Dundee Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Potřeboval bych trochu poradit ohledně Wi-Fi... Doma máme internet od Kyslíku, kterej byl do dnešního dne kabelem přivedenej do bedny PC a Wi-Fi chytaly notebooky. Dneska jsme ale doma udělali trochu stěhování a velká bedna se přesunula na druhej konec baráku místo původní ložnice, kde má teď Patrik svůj pokoj. Chtěl jsem koupit do bedny USB přijímač pro Wi-Fi, že by na ní jely všechny tři mašiny, ale ouha: podle NTB tam není příjem Wi-Fi od modemu, kterej zůstal kvůli pevný lince a televizi v obýváku:( Dá se nějakým způsobem zesílit signál, kterej jde z modemu (Zyxel P-660HW-T3 v2) nebo nějakej Wi-Fi přijímač do PC, kterej by si ten signál nějakým způsobem dokázal najít? Citovat
uni-hoxis Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 čau, předpokládám, že máš jen klasickou malou anténku z toho wifi vysílače že? Existují externí větší antény, který ti pokryjou větší plochu ... stojí cca 400 (všesměrová) Kolik máš zdí mezi vysílačem a přijímačem a z čeho jsou ? Každopádně bych se pokusil vyřešit přenos přes kabel (táhnout za lištama, pod kobercem) Nebudou s tím další starosti (kupování wifi modemu - jeden mám, kdybys chtěl, dám ho levně, možná bych našel u původní krabici) a signál bude stabilnější a rychlost větší [upravil dne 21/5/11 21:21 uni-hoxis] Citovat
kmotrik Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 pokud to možnosti dovolují koupil bych klasický telefonní kabel a přestěhoval router od o2 do místnosti s počítačem. Pokud to možnosti nedovolují dokoupil bych silnější anténu ( standardně se dávají k takovýmto routerům 2dBi antény za cca 300,- se dá koupit 10dBi ) anténa Další možnost je koupit USBčkovou wifinu s anténkou ( ta má klasicky ty 2dBi ) - ale u té není zaručené že to bude fungovat. Pokud je barák stavěnej ze železobetonu je to průser usb wifi Pak je ještě jedna možnost a to použít krabičky PowerLine - vedou internet po elektrické síti. To je trošku větší investice a z vlastní zkušenosti to moc nedoporučuji - chová se to velice náladově. powerline adaptéry Citovat
Dundee Odesláno 21. květen 2011 Autor Odesláno 21. květen 2011 Přesně tak, klasická anténka. Signál jde přes dvě zdi (vepřovice+ opuka). Táhnout kabel přes celej barák se mi moc nechce, spíš jsem přemejšlel o delšim kabelu od rozbočky pevný k modemu a modem s pevnou přesunout do kuchyně, což je i trošku blíž (ve dveřích od pokoje signál ještě je, ale hned za futrama vypadává)... kmotrik: Docela zajímavě vypadá USB s anténkou a je i levnější než \"jenom\" anténka. Máš s tímhle konkrétním typem zkušenost? [upravil dne 21/5/2011 22:29 Dundee] Citovat
Péťa Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Tady: http://wifi-shop.cz/wifi-2-4-ghz-bgn-vsesmerove-anteny_c14.html máš taky nějaký antény Citovat
Dundee Odesláno 21. květen 2011 Autor Odesláno 21. květen 2011 Peta: Díky, za tyhle ceny už se anténka asi vybere;) Citovat
kujon106 Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Pan \"Wong\", jak já řikám prodejcům na Ebayi , pak prodává různosti jako například prodlužovací kable ke stávající anténce. Je to za pár šprdlíků (3m za 1,6 USD i s poštou do ČR), což by možná tvůj problém pořešilo Link. Citovat
kujon106 Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 A nebo pak zběsilosti jako tohle To pak tvojí wi-fi chytíš i ve vedlejší vsi :) Problém ale u takovejchle výrobků je ten, že nikdo neví, jestli si těch 16dBi pan Wong nevycucal z rejže. [upravil dne 21.5.11 23:27 kujon106] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Pozor na ty antenky, ten Zyxel P-660HW-T3 v2 ma antenu napevno, čili nejde vyměnit za silnější!!! [upravil dne 22/5/11 00:28 Radek Hurvajz] Citovat
kujon106 Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Cože, to má anténu napevno? To by mě zajímalo která tupá hlava to vymejšlela V tom případě bude jediná schůdná varianta přemístění routeru (modemu) na bližší místo. Citovat
h4wk3y Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 co takhle za par stovek koupit druhy WiFi AP a nastavit ho jako repeater (WDS), aby proste prijimal signal a posilal ho dal... umistil by se nekam mezi a bylo by... jen nevim, zda staci mod WDS, ci musi byt universal repeater... [upravil dne 22/5/11 00:50 h4wk3y] Citovat
Pata Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 kujon106: tak základní problém je v tom, že takhle tenký pigtail ti dokonale zabije v podstatě jakýkoliv signál. Kvalitní \"kabel\" k Wifi anténě je tlustý jak prst a cena odpovídá kvalitě (však mrkni na útlum v dB v nějakém serioznějším shopu)... Dundee: za mě rozhodně vrtat a přesunout modem - je to sice nejvíc práce, ale má to jednoznačně největší efektivitu Citovat
MilanF1 Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 včera jsem náhodou narazil na tohle, zda to opravdu funguje, to nevím, nejsem fyzik http://www.youtube.com/user/NionRULEZZZZZ?v=ysrpDNbqQkA&feature=pyv&ad=10641966581&kw= Citovat
kmotrik Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Dundee: s tím tp-linkem do usb mám dobré zkušenosti, dělám pro providera a pár lidí také nechce vrtat ( kort, když jsou v podnájmu v paneláku ). Ten přenos sice není jako kabel ale pro běžný surfování je to dostačující. Jak píše Pata - koaxiální kabel který přenese signál ve 2,4 pásmu kvalitně má tak 1cm průměr ( u starších antén se dost hojně používali ). h4wk3y: ani by tam nemusel být repeater. Pokud jsem pochopil tak v nynější místnosti s PC se bude připojovat jen PC, takže by stačil obyčejný klient. Ten se připojí na wifi a UTP kabelem z něj by se to stáhlo do PC. Radek Hurvajz: viděl jsem napevno anténu snad jen u jednoho routeru, tak tohle je druhý. Je to podle mě do nebe volající hloupost. Na druhou stranu pokud ho o2 dává zadarmo tak na tom něco bude. Sestra má Zyxel P-660 HN-T3A a ten má anténu pro jistotu zabudovanou úplně :-D Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Anteny napevno jsou běžný, Intelinet, Netgear, levné Asusy, a ješte dost dalších, ted si nevzpomenu, ale měl jsem jich v ruce dost [upravil dne 22/5/11 09:17 Radek Hurvajz] Citovat
Péťa Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Jste mě donutili najít můj Zyxel P-660HW-T3 v2 Opravdu má anténu natvrdo, žádný RSMA Citovat
pastorek Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Jednoznačne by som odporučil dať si tú prácu a natiahnuť kábel. Je to spoľahlivé, jednoduché a lacné riešenie. Keby si napriek tomu trval na WiFi tak skús dať router niekde hore na skriňu (minimum prekážok v ceste signálu) a do PC normálnu PCI kartu s odnímateľnou anténou. Pôvodnú anténu nahradiť panelovou, ideálne i smerovou. Bežne dostupné sú 13 - 21 dB. Keby si mal iný router tak by sa dalo vymeniť anténu ( prútové sú cca do 11 dB pri 25 cm dĺžke) a pri PC by zrejme stačil i vhodne umiestnený USB klient. Citovat
kujon106 Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Musim se teda mrknout jakej máme použitej kabel od AP na střeše Útlum tam určitě bude, na to sem narážel v souvisloti s panem Wongem a rejží , nicméně zajímalo by mě jak velkej. Takže ten kabel objednám a udělám pár testů Citovat
kujon106 Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Tak, prodlužovák objednán, 26kč za ten pokus stojí Dundee> Pakliže se ukáže, že ten útlum není zase tak strašnej a pakliže by si pak do toho svýho routeru byl ochotnej bastlit, tak ti ho můžu věnovat Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.