Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Stavil jsem se dnes ráno na OMV a opravdu nic tam takovýho neměli - zkusim zavolat do Peugota jestli ho budu moct pořídit tam...nerad bych, aby čerpadlo jelo naprázdno:nevim No a co se týká přesný specifikace - v servisce ani v manuálu se o tom nepíše - já to fakt nide neobjevil:roll

No a po přečtení výše uvedeného vlákna opravdu moc nejsem moudrý, který olej je ten správný - Total Fluide LDS, Total fluide DA nebo Castrol ATF TQ DIII??:myslim

[upravil dne 26/5/11 09:38 Wing]

[upravil dne 26/5/11 09:46 Wing]

Odesláno

Řeší se tu kapalina do serva... Tu musí určitě dolít, to je jasné, ale mě spíš zaráží, že se mu ten zvuk ozývá pouze při couvání a nikoliv při jízdě dopředu a nebo když točí volantem na místě. :myslim Vždyť tomu servu je přece jedno, jestli auto jede dopředu, dozadu, nebo stojí na místě. Mělo by to být slyšet pořád stejně... Nejsem si jistý, jestli to je opravdu servem. Podle toho popisu, bych spíš hledal příčinu spojenou se samotným pohybem kol při couvání, jestli se někde něco nešoupe. Občas to bývají docela hlouposti a dokážou pěkně potrápit... :roll Ještě by bylo dobré vypozorovat, jestli se to děje jen při kolech otočených doprava, doleva nebo v obou případech.

[upravil dne 26/5/11 12:02 Mike407]

Odesláno
Tak som to trochu doplietol v Peugeote mi dali tento Total Fluide 42 AT (má špecifikáciu DEXTRON III) doplnil som ho a tak isto už druhý rok je pokoj, ale v Servis Boxe sa uvádza Total Fluide DA.

http://www.motoolej.eu/motoolej/eshop/12-1-motorovy-olej-TOTAL/0/5/1128-Prevodovy-olej-TOTAL-FLUIDE-AT-42-1L

Judes a Lada... uvadzate do omylu ak udavate ze tento olej je spravny. nieje tomu tak. Neviem o tom ze by sa to v rocnikoch menilo a od urciteho data sa zacal davat iny typ oleja. I ked ti to nerobi sarapatu, neznamena to ze ten olej je ok... a sarapatu to nemusi sposobit pocas celej zivotnosti serva. Cas ukaze... Ak sa mylim tak beriem spat. Bavime sa stale o elektrickom serve do 407my...

Vami spominane oleje sa ale pouzivaju napriklad u modelov 607 207 1007 807 Partner a dalsie dodavky.... Takze nejaky rozdiel v tom bude...

[upravil dne 26/5/11 13:26 Marcel00]

Odesláno

Vazeni....

chcem len upozornit ze do P407 ma ist Fluide DA a to nieje to iste co DEXRON III. Dexron III ma oznacenie Fluide AT42 takze pozor na to...

Tak neviem v akych pripadoch je Dexron III, preistotu na to upozornujem. Takze overit !!! a nelejte tam to co tam ist nema, i ked je to kazdeho osobna vec...

post-31067-14109617552677_thumb.jpg

Odesláno

Já jsem zatím nedával žádný. Jen jsem dal odkaz na vlákno kde členové uváději to co jsem napsal. A Judesovi dali v Peugeotu právě - Total Fluide 42 AT který má specifikci DEXTRON III.

Odesláno

Tak už jsem si domluvil se známým přímo v Peugotu dnešní návštěvu - a daj mi tam Total Fluide LDS - ten tam údajně přímo patří;) No a co se týká toho zvuku , který mi to vydává - všiml jsem si, že to dělá jen když zacouvávám a kola jsou otočený doprava, a to ještě ne vždycky - vlastně mi to dělá zrovna jenom při parkování před barákem, což je divná náhoda:myslim

Odesláno

LDS sa dava do serva Hydractive3, asi ho ho tam asi mas...

no i napriek tomu som si nie celkom isty... tie hydractive3 to us tusim aj adaptivne hydraulicke podvozky.. citroen to tusim pouziva :)

[upravil dne 26/5/11 14:44 Marcel00]

Odesláno

No, to jsem měl přesně na mysli. Mně to podle těch příznaků k tomu servu nějak nesedí. :myslim Nemáš tam náhodou někde třeba obrubník (nebo nějaký hrbol), o který by se ti šoupal spoiler nárazníku nebo spodek auta?

