Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Wing: pokud to bude aktuální, tak pošli SZ. Při té zpátečce to dření, jestli se nedostal nějaký kamínek mezi krycí plech kotouče.

Moc děkuji za ochotu - velice rád pomoc využiju;) No a s tím zvukem při couvání - je docela možný, že se tam něco chytlo - někde jsem četl, že to může dělat převodovka - resp. že by se měl měnit olej, ale to se mi moc nezdá při 109 tis. km:myslim

Odesláno

Ještě k tomu bouchání. Nejlepší je pokusit se eliminovat všechny potenciální zdroje, které to mohou způsobovat. Kryt kufru a okno pátých dveří jsou notoricky známé a řešení je jednoduché - podlepení, popř. nové návleky na osedací čepy. Tím bych začal. No a když se to nezlepší, tak musíš hledat dál. Je tam spousta věcí, co to může dělat. Například plastové kaslíky v bočních kapsách (nebo něco v nich), může to být něco, co máš hozené pod podlahou u rezervy, nebo třeba plastový kryt pojistek v levé kapse... A samozřejmě i ten zámek 5. dveří. Možností je prostě spousta a chce to začít od těch nejjednodušších. ;)

Odesláno
Ještě k tomu bouchání. Nejlepší je pokusit se eliminovat všechny potenciální zdroje, které to mohou způsobovat. Kryt kufru a okno pátých dveří jsou notoricky známé a řešení je jednoduché - podlepení, popř. nové návleky na osedací čepy. Tím bych začal. No a když se to nezlepší, tak musíš hledat dál. Je tam spousta věcí, co to může dělat. Například plastové kaslíky v bočních kapsách (nebo něco v nich), může to být něco, co máš hozené pod podlahou u rezervy, nebo třeba plastový kryt pojistek v levé kapse... A samozřejmě i ten zámek 5. dveří. Možností je prostě spousta a chce to začít od těch nejjednodušších. ;)

Máš pravdu - nezbývá, než zkoušet jedno po druhém, než to přestane:roll

Odesláno

Moc děkuji za ochotu - velice rád pomoc využiju;) No a s tím zvukem při couvání - je docela možný, že se tam něco chytlo - někde jsem četl, že to může dělat převodovka - resp. že by se měl měnit olej, ale to se mi moc nezdá při 109 tis. km:myslim

Tak před chvílí se to při parkování ozvalo znovu - je to takovej zvuk jak když se fouká do flašky - takový troubení a připadá mi, že to jde od serva..netušíte někdo co by to mohlo být - je to jenom při natočení předních kol na zpátečku..zatím..:nevim

Odesláno

Nerobí ti to náhodou len ak natočíš kolesá až nadoraz? v to prípade je to v poriadku, v krajných polohách je servo trochu hlasnejšie.

Odesláno
Nerobí ti to náhodou len ak natočíš kolesá až nadoraz? v to prípade je to v poriadku, v krajných polohách je servo trochu hlasnejšie.

No po prvé to asi začlo, když bylo vytočeno nadoraz...ale ten zvuk je teda docela síla...jak když brzdí kamion nebo tak něco...to asi nebude v pořádku:nevim

Odesláno

Potvrzuji to co píše Judes. Při plném rejdu mi to servo také bzučí... Ale zas tak moc hlučné to není, jen je to prostě slyšitelné. Když jsem přesedlal ze 406, tak mě to nejdřív trochu vyděsilo, ale všechno stále funguje jak má a už jsem si na to zvykl. A ještě mě napadá - ten zvuk se ozývá, i když vytáčíš kola do plného rejdu na místě nebo až když se auto rozjede? A děje se tak jen při couvání nebo i když popojíždíš dopředu?

Odesláno

Jasně, že na 406 je mechanické. :) Proto jsem také trochu znejistěl, když najednou bylo slyšet. Byl to prostě nezvyk. Při jízdě nic slyšet není, ale když se na místě vytočí kola naplno, to bzučení je jasně slyšitelné. Neměl jsem s tím předtím žádné zkušenosti a proto mě to nejdřív trochu vylekalo, než jsem zjistil, že to není vada, ale vlastnost. ;)

Odesláno
Potvrzuji to co píše Judes. Při plném rejdu mi to servo také bzučí... Ale zas tak moc hlučné to není, jen je to prostě slyšitelné. Když jsem přesedlal ze 406, tak mě to nejdřív trochu vyděsilo, ale všechno stále funguje jak má a už jsem si na to zvykl. A ještě mě napadá - ten zvuk se ozývá, i když vytáčíš kola do plného rejdu na místě nebo až když se auto rozjede? A děje se tak jen při couvání nebo i když popojíždíš dopředu?

Ten zvuk to dělá jenom při zatočených kolech (a teď si nejsem jist jestli vyloženě uplně při plnym rejdu) a když rozjedu zpátečku (při couvání k chodníku například), když točím na místě, tak nic a při popojíždění dopředu taky nic....a ten zvuk není \"bzučení\" - je to jako prostě když zastaví kamion - takovej ten kovovej zvuk jak se něco jakoby dře - blbej popis, ale moc nevim, jak bych to lépe vystihl:myslim

No před chvílí jsem se díval na hladinu oleje v servu a je tam v tý nádobce spíš na dně, takže asi bude potřeba doplnit - podle měrky toho moc nepoznám - na tom není skoro nic vidět;)

Odesláno
Ja som dopĺňal tento olej a kupoval v Peugeote.

http://www.olejshop.sk/oleje/hydraulicke-kvapaliny/p/kapalina-total-fluide-lds-1litr/

A ešte ku tomu zvuku, takto od PC sa ťažko radí ale mne to vydáva pri plnom natočení kolies také bzučanie, možno to bude u teba niečo iné ak je to až také hlasné.

V servisní kniza ani v manuálu se mi nepodařilo najít označení správného maziva pro servo - dá se to pořídit někde na pumpě?

Odesláno

Wing Keď je olej až na dne to nie je dobré nakoľko si čerpadlo môže nasať vzduch doplň ho tak dva cm nad hornú (MAX) rysku a dočítaš sa viacej o problematike serva v tom vlákne čo sem vložil člen Laďa. Ak je zle vidieť na mierke utri ju do sucha a zasuň do serva, potom potom vytiahni a pozri oproti svetla tam kde je olej sa to bude lesknúť, alebo mierku pretri kriedou a tak to bude viditeľnejšie.

A či sa dá ten olej kúpiť na pumpe, ja som ho na pumpe nedostal a tak som vbehol do Peugeotu a kúpil ho tam cena porovnateľná s tým v tom odkaze v olejshope.sk .

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...