Marek206 Odesláno 9. únor 2005 Odesláno 9. únor 2005 Co takhle mezichladič vzduchu pro HDi 90 PS. Nezkoušeli jste ho náhodou někdo dostat do auta? Citovat
vector Odesláno 9. únor 2005 Odesláno 9. únor 2005 Napsán autorem Marek206 Co takhle mezichladič vzduchu pro HDi 90 PS. Nezkoušeli jste ho náhodou někdo dostat do auta? Zkoušeli , je to hroznej vojeb, ale snad už tam je. Když bude čas zkusím udělat fotky. Citovat
Gotrek Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 Jestli se nepletu, tak ho tam mám už od výroby... Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 2 Jorge. Doufám, že dáš pak k dispozici step-by-step návod Citovat
Jorge Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 No návod nemám,ale mám fotky jak je to udělaný je to jednoduchý,jen mít ty díly,nevim moc dobře,kdy sehnat správný trubky a taky nějaký ty těsnící gumy ala Samco:( Citovat
Jorge Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 jinak až to bude to víš že to sem hodím ,ale stavět to budu až v létě. Citovat
Marek206 Odesláno 10. únor 2005 Autor Odesláno 10. únor 2005 Vector: hele a sehnal jsi věci z origo HDi 110 PS nebo jsi použil něco jinýho a skládal jak to šlo. Já bych rád splašil někde na vrakovišti origo pažou?ácký chlazení. Citovat
vector Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 Napsán autorem Marek206 Vector: hele a sehnal jsi věci z origo HDi 110 PS nebo jsi použil něco jinýho a skládal jak to šlo. Já bych rád splašil někde na vrakovišti origo pažou?ácký chlazení. Je tam něco většího a trubky pod autem, prostě hnus. Hlavně, když to otevřeš, tak kromě ECU, která je trochu jinde a té rozpěry nevíš, co od toho čekat. Říkal, sem si když už aby to vydrželo větší tlak a taky trubka je trubka... Ten mezichladič, je možný použít skoro z čehokoli, když je větší, má pomalejší reakce, ale zase lépe chladí. Uchycení záleží na konkrtétním autě a prostoru kolem. Jak říkám když bude chvíle uděláme obrázky. Citovat
Syrup Odesláno 10. únor 2005 Odesláno 10. únor 2005 Ja mam taky neco v planu docela .. intercooler, turbo z 406 (do 206 2.0 HDi)- asi to budu muset nejak upravit (svody) nebo tak nejak, a nejakej chip at to poradne lita tak doufam ze neudelam potom motoru ) Citovat
Marek206 Odesláno 12. únor 2005 Autor Odesláno 12. únor 2005 Vector: jakej zhruba odhaduješ nárust výkonu po montáži mezichladiče (pokud jsi ho montoval ještě pred úpravou ECU) [Editován dne 12/2/05 Marek206] Citovat
vector Odesláno 14. únor 2005 Odesláno 14. únor 2005 Napsán autorem Marