Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno
Napsán autorem Marek206

Co takhle mezichladič vzduchu pro HDi 90 PS. Nezkoušeli jste ho náhodou někdo dostat do auta? :papa

Zkoušeli , je to hroznej vojeb, ale snad už tam je. Když bude čas zkusím udělat fotky.

Odesláno

No návod nemám,ale mám fotky jak je to udělaný;) je to jednoduchý,jen mít ty díly,nevim moc dobře,kdy sehnat správný trubky a taky nějaký ty těsnící gumy ala Samco:(

Odesláno

Vector: hele a sehnal jsi věci z origo HDi 110 PS nebo jsi použil něco jinýho a skládal jak to šlo. Já bych rád splašil někde na vrakovišti origo pažou?ácký chlazení.

Odesláno
Napsán autorem Marek206

Vector: hele a sehnal jsi věci z origo HDi 110 PS nebo jsi použil něco jinýho a skládal jak to šlo. Já bych rád splašil někde na vrakovišti origo pažou?ácký chlazení.

Je tam něco většího a trubky pod autem, prostě hnus. Hlavně, když to otevřeš, tak kromě ECU, která je trochu jinde a té rozpěry nevíš, co od toho čekat.

Říkal, sem si když už aby to vydrželo větší tlak a taky trubka je trubka...

Ten mezichladič, je možný použít skoro z čehokoli, když je větší, má pomalejší reakce, ale zase lépe chladí. Uchycení záleží na konkrtétním autě a prostoru kolem. Jak říkám když bude chvíle uděláme obrázky.

Odesláno

Ja mam taky neco v planu docela .. intercooler, turbo z 406 (do 206 2.0 HDi)- asi to budu muset nejak upravit (svody) nebo tak nejak, a nejakej chip at to poradne lita :):mad: tak doufam ze neudelam potom :papa motoru :))

Odesláno
Napsán autorem Marek206

Vector: jakej zhruba odhaduješ nárust výkonu po montáži mezichladiče (pokud jsi ho montoval ještě pred úpravou ECU)

[Editován dne 12/2/05 Marek206]

No tak já o něm začal uvažovat, když bylo jasné, že auto po chipu na 120PS začíná při zátěži vadnout a je potřeba vzduch ochladit. Nárůst výkonu při standardním programu nebude zřejmě nějak patrný, ale s timhle mezichladičem bych chtěl zkusit ještě vyšší výkon , tedy ten na který se chipne standardní 120PS HDičko s mezichladičem. Taky proto sem nechal vyměnit turbínu. Moje tajné přání je 160PS, ale musím se ještě podívat pořádně na rozdíly v bloku, vstřicích a tlaku rampy, jestli se to opravdu výrazně neliší.

Každopádně po přidání mezichladiče je těch 120PS s prstem v nose s je to prakticky totéž co série jen s lepším chlazením Já jim dám, že se do malejch aut nedávali silnější verze :D

[Editován dne 14/2/05 vector]

Odesláno
Napsán autorem Syrup

Vector: nechal vymenit turbinu ..... myslim ze mas 2.0HDi asi, ze jo, za co jsi vymenil to turbo? nebo lepe receno, za turbo z jakyho modelu? Dik! ;)

HDi 120PS originál. Variabilní lopatky a spol.

Odesláno

Okej a myslis ze by jsi mi o tom mohl napsat tak trosku vic prosim? ja se v nejblizsi dobe chystam na stejnou upravu do ty moji 206 a opravdu by mi pomohli informace a postupy od nekoho kdo si tim uz prosel :) Jestli to nechces resit tady tak mejl syrup@centrum.cz :) Hlavne by me zajimalo za kolik jsi ty veci sehnal vsechny, a na co si dat pozor. Fakt dekuju moc!! :papa

