Bigbadjohn Odesláno 11. duben 2013 Autor Odesláno 11. duben 2013 V úterý 9.4.2013 jsem objednal silentbloky zadní nápravy u nás ve Vrchlabí u dealera Peugeotu, byly o 10% levnější než ve Dvoře Králové u dealera Citroenu. Dnes jsem si pro ně byl těsně před 17. hodinou. Přijdu tam a říkám co chci a pán na mě vyvalil kukadla, že jsem je přece chtěl do Auto Kelly. Když jsem ho 2x ujistil, že jsem je objednával pro sebe a do Kelly jsem to fakt dodat nechtěl, tak se moc omlouval a nevěděl jak to hned řešit. Tak jsem řekl, že v Kelly mám nějaké slevy, že si tam pro to skočím a koupím si je. To se mu nezdálo, tak prý jestli bych to mohl přivézt zpátky z Kelly k nim. Souhlasil jsem a předpokládal jsem, že jim tam zavolají. Dojel jsem do Kelly, vysvětlil celou situaci a oni, že tam nic nemají. Chvíli jsem se s nimi dohadoval, že mají až to nakonec vytáhli, že snad jestli toto není ono. To se ví, že bylo. Tak jsem je poprosil, jestli mi to můžou dát abych to dovezl zpět do Peugeotu. No to zase nechtěli oni, protože jim nikdo nevolal, že mi to mají dát. Začínal jsem být lehce nervózní, tak zavolali do Peugeotu a tam jim potvrdili, že mi to mají dát. Vzal jsem silentbloky, dovezl do Peugeotu a chci je koupit. Opět problém, tentokrát se slevou, kterou měli zadanou u toho zboží, pravděpodobně měli jinou slevu pro Kelly a jinou pro obyčejného smrtelníka. Po pěti minutách to vyřešili a jestli prý potřebuju doklad do účetnictví. Ne nepotřebuju zněla moje odpověď. No tak to je prý skvělé, a že mi dají slevu 15 procent aby mi to nějak kompenzovali. OK, tak čekám kolik to bude. Mělo to původně stát 1074 Kč, výsledná cena byla 913. OK to beru a podávám mu platební kartu. Zase se ošíval jestli by to nešlo keš, když je ta sleva .... No vzdal jsem to, zajel jsem pro peníze, zaplatil a konečně jsem si mohl odnést vytoužené silentbloky. Doufám, že zbytek výměny už proběhne v pohodě jinak se z toho asi zblázním Kolega opravář bude mít volno na zvedáku v úterý 16.4. to už snad budou i přední ramena a tak by se to mohlo zvládnout při jednom. Doufám, že tímto budu mít na dalších 100.000 km klid P.S. Když jsem s nima mluvil o té slevě co mám v Kelly, tak jsem na ně vytáhl kartičku a říkám, že na toto mi tam dávají zhruba 25%, kolik mi dají oni. Nevěřícně kartičku prohlíželi, kroutili hlavami a tak říkám. To je kartička řádného člena Peugeot klubu, to přeci znáte. No tak na to mi sdělili, že oni nejsou Peugeot a tvářili se dost kysele. Povídám jim, že v roce 2006 na tuto kartičku dávali slevu 10% a jeden si uvtipl, že jestli tam s tím budu ještě chvíli mávat, tak mi můžou dát jedině tak 5% přirážku. Sice se u toho smál, ale docela mě namíchl. Snad to tu můžu napsat, jedná se o firmu VM-Incom Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. duben 2013 Autor Odesláno 12. duben 2013 Tak dneska objednána ramena TRW, podle \"mého\" servisáka je to prý jedno z nejlepších z druhovýroby a cena je fakt rozumná. Doufám, že to tedy v pondělí přijde a v úterý na to budeme moct po práci vlítnout. Už se těším až zas bude v autě klid. Je zajímavé, jak rychle se ta přední náprava zhoršuje a ještě mě udivuje, že to je levá strana, přestože pravá strana silnice je o hodně horší a vzadu odešel pravý silentblok. No hlavně že to snad bude OK a za rozumný peníz. Když jsem se jen tak cvičně zeptal v Citrone kolik chtějí za to přední rameno, tak mě paní dost opatrně sdělila, že to je bez pár desetikorun 10.000. No a hned dodala, že se dělá taky replika a ta že stojí \"jen\" necelých 6.000 No tak jsem poděkoval a řekl, že ani jednu variantu nechci. Citovat
jarmyl Odesláno 12. duben 2013 Odesláno 12. duben 2013 Tak ať se to podaří, dával jsem v listopadu taky levé TRW. Zatím dobrý, uvidíme časem Jinak s těma obchodama dobrá komedie Citovat
Bigbadjohn Odesláno 12. duben 2013 Autor Odesláno 12. duben 2013 Tys dával jen jedno rameno? Já teda budu dělat vpředu i vzadu obě strany, nechtěl bych to za chvíli dělat na druhé straně, doufám, že takto od toho budu mít na několik let a spoustu desítek tisíc kilometrů klid. Jo jo komedie dobrá a to ve skutečnosti to bylo ještě zajímavější, nedá se tu popsat všechno, třeba jak mě chtěl v Kelly dvoumetrový a asi stotřicetikilový chlapík skoro vynést v zubech, když jsem mu na jeho dost důrazné upozornění, že zavírají sdělil, že asi dnes nezavřou, protože já bez těch silentbloků neodejdu. No naštěstí to vše dopadlo dobře a ještě jsem na tom trochu ušetřil Citovat
jarmyl Odesláno 12. duben 2013 Odesláno 12. duben 2013 nj jen vlevo, vyhodili mě z technický a tlouklo to. vpravo je zatim ticho. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 16. duben 2013 Autor Odesláno 16. duben 2013 Tak dnes vyměněna přední ramena TRW a silentbloky zadní nápravy originální (jiné se nedělají). Výměna těch předních ramen ještě šla, i když tam pořád něco překáží, ale dalo se to. Ovšem ty silentbloky zadní nápravy tak to byl porod. Aby se k nim dalo dostat, tak se musejí povolit tlumiče a pak to jde spustit dolů, že to je jakž takž přístupné. Ovšem pozor na čidla ABS, lanovody ruční brzdy, hrdlo nádrže .... Taky pořád něco překáží, ovšem nejlepší je dostat ty silentbloky ven. Vylisovat to nešlo ani náhodou, takže naštěstí už byly v takovém stavu, že vnitřní trubka vypadla sama, guma na jedné straně taky, na druhé jsme ji vytáhli ale vnější plášť silentbloku tvořil s ramenem téměř nerozebiratelný monolit. Přeříznot pilkou a pak vytlouct majzlíkem. Nalisovat to už šlo slušně. No co Vám budu povídat, výměna ramen a silentbloků celkem 5,5 hodiny práce ve dvou lidech Citovat
Bigbadjohn Odesláno 17. duben 2013 Autor Odesláno 17. duben 2013 Ještě musím napsat výsledek celé opravy. Tedy zadní náprava je zticha, zkoušel jsem malé i velké díry a je to OK. Ovšem přední naprava sice ztichla, ale ne úplně. Při rozjezdu mi už cvakal levý kulák, ten taky byl totálně KO, pravý byl trochu lepší, ale už taky načnutý. Takže cvakání při rozjezdu se již neděje, velké díry taky dobré, ale na malých nerovnostech to je slyšet pořád. Asi to ještě budou tyčky stabilizátoru, ty už snad půjdou vyměnit v pohodě Ještě takový blbá úvaha: Docela by mě zajímalo co je na tom předním ramenu za deset tisíc. Nebo že by se to odvíjelo pouze od pořizovací hodnoty auta? Cena opravy přední a zadní nápravy bez práce (zatím se mi nepodařilo kámošovi nic vnutit) byla 7.903,- Kč Citovat