Odesláno
No, to jsem měl přesně na mysli. Mně to podle těch příznaků k tomu servu nějak nesedí. :myslim Nemáš tam náhodou někde třeba obrubník (nebo nějaký hrbol), o který by se ti šoupal spoiler nárazníku nebo spodek auta?

No nevšiml jsem si, ale to bych snad cítil, že to o něco dře - tohle je zvuk jak když foukáš do prázdný flašky (ale hodně nahlas) - to se fak těžko popisuje:D Prostě jako by se o sebe dřely dvě kovový trubky nebo tak něco:nevim Nebo jako když se zavírá velká ocelová brána, která je zrezlá..jestli mi rozumíš:ticho

[upravil dne 26/5/11 14:35 Wing]

[upravil dne 26/5/11 14:36 Wing]

Odesláno

Hmm, takhle na dálku se těžko radí. :myslim Každopádně jak píše Marcel00, až to budou mít v tom servisu, ať to zkusí zespodu prohlédnout. ;)

Hydraulické čerpadlo dokáže vydávat zajímavé zvuky (ne nepodobné tomu, co popisuješ), ale mně tam prostě pořád nějak nesedí ta souvislost s couváním a koly otočenými ne jednu stranu...

Každopádně po návštěvě servisu budeš snad moudřejší. :)

[upravil dne 26/5/11 13:42 Mike407]

[upravil dne 26/5/11 13:43 Mike407]

Odesláno

Dolijeme olej a uvidíme;) Ještě mne napadlo, jestli to nemůže mít nějakou spojitost s převodovkou? (právě kvůli tomu, že je to jenom při zpátečce):myslim

Odesláno

Jenže převodovce jako takové je přece jedno, jestli máš kola do rejdu nebo ne. A když couváš rovně, tak to nic nedělá. Psal jsi, že ten zvuk jde z pravé strany, jakoby od serva... Já bych asi hledal problém někde okolo kola, jeho závěsu a pohonu. :myslim

Odesláno
Tak som to trochu doplietol v Peugeote mi dali tento Total Fluide 42 AT (má špecifikáciu DEXTRON III) doplnil som ho a tak isto už druhý rok je pokoj, ale v Servis Boxe sa uvádza Total Fluide DA.

http://www.motoolej.eu/motoolej/eshop/12-1-motorovy-olej-TOTAL/0/5/1128-Prevodovy-olej-TOTAL-FLUIDE-AT-42-1L

Judes a Lada... uvadzate do omylu ak udavate ze tento olej je spravny. nieje tomu tak. Neviem o tom ze by sa to v rocnikoch menilo a od urciteho data sa zacal davat iny typ oleja. I ked ti to nerobi sarapatu, neznamena to ze ten olej je ok... a sarapatu to nemusi sposobit pocas celej zivotnosti serva. Cas ukaze... Ak sa mylim tak beriem spat. Bavime sa stale o elektrickom serve do 407my...

Vami spominane oleje sa ale pouzivaju napriklad u modelov 607 207 1007 807 Partner a dalsie dodavky.... Takze nejaky rozdiel v tom bude...

[upravil dne 26/5/11 13:26 Marcel00]

Marcel možno uvádzam do omylu ale neúmyselne a ak by si si bol lepšie prečítal ten citovaný príspevok, je tam že v Servis Boxe sa uvádza Total Fluide DA (označil som červeným) ;):papa

Odesláno

Tak přátelé, olej do serva byl doplněn (a je to opravdu Total Fluide LDS), ale ze servem zřejmě žádný problém nebude a ty zvuky by s tím neměly mít nic společnýho;) No a s největší pravděpodobností to dělají závaží na pravém zadním kole o brzdový třmen (měnil jsem nedávno zadní desky) - toť rada z autorizovaného servisu:super Směrem dopředu to nedělá, protože už se to asi \"mírně obrousilo\":roll

..a dneska mi to udělalo i při couvání rovně..

[upravil dne 26/5/11 22:03 Wing]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...