maxPrice=12001&__lp=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=19300&makeModelVariant1.modelId=17&minPowerAsArray=147&minPowerAsArray=KW&maxPowerAsArray=184&maxPowerAsArray=KW&fuels=DIESEL&minFirstRegistrationDate=2007-01-01&negativeFeatures=EXPORT&maxMileage=125000〈=de

Odesláno
...ja osobne jazdim 2.2 hdi a otec 2.0 hdi, mam moznost tieto dva motorizacie porovnat a mozem len tvrdit , ze je to rozdiel. 2.2 ma iny typ vstrekovania a to je tusim alfa a omega. 2.2 170 koni a tusim 380 krutiaci moment to hovori za seba, spotreba ak sa posnazim tak klesne pod 6 litrov v mestskej premavke mam teraz 7.3. taha od spodu az do bezvedomia a dalsia fantazia je , ze mam nabehanych 200 000 km a motor s prevodovkou su suchucke ani stopa po oleji. Taktiez rozmyslam na 2.7 hdi, i ked si myslim, ze velky rozdiel medzi 2.2 a 2.7 nebude, urcite zvuk a pocit z automatiky.. viacej v poslednej dobe rozmyslam nad Jeep Grand CHerokee 2006 a hore s motorom 3.0 CRD. tusim niektore tieto motori splnaju EU normu 4 aj bez DPF ka, celkom zaujimave , hlavne ziadne problemy z Fapkom. Jedna vec ma u tychto aut irituje, ze maju len 5 stupnovu automatiku. Zazitky pri ruseni fapu na fotrovom 2.0 hdi boli naozaj neznesitelne...(nikdy viac).

Avsak ja osobne vrelo odporucam 2.2 hdi. Svoj som doniesol z nemecka ako vsetky moje auti. ceny stale sledujem momentalne je par peknych kusov napredaj na autoscout24.de od 7000 eur, urcite ale treba davat pozor na historiu,ale to sa da lahko cez vinko a taktiez opricky sa teoreticky da najst vsetko....

tak drzim palec pri vybere...

Se vší úctou si nedovedu představit jak dosáhnout se 2.2 hdi (bi-turbo) spotřebu pod 6l a ve městě 7,3l. Pravda, že s touto motorizací jezdím zatím jenom měsíc, ale dlouhodobou kombinovanou spotřebu mám 8,1l dle PC (na 3 300 km). Na dálky si to veme mezi 7 - 7,5l a ve městě 9-12l. Pod 7l jsem se na dálky nedostal ani náhodou (a nějak extra to nehoním - v případě, že si chceš fakt užít výkon motoru, tak se pohybuješ okolo 8,5 - 9l i na dálky) - možná mi poradíš jak s tím mám jezdit, ale obávám se, že hodnoty, které uvádíš nejsou reálné;) Ale souhlasím, že tenhle motor je fakt dobrej - táhne od spoda (nějakých 1200 rpm) až do 4 000 rpm:)

Odesláno

Wing veľa záleží v akom meste sa jazdí (malé, veľké mesto), tak isto aj nakoľko sa vyskytujú zápchy, zastavenia, rozjazdy, semafory a či jazdíš s predvídaním alebo brzdíš až pri odbočení (štýl jazdy) atď... Ja nemám problém jazdiť na 2.0 HDI pod 6.0l kombinovane a to nepodtáčam motor.

Odesláno

kombinovana jazda je siroky pojem...

ja ciste mesto robim so spotrebou 7,6 (pouzivam obmedzovac), ked idem na dialnicu tak na tempomate pri 115km/h mam od 5,8 - 6l/100km.

neviem ci je to vela alebo malo, tazko povedat. stal si myslim ze je to asi vela, lebo nejazdim rychlo a co pocuvam ostatne neazory mam pocit ze to by mohlo ist o nejake to deci este dole... fakt to vidim na ten fap...po meste ho zaplnim po cca 100km... na 100%. :(

sorry za :xvul

Odesláno

Ja viem bolo to od témy, len som reagoval na kolegu Wing-a keď mu nesedí spotreba a že tá záleží od viacerých okolností. :papa

PS: bez toho FAP-u ti určite spotreba trochu klesne, fešák si bude ľahšie odprdkávať. :D

Odesláno

ja mám spotrebu priemerne 7,2 - 7,5. Ale priznám sa, že tomu rád aj stupím a po meste tiež jazdím svižnejším tempom :D + automat + FAP takže toľko k spotrebe. No na také ťažké auto to aj tak nepokladám za vysokú spotrebu. Ale dá sa jazdiť aj na 6l no to ma nebaví :roker

sorry :xvul

Odesláno

Samozřejmě, že záleží na stylu jízdy a na prostředí, ovšem 2.2 hdi pod 6l se mi prostě nezdá - to ikdyž jedu mimo město vyloženě na spotřebu tak se dostanu na 7l a níže ani náhodou (tak možná z kopce). A na 7,3l město musí být město, kde je rovina, žádný provoz a žádný křižovatky.....já tedy jezdím po Praze, což je jasný, že je trochu o něčem jiném - v těch zácpách je to prostě 12l:nevim No ale tohle není motor do města....jinak abych se trochu vrátil k tématu:

2.7 HDI musí být prostě velice zajímavý (nikdy jsem v tom tedy nejel), ale i tahle 2.2 má docela zajímavý zvuk a výkon, ovšem opět se vrátím ke spotřebě - podle mne to tam těžko půjde pod 8l na delší cesty a ve městě tak 10-15l:papa Tak sry za offtopic:xvul

Odesláno

člověk když chce tak těžké auto nemůže chtít jezdit za 5litrů to je fakt blbost sice nevím kolik 407 váží ale vím že moje 406 2,1Td váží 1640kg co jsem jí aspoň vážil u nás v práci s plnou nádrží a nákupem a jezdím kolem 7litrů a ve městě si myslím že jde taky na 10 a je mi to úplně jedno protože je to furt docela lux auto který se umí taky rozhoupat.

Odesláno

..moja 407SW 2.0HDi - 4HP20 automat tuším :myslim 1670 kg a tých 10l je fakt extrém (teda mesto + zima + zápchy) ale keď som mal plný FAP tak to bolo asi aj viacej. Poznám majiteľa 2,2 HDi samozrejme bi-turbo a tiež má kombi spotrebu okolo 8l ale kufor máva plný a dosť svižná jazda aj po meste takže ak si podobný prípad tak určite.

Ale myslím, že u tak ťažkého auta a výkone 170k je 7 - 8l dobrá spotreba.

Možno by bolo fajn vyskúšať ten New 2.0 HDi 163k AT6 tam deklarujú lepšiu spotrebu. ;)

Odesláno
člověk když chce tak těžké auto nemůže chtít jezdit za 5litrů to je fakt blbost sice nevím kolik 407 váží ale vím že moje 406 2,1Td váží 1640kg co jsem jí aspoň vážil u nás v práci s plnou nádrží a nákupem a jezdím kolem 7litrů a ve městě si myslím že jde taky na 10 a je mi to úplně jedno protože je to furt docela lux auto který se umí taky rozhoupat.

S tímhle si dovolím trošku oponovat i s tak velkým autem jako je 407 se dá jezdit za málo, já mám se svojí 1,6 HDi momentální spotřebu 4,9 l/100, a to podle nádrže ne jen PP, protože jsem si řekl že zkusím kam až tu spotřebu stáhnu. A to jezdím dálky i město, i když město minimálně ale taky je tam. Je pravda že 1,6ka nikdy nebude trhat asfalt , ale spotřebu umí stáhnout pěkně. :papa

Sorry za :xvul

A teď k tématu ve 2,7 HDi jsem neseděl, ale co jsem slyšel od známého tak projev motoru je dobrý , a spolehlivost taky vcelku dobrá takže pokud ti nebude vadit o něco málo vyšší spotřeba, tak bych se toho nebál

[upravil dne 31/5/11 14:59 micki407]

Odesláno

Ja mám na 2,0 HDI 100kW spotrebu cca 8,3l teraz, ale na tom aute sa jazdí prevažne mesto a je to automat. Na tak ťažké auto je to podľa mňa dobré, aj keď pod 8 by bolo krajšie. ;)

Ak ti nevadí vyššia spotreba, tak 2,7HDi zober. :papa

Odesláno

No taky si myslím, že jestli se dostanu se svým 2.2 hdi bi-turbo na dlouhodobou spotřebu pod 8l, tak to bude úspěch - a na takový obsah si myslím je to dobrý:) 1.6 hdi určitě zvládne pod 5l - do nedávna jsem jezdil německý 1.9 TDI a dálky byly vždycky kolem 5l (ovšem spotřeba byla vyvážená hroznym projevem motoru a jeho výkonem:fnuk).

Mimochodem u 2,7 Hdi - jak je na tom automat s životností či případnou poruchovostí? To byl vždycky asi hlavní důvod mých obav..

Odesláno

..podľa rôznych recenzií je práve tento automat od japonského výrobcu Aisin jeden z najvydarenejších. Myslím, že o životnosť sa netreba báť ale určite by som dal min. vymeniť olej v prevodovke..aj keď výrobca deklaruje doživotnú náplň. Nerád by som sa dožil smrti svojho automatu.

Odesláno

K té spotřebě: jezdím po Praze a mám 6.2l. Když jsem jezdil po okreskách, i se 110 na tacho jsem vyčaroval spotřebu např. kolem 4,5l dle PC

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...