Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mým favoritem pro nástupce 406ky je Volvo V 70, ideálně s motorem 2,4 D - 4D. Z Tvého výběru bych šel nejspíš do Mondea - sehnat ojetou slušnou A6ku považuju za akci rovnou zázraku

Odesláno

Medvěd-Volvo je krásný auto,ale musí to byt sedan-combi se mě nelíbí.Hlavně vovlva mají dobrý motory.No asi jeslti se nenajde jiná značka auta tak to asi vypadá na mondeo nebo 407.

Odesláno

Demo-S tím 4.0 W8 jsis asi dělal srandu viď:Djinak k těm 1.8T sem se nikde nedočetl jestli ty turba trpěj stejně jako v naftových motorech to samé i váhy vzduchu:myslim

[upravil dne 28.5.2011 13:33 Zdenda-406]

Odesláno

Zdenda-406 -

k tomu turbu zalezi jak se k tomu chovas vc. vymeny oleje

naprava - je pravda, ze predni naprava u Passatu B5 a B5.5 je trosku slozitejsi (naprava B5 a B5.5 se lisi velikosti jednoho cepu), ale kdyz je v poradku, tak se i \"panel story\" D1 da jet i v pravem pruhu :D

Ja ted menil ramena predni napravy & predni tlumice (ramena Febi a tlumice Kayaba) a stalo to 9,5 tkc, coz si myslim, ze je hodne dobra cena...

Pokud te to zajima, tak zde jsou fotky z opravy (prvni cast je vymena rozvodu loni a druha cast je vymena napravy pred cca 14 dny)

http://henryblack.rajce.idnes.cz/VW_PASSAT_Variant/

Odesláno

taky to sleduju a vybiram/zkousim, takze par postrehu. Z aut ktery zminujes, bych asi vybral Mondeo, protoze jsou za slusny ceny, vs. rocnik a najezd KM, rozsirena servisni sit... a na jizdu vcelku pohodlny.

Na druhym miste asi 407, ale ta se mi nelibi, takze vec vkusu...

BMW a Audi jsou nesmyslne predrazeny ojetiny a i nasledny servis... paklize teda nechces koupit \"image\" :aut

Octavia, v nekolika jsem jel, a na mne ty auta jsou strasne tvrdy - nepohodlny v porovnani s 406, nechtel bych to...

Passat, zajdi na VW forum, tam furt nekdo neco resi - pro mne to znamena, ze s tema autama, jsou akorat problemy.

Medvede: V70, 2,4/D5 byla muj favorit, skoro dva roky. Shanel jsem samozrejme ve slusnym stavu... videl jsem jich vice jak 10. Vetsina z nich mela v haji motor, nebo automat, a to se bavime i o autech s 100 000 km/ 3 roky. Takze muj zaver: povest Volva a cena ojetin je premrstena, a neodpovida skutecne kvalite, ktear se prave ukaze az u starsich kousku. I kdyz na pohled hezky auto, ale ja jsem ho vyradil z vyberu.

Benzinovy motory nehodnotim/neznam.

Osobne si myslim, ze tak dobry auto uzitnymi vlastnostmi, pohodlim, prostorem, jako je 406 neni, coz jsem si potvrdil od nekolika prodejcu novych aut i bazaristu. Na tvym miste bych se ji nezbavoval.

Odesláno

Rotorhead, k tomu volvu :D To jako si myslis, ze original 2.4 D5 pri 100 tis. km ma neco v haji ? :D :D :D

Bud si koukal na sami stoceny auta, v nejlvenejsich hladinach, alebo nevies o com hovoris :)

S Mondeom suhlasim, za velmi dobre prachy, obrovsky kufor, v pohode komfort, atd ...

407 me strasne pada cena, sou toho mraky bazaru naokolo, a nikdo to nechce ... Duplom v benzinu, bude to auto, ktereho so vicemene nezbavis ...

Audi - BMW ...

Treba brat ale tu cenu i s jine stranky ... Zarucene, kdyz si koupi Audi nebo BMW, a bude to prodavat o 4 roky, tak pokles ceny bude nejmensi, z vyssie spominanych aut ... To iste plati pre Octaviu ci passat ... Tie auta su drahe teraz, a budu drahe aj o niekolko rokov ...

Dnes na SK aubazaroch, neni problem, aby nekdo inzeroval Octavii I alebo Golfa 4 s r.v. 2002 za 6 tis. Eur, coz je neco kolem 145 tis. Kč, hoc k tomu prihodis 20 tis. Kč, a muzes koupit 407 SW v neporovnatelne lepsi vybave, z roku 2006 ...

Servisovat Audi nebo Bmw nemusi byt vubec drahsi, nebo predrazene ... Je to jen komunistickej blud, ktery se tu drzi dodnes den ... Par kamaradu BMW cka ma, a ze by platili prehnane moc za servis, se mi vubec nezda ... Samozrejme, nejezdia do autorizakov ...

A take IMAGE, proc ne ? Proc si lide kupuji drahe hodinky ? Vzdit i ty levne ukazuji cas presne ... Proc si clovek koupi prsten, nebo retiazku na krk ? ... Pro Image, tak preco si taky nekoupit auto, ktore nejaky IMAGE ma ? Co je na tom tak strasneho ?

Odesláno

Lubko: mozna se budes divit ale je to tak, auta za cca 300 000 kc. Mam v PC jak ty inzeraty tak jsem si delal i klipy chodu motoru, tak ti to muzu poslat. Servisky to melo, a kontroloval jsem je i u dealeru, takze +/- na 20 000 km to sedelo.

A jenom pro tvoje info ja se motorama zivim..., takze nedelej rychly soudy...;)

Odesláno
Lubko: mozna se budes divit ale je to tak, auta za cca 300 000 kc. Mam v PC jak ty inzeraty tak jsem si delal i klipy chodu motoru, tak ti to muzu poslat. Servisky to melo, a kontroloval jsem je i u dealeru, takze +/- na 20 000 km to sedelo.

A jenom pro tvoje info ja se motorama zivim..., takze nedelej rychly soudy...;)

Soudy nesoudy :) Moj priamy nadradeny v praci, je velkej Volvo Fanda :) Restauruje 2 stare kousky, on sam ma S80 s 2.4 D5 a jeho zena ma C30 take s 2.4 D5 ... Chodi na nej castejsie, lebo s tym malim autom to proste ide neskutocne ...

Krom toho, mechanik ku ktoremu chodim od buracky, je takisto Volvo manik, on ma 3 auta, jedno s nich je S80 s r.v. 2001 2.4 D5, je to dokonca sused celkem známeho Slovenského speváka, Peter Cmorík, ktorý má takisto na jeho rady S80 s 2.4 D5 :) Nebo jeste tak 6 mesicu dozadu kdy sme se o tom bavili mal ...

Na tie motory nehovori nikto absolutne nic zleho, ale ty napises, ze sou v 100 tis. KM uz kaput :D :D

Sorry, ale v 100 tis. Km ked to ma normalny clovek neni kaput ani HTP , a urco ne volvacky 2.4 D5 ... Muzes kludne delat s motormi, s cim chces, ale proste tohleto je blbost ...

Odesláno
Za seba,ak by to bol benzin tak urcite 2.2i.

To je hezký ale ještě jsem se nikde nedočetl opravdovou spotřebu 407 2.2i

papierova hodnota pre 2,2 benzin 407 combi manual

ca. 9,0 l/100km priemer

ca. 12,9 l/100km mesto

ca. 6,8 l/100km medzimesto

Odesláno

Jo o tom mi něco říkej. Já jsem chtěl taky benzín ale bohužel z nabídky cca 20-ti aut byl jen 2x benzín a to skoro bez výbavy, takže nakonec mám naftu.

Odesláno

1,8 nebo 2,0 na to se ani nekoukej.Kdo to kupuje je jasné,že výbava nic moc.(ale to záleží co chceš za výbavu)2,0 žere víc než 2,2 protože ho musíš točit.Jelikož mám automat tak nemohu moc posloužit se spotřebou,klikni na můj popis a něco se dočteš,ohledně spotřebě i něco možná navíc.Nekoukej na to,že mám LPG byl jsem zvědavej co to umí a proč většina lidí říká LPG nikdy.Teď se mi zmenšily náklady o cca 1,5kč/km...takže na 100 000km budu mít oproti ježdění na benzín něco ušetříno.Zatím si na to nemohu stěžovat. Ale kdybych věděl,že půjdu do LPG (vůbec jsem o tom neuvažoval)tak bych si koupil 3litr!!!

Jestli budeš chtít nějakej dotaz tak se neboj zeptat :papa

edit:do ropáka bych už rozhodně nešel, měl jsem 406 2,1TD(věc názoru)

[upravil dne 1.6.2011 08:38 John_Ice]

Odesláno

Co se sere nejvác na HDI motorech???Je to asi váha vzduchu,čerpadlo,vstřiky a turbo???Nebo ještě něco více???A kolik stojí nahradní díly toho všeho co jsem vypsal,nakolik vyjde jeden vstřik?Turbo?Čerpadlo?Váha vzduchu.Pokolika tisících KM se to začína rozbijet???

Ptám se jen proto kdybych se zbláznil a koupil HDI:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...