Samson1980 Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 Prosím o radu.. Mám problém se stahováním okna v předních dveřích u řidiče. Dolů jde okno stahnout lehce, nahoru jede jen po kouscích, v horní poloze (zavřené okno) je slyšet cvakání, jako když nefunguje nějaký doraz. Přestalo fungovat i stahování na jedno stisknutí tlačítka. Rozebral jsem tlačítka, vyčistil a pořád stejný problém. Pomohlo by někde něco promazat nebo musím vyměnit celou stahovačku? Díky za rady. [upravil dne 19/5/11 15:11 Samson1980] Citovat
Durii Odesláno 19. květen 2011 Odesláno 19. květen 2011 problem bude asi v tej riadiacej jednotke co je pri motorceku.. Ja som to mal tiz spatne a jeden fachman to preletoval a uz slape 2roky bez problemov..ale osobne nevem co je vada z eletriky som mimo :-/ Citovat
Samson1980 Odesláno 20. květen 2011 Autor Odesláno 20. květen 2011 Dneska to zkusím rozebrat a namazat. Potom uvidím. Ještě zkontroluju kabely v husím krku, jestli nejsou přelámaný. Jinak asi koupím novou stahovačku. Kdyby jste měl někdo navíc, ozvěte se prosím. Díky. Citovat
zolco Odesláno 21. květen 2011 Odesláno 21. květen 2011 Mne to robý naopak,dole ide po kúskoch,hore ide normálne.Už som vymenil aj elektronyku v motorčeku,a nič,robý to isté.To bude v ri..ti mechanyka.Už to radšej neriešim. Citovat
Samson1980 Odesláno 22. květen 2011 Autor Odesláno 22. květen 2011 Tak jsem měl rozdělané dveře, zkoušel jsem promazat mechanismus a nepomohlo to. Myslím si, že to bude mechanismem, protože teď to okno už skoro nevytáhne nahoru, musím mu pomáhat, pořád v tom cvaká, jako když přeskakuje nějaké ozubené kolečko. Citovat
Samson1980 Odesláno 22. květen 2011 Autor Odesláno 22. květen 2011 Ještě se chci zeptat, mám možnost koupit stahovačku, ale je z roku 1998, půjde mi tam? Nejbo je tam nějakej problém? Citovat
zolco Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 To je celkom iný systém,v hdi-čku máš inú zásuvku na motor.Ale zo starej 406-ky to nekupuj,určite je to vydraté.Zožeň nejaký mladší model! Citovat
majo30 Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Skús ešte pozrieť ozubené koliečko na motorčeku, motorček je ku prevodovke sťahovania okna prichytený 3 skrutkami. Ja som mal podobný problém ako ty, okno mi dole šlo a hore len tak-tak -na etapy. Mal som vylomené plastové koliečko s tisic-hranom. Stačilo vymeniť iba to. Citovat
Bendy_- Odesláno 22. květen 2011 Odesláno 22. květen 2011 Měl jsem ten samej problém, dojeď s okénem úplně nahoru a podrž tlačítko tak cca 20 vteřin, tak by se ti měla uložit pozice kam má okénko jezdit nejvíš. Mě to pohohlo tak doufám ,že to pomůže i tobě, ale mám starý model. Citovat
Samson1980 Odesláno 22. květen 2011 Autor Odesláno 22. květen 2011 Skús ešte pozrieť ozubené koliečko na motorčeku, motorček je ku prevodovke sťahovania okna prichytený 3 skrutkami. Ja som mal podobný problém ako ty, okno mi dole šlo a hore len tak-tak -na etapy. Mal som vylomené plastové koliečko s tisic-hranom. Stačilo vymeniť iba to. Díky, zkusím se na to podívat. A nevíš kde bych sehnal jen to kolečko? Citovat
Samson1980 Odesláno 22. květen 2011 Autor Odesláno 22. květen 2011 Měl jsem ten samej problém, dojeď s okénem úplně nahoru a podrž tlačítko tak cca 20 vteřin, tak by se ti měla uložit pozice kam má okénko jezdit nejvíš. Mě to pohohlo tak doufám ,že to pomůže i tobě, ale mám starý model. No jo, jenže když dojedu s oknem do krajní polohy, je jedno jestli nahoře nebo dole, tak v tom cvaká, jako oživot. Citovat
majo30 Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Tak to koliečko sa nepredava samotne, jedine kupiť cely motorček.Ale je jedno či z predných dverí, alebo zadných a može to byť aj anglán. Ja so kúpil zo zadných dveri-ten istý ročník auta tušim za 260kč a premontoval som iba to koiiečko. Samostatne ti to nikto nepredá a origo v pežo je na predaj iba motorček aj s mechanizmom. Cenu nechci vedieť. Hlavne to najprv rozober. Ja som to mal takéto: Citovat
Slayer Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Nebo jsou na netu opravné sady. Tu je kolečko i lanovody, i nějaké ty plastové bazmeky. Ale cenovka je kolem 500,-. To si myslím se dá sehnat funkční stahovačka komplet z vraku ..... Citovat
Samson1980 Odesláno 23. květen 2011 Autor Odesláno 23. květen 2011 Zítra jsem domluvený s kolegou z práce, má taky 406 new model, tak zkusíme přehodit ovladače a zjistit přesně čím to je, jestli motorkem nebo ovladačem. Já si ale spíš myslím, že je to v motoru. Citovat
Šalda Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 Majo30: Dneska se mě stalo úplně co stejný co Tobě, taky jsem přemýšlel že bych to zatím vymontoval ze zadních dveří, ale ten celej plast i s motorkem je menší než mám vpředu, Ty jsi měnil jen přímo to ozubený kolečko, a nebo něco víc?? Citovat
majo30 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 Ja som menil iba to koliečko. Motorček je tušim menší , ale koliečko pasuje. Musíš odistiť poistku, ktora ide dole zle. Normalne ju nasilu natiahni, nie je tvrda, dá sa kombinačkami ohnúť pri montaži späť. Potom tenkým šrobovákom vylúpni čierny kryt a vytiahni od šnekového ozubenia iba koliečko. Priložim foto, tento motorček je zo zadných dverí: [upravil dne 24/5/11 14:47 majo30] [upravil dne 24/5/11 14:48 majo30] Citovat
majo30 Odesláno 24. květen 2011 Odesláno 24. květen 2011 segerova poistka [upravil dne 24/5/11 14:50 majo30] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.