Bigbadjohn Odesláno 28. duben 2013 Autor Odesláno 28. duben 2013 Takže dneska vyměněny tyčky stabilizátoru a při zkušební jízdě jsem slyšel, že jsem nic neslyšel. Teda neslyšel jsem nic nepatřičného, takže auto je snad zase v pořádku. Na levé tyčce u spodního kloubu byla porušená manžeta a kloub byl vyrezlý. Levá strana šla vyměnit v pohodě, na pravé tyčce jsem musel horní šroub uříznout flexou. Kdo vymyslel imbus na tom šroubu, který je neustále v tom bordelu pod autem, ten by zasloužil na zadek. Rekapitulace celé opravy: silentbloky zadní nápravy - 913,- Kč přední ramena - 6990,- práce 5,75 hodiny - 1000,- Kč tyčky stabilizátoru - 720,- Kč práce 1,5 hodiny - 0,- Kč sumasumárum - 9.623,- Kč Doufám, že mi to vydrží pár let a mnoho desítek tisíc kilometrů. Citovat
Bigbadjohn Odesláno 28. duben 2013 Autor Odesláno 28. duben 2013 Ale prdlačku ale díky, zní to dobře Ještě k ty opravě: Když jsem řádil s tou flexou, tak přilítla dcera s manželkou, cože to prý tomu autu dělám, tak jsem je ujistil, že se to už nedá zachránit, a že to rozřezávám na menší kusy aby se to vešlo na káru No chvíli koukaly jako by mi to věřily. Citovat
marko306 Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 Mne zatiaľ predok nejak extra nebúcha a to som vymenil zatiaľ iba tyčky a jedno ložisko. Tie silentbloky na zadku by som asi aj ja mal vymeniť. Teraz máš zvezeníčko ako v novom. Citovat
xpetrix Odesláno 29. duben 2013 Odesláno 29. duben 2013 U mna naopak,zadok OK a predok zerie nervy Zeby tazky agregat... [upravil dne 29/4/13 18:08 od xpetrix] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 13. červen 2013 Autor Odesláno 13. červen 2013 Včera jsem nechal udělat na autě geometrii přední nápravy, no tady se dělá jen sbíhavost. Jak to začalo a proč si připadám jak blb? No auto mám už přes dva roky a najeto mám nějakých 32.000 km. Na autě jsem nechal zkontrolovat nebo osobně zkontroloval skoro všechno, ale kouknout na geometrii mě nenapadlo. Proč? Netušil jsem, že je nějaký problém. Zimní gumy, se kterými jsem to koupil byly rovnoměrně sjeté staré 4 roky, letní, které jsem k autu dostal byly skoro na doraz, sjeté rovnoměrně. Starší letní, které jsem k tomu koupil byly sjeté asi na 3,5 mm a za celou dobu co jsem je měl (1,5 sezony) jsem nepozoroval, že by se sjížděly nepravidelně. Je pravda, že to byly Micheliny, dost tvrdý a tak to možná nebylo vidět. Po této zimě jsem měl na originál zimákách už jen 4-4,5 mm vzorek a tak jsem je tam zatím nechal než očistím rezavé disky po letňákách a dám tam \"nové\" letňáky. Nějak se mi ta akce protáhla, mám kolem baráku nějak moc práce a tak doposud jezdím na těch zimních. Ono zas nebylo tak teplo, takže to šlo. No a už se dostávám k jádru věci. Minulý týden jsem kouknul asi po měsíci na gumy, zkontroloval jsem jak jsou nafoukané a ejhle. Obě přední byly na vnějších krajích o dost víc sjeté než zbytek pneumatiky. Sbíhavost v háji. No tak jsem se objednal na udělání sbíhavosti a včera jsem tam byl. Pán to zkontroloval a málem mu vypadly oči. Sbíhavost 7 mm! No tak to srovnal na nulu a já mohl jet domů. No a ten rozdíl to je neskutečné. Při rozjezdech na křižovatce mi to už nehvízdá, v zatáčce taky ne, auto jede jako by mě vzadu někdo tlačil .... No prostě blbec, nepoznal jsem, že mám příliš velkou sbíhavost. Asi shoda více okolností, protože před tím jsem měl Felicii a tohle auto i s tou sbíhavostí jelo o hodně líp než felina. V místech kde jsem to měl najetý na neutrál, třeba při dojezdu před barák jel parník o hodně líp (myšleno, že neubíral tolik), v zimě jsem se domníval, že auto se utrhne v některých případech dřív než felina, protože je o 8 metráků těžší a má široké pneumatiky, při rozjezdech to pískalo až teď na těch zimákách, ty Micheliny to nedělaly .... Jediné co mě bylo divné, tak to bylo, že když jsem dal plný rejd, tak se mi někdy zdálo, že se mi jakoby \"žvejkne\" pneumatika. Ale bylo to jen někdy, tak jsem tomu nevěnoval řádnou pozornost. A měl bych ještě jeden dotaz. Volant mám malinko natočený doleva abych jel rovně. Mám to tak od začátku co mám auto a je to fakt kousíček, navíc mi to vyhovuje, když mám opřenou levou ruku o loketní opěrku tak se mi to tak líp drží, takže jsem to neřešil. Pán co mi dělal sbíhavost mi chtěl ten volant srovnat, ale já jsem mu to rozmluvil, protože jsem měl strach, abych pak neměl problém s ESP. A ptám se tedy, jestli se ten volant může o ten kousek bez problémů srovnat (myslím na tyči řízení, ne přesazením volantu), nebo se to pak bude muset řešit přes diagnostiku aby rovně bylo opět rovně? Ve stupních to nedokážu odhadnout, ale musím mít volant asi o centimetr otočený doleva abych jel rovně. Centimetr myslím na obvodu volantu. Citovat
marko306 Odesláno 13. červen 2013 Odesláno 13. červen 2013 No super a nakoniec ti aj spotreba pôjde zas dole po geometrii. Ako si na tom teraz zo spotrebou v porovnaní mesiac, dva dozadu? Ja som sa dostal už na 7,8 l/100km, mesto. [upravil dne 13/6/13 23:52 od marko306] Citovat
Bigbadjohn Odesláno 13. červen 2013 Autor Odesláno 13. červen 2013 Jo je to přibližně stejné jako u Tebe, je to kolem osmi litrů. Ale letos už jezdím opět zásadně jen na Vervu. Citovat
parlament Odesláno 13. červen 2013 Odesláno 13. červen 2013 A ptám se tedy, jestli se ten volant může o ten kousek bez problémů srovnat (myslím na tyči řízení, ne přesazením volantu), nebo se to pak bude muset řešit přes diagnostiku aby rovně bylo opět rovně? Ve stupních to nedokážu odhadnout, ale musím mít volant asi o centimetr otočený doleva abych jel rovně. Centimetr myslím na obvodu volantu. S volantom sa vôbec netráp,ak Ti nastavenie vyhovuje.Na geometrii by im nastavenie zabralo pár minút.Na dia nemusíš. Citovat
Schreek Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 Nechci rýpat, ale pokud vím, tak ESP si bere polohu natočení kol z volantu, takže pokud máš volant trochu dostrany a jedeš rovně, tak ESP počítá s tím že zatáčíš! Nevím sice jaký to může mít důsledek (nejspíš žádný) ale radši bych teda jezdil s volantem rovně Citovat
Cinicman Odesláno 14. červen 2013 Odesláno 14. červen 2013 Pán co mi dělal sbíhavost mi chtěl ten volant srovnat, ale já jsem mu to rozmluvil... Pán ti radil dobre... po geometrii máš mať volant rovno... ESP berie signál aj z natočenia volantu, tak aby si náhodou nemal niekedy problém... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.