Odesláno

Vector: no tak to je teda něcíčko :D já se právě taky trápím otázkou jestli napřed Chipovat, nebo chladit, a asi zvolím stejnej postup jako ty. Kolik máš ujeto po přechipnutí jednotky a bylo všechno bez problémů??? Jo a nemáš pls kontakt na lidičky co ti ten prográmek v jednotce \"upravili\". Budu vděčnej za všechny postřehy, protože u nás je pořád chiptuning velká neznámá a lidi (i odborníci)se v názorech na tyhle věci dost rozchází. Já zvažuju, jak už jsem psal dřív úpravu od firmy Bit Power. Znám člověka, co od nich má upravený TDi, ale zatím bouhužel nikho s HDi :( . Prosím o rady, a? si můžu v létě užít víc \"Lví síly\" :papa

Odesláno
Napsán autorem Marek206

Vector: no tak to je teda něcíčko :D já se právě taky trápím otázkou jestli napřed Chipovat, nebo chladit, a asi zvolím stejnej postup jako ty. Kolik máš ujeto po přechipnutí jednotky a bylo všechno bez problémů??? Jo a nemáš pls kontakt na lidičky co ti ten prográmek v jednotce \"upravili\". Budu vděčnej za všechny postřehy, protože u nás je pořád chiptuning velká neznámá a lidi (i odborníci)se v názorech na tyhle věci dost rozchází. Já zvažuju, jak už jsem psal dřív úpravu od firmy Bit Power. Znám člověka, co od nich má upravený TDi, ale zatím bouhužel nikho s HDi :( . Prosím o rady, a? si můžu v létě užít víc \"Lví síly\" :papa

Myslím, že víc o úpravě softu se můžeš dočíst na Vendulčiných stránkách o 306 :)

Můj Soft na původně 90PS HDi dělali kluci co dělaj ofiko pro Peugeot, nevim co je to za soft, dokonce i oni ho scháněli jak dlouho, protže mám moc pěknou jednotku co se hned tak nevidí :D

Jelo to moc hezky přes 50 000 kiláků, teď když dělali turbo tak něco mumlal o těsnění, ale nic dramatického. Za studena lehounce a olej 5w-40 a po deseti ven.

Nafta jen Shell a OMV, nikdy žádný problém. Jednou sem musel vzít v Záhřebu u nějáký shitky ačadilo to jako traktor. Dělal sem i olej v převodovce a myslím, že se to taky vyplatí vyměnit , když má kolem 40-50. Tahle úprava by se neměla dělat na novém motoru minimum je asi 30 000 zatím bye

Odesláno
Napsán autorem -=Michal=-

To je dobrý. Stačí do toho 66kW namontovat chladítko a máte 110 PSI ? Tak jednoduše to asi npůjde co ? Ještě, že to tam mám už od výroby :D:D:D

Nic tamm ontovat nemusíš, jen program přidá na tlaku a palivu a máš tam 120PS

Dokonce můžeš točit do vyšších otáček a máš lépe rozložený krou?ák, takže dáš na rozjezd i 120PS HDi

Jenže proti standardní 120PS verzi máš jiný turbo, což znamená, že prostě nemůže tak dobře plnit v nižších otáčkách a stačí chvilka na plno a vzduch se nestačí uchladit, přehřeje se komplet sání a motr zvadne jak kytka. To se ti pochopitelně nestane, když budeš jezdit piánko a jen občas předjedeš, nebo přidáš podlahu. V našich klimatických podmínkách je i těch 120PS na tenhle motor při volné jízdě pohoda.

Jenže když ho honíš tak to pohoda není a říkáš si co s tím, no přidám mezichladič a pak jediný rozdíl proti 120PS verzi bude turbo. No tak vyměnim i turboa bude tam s pohodou 120, nojo, ale 120verze jde asi na 138, nebo tak (z hlavy si teď nevzpomenu) a když tam sakra mám uplně stejnej motor jen s větším mezichladičem ,proč si tam nepustim 138? aha ? hrůza hrůza tak začneš zkoumat kolik tam kdo napral a co to vydrželo a dočteš se o 160PS. Tak se podíváš jak sou dělané kliky a rahle hovadiny a příde ti, že vlastně žádnej rozdíl proto tomu co je v novejch PD od pašíka, kde se honej se 180koníkama... hmmm no uvidíme.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...