Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Potřeboval bych trochu poradit ohledně Wi-Fi...

Doma máme internet od Kyslíku, kterej byl do dnešního dne kabelem přivedenej do bedny PC a Wi-Fi chytaly notebooky.

Dneska jsme ale doma udělali trochu stěhování a velká bedna se přesunula na druhej konec baráku místo původní ložnice, kde má teď Patrik svůj pokoj.

Chtěl jsem koupit do bedny USB přijímač pro Wi-Fi, že by na ní jely všechny tři mašiny, ale ouha: podle NTB tam není příjem Wi-Fi od modemu, kterej zůstal kvůli pevný lince a televizi v obýváku:(

Dá se nějakým způsobem zesílit signál, kterej jde z modemu (Zyxel P-660HW-T3 v2) nebo nějakej Wi-Fi přijímač do PC, kterej by si ten signál nějakým způsobem dokázal najít?

Odesláno

čau, předpokládám, že máš jen klasickou malou anténku z toho wifi vysílače že?

Existují externí větší antény, který ti pokryjou větší plochu ... stojí cca 400 (všesměrová) Kolik máš zdí mezi vysílačem a přijímačem a z čeho jsou ?

Každopádně bych se pokusil vyřešit přenos přes kabel (táhnout za lištama, pod kobercem) Nebudou s tím další starosti (kupování wifi modemu - jeden mám, kdybys chtěl, dám ho levně, možná bych našel u původní krabici) a signál bude stabilnější a rychlost větší

[upravil dne 21/5/11 21:21 uni-hoxis]

Odesláno

pokud to možnosti dovolují koupil bych klasický telefonní kabel a přestěhoval router od o2 do místnosti s počítačem.

Pokud to možnosti nedovolují dokoupil bych silnější anténu ( standardně se dávají k takovýmto routerům 2dBi antény za cca 300,- se dá koupit 10dBi )

anténa

Další možnost je koupit USBčkovou wifinu s anténkou ( ta má klasicky ty 2dBi ) - ale u té není zaručené že to bude fungovat. Pokud je barák stavěnej ze železobetonu je to průser :(

usb wifi

Pak je ještě jedna možnost a to použít krabičky PowerLine - vedou internet po elektrické síti. To je trošku větší investice a z vlastní zkušenosti to moc nedoporučuji - chová se to velice náladově.

powerline adaptéry

Odesláno

Přesně tak, klasická anténka.

Signál jde přes dvě zdi (vepřovice+ opuka).

Táhnout kabel přes celej barák se mi moc nechce, spíš jsem přemejšlel o delšim kabelu od rozbočky pevný k modemu a modem s pevnou přesunout do kuchyně, což je i trošku blíž (ve dveřích od pokoje signál ještě je, ale hned za futrama vypadává)...

kmotrik: Docela zajímavě vypadá USB s anténkou a je i levnější než \"jenom\" anténka. Máš s tímhle konkrétním typem zkušenost?

[upravil dne 21/5/2011 22:29 Dundee]

Odesláno

Pan \"Wong\", jak já řikám prodejcům na Ebayi :) , pak prodává různosti jako například prodlužovací kable ke stávající anténce. Je to za pár šprdlíků (3m za 1,6 USD i s poštou do ČR), což by možná tvůj problém pořešilo :)

Link.

Odesláno

A nebo pak zběsilosti jako tohle :D To pak tvojí wi-fi chytíš i ve vedlejší vsi :) :) Problém ale u takovejchle výrobků je ten, že nikdo neví, jestli si těch 16dBi pan Wong nevycucal z rejže. :)

[upravil dne 21.5.11 23:27 kujon106]

Odesláno

Cože, to má anténu napevno? To by mě zajímalo která tupá hlava to vymejšlela :( V tom případě bude jediná schůdná varianta přemístění routeru (modemu) na bližší místo.

Odesláno

co takhle za par stovek koupit druhy WiFi AP a nastavit ho jako repeater (WDS), aby proste prijimal signal a posilal ho dal... umistil by se nekam mezi a bylo by...

jen nevim, zda staci mod WDS, ci musi byt universal repeater...

[upravil dne 22/5/11 00:50 h4wk3y]

Odesláno

kujon106: tak základní problém je v tom, že takhle tenký pigtail ti dokonale zabije v podstatě jakýkoliv signál. Kvalitní \"kabel\" k Wifi anténě je tlustý jak prst a cena odpovídá kvalitě (však mrkni na útlum v dB v nějakém serioznějším shopu)...

Dundee: za mě rozhodně vrtat a přesunout modem - je to sice nejvíc práce, ale má to jednoznačně největší efektivitu :super

Odesláno

Dundee: s tím tp-linkem do usb mám dobré zkušenosti, dělám pro providera a pár lidí také nechce vrtat ( kort, když jsou v podnájmu v paneláku ). Ten přenos sice není jako kabel ale pro běžný surfování je to dostačující.

Jak píše Pata - koaxiální kabel který přenese signál ve 2,4 pásmu kvalitně má tak 1cm průměr ( u starších antén se dost hojně používali ).

h4wk3y: ani by tam nemusel být repeater. Pokud jsem pochopil tak v nynější místnosti s PC se bude připojovat jen PC, takže by stačil obyčejný klient. Ten se připojí na wifi a UTP kabelem z něj by se to stáhlo do PC.

Radek Hurvajz: viděl jsem napevno anténu snad jen u jednoho routeru, tak tohle je druhý. Je to podle mě do nebe volající hloupost. Na druhou stranu pokud ho o2 dává zadarmo tak na tom něco bude.

Sestra má Zyxel P-660 HN-T3A a ten má anténu pro jistotu zabudovanou úplně :-D

Odesláno

Jednoznačne by som odporučil dať si tú prácu a natiahnuť kábel. Je to spoľahlivé, jednoduché a lacné riešenie.

Keby si napriek tomu trval na WiFi tak skús dať router niekde hore na skriňu (minimum prekážok v ceste signálu) a do PC normálnu PCI kartu s odnímateľnou anténou. Pôvodnú anténu nahradiť panelovou, ideálne i smerovou. Bežne dostupné sú 13 - 21 dB. Keby si mal iný router tak by sa dalo vymeniť anténu ( prútové sú cca do 11 dB pri 25 cm dĺžke) a pri PC by zrejme stačil i vhodne umiestnený USB klient.

Odesláno

Musim se teda mrknout jakej máme použitej kabel od AP na střeše :) Útlum tam určitě bude, na to sem narážel v souvisloti s panem Wongem a rejží :), nicméně zajímalo by mě jak velkej. Takže ten kabel objednám a udělám pár testů :)

Odesláno

Tak, prodlužovák objednán, 26kč za ten pokus stojí :)

Dundee> Pakliže se ukáže, že ten útlum není zase tak strašnej a pakliže by si pak do toho svýho routeru byl ochotnej bastlit, tak ti ho můžu věnovat :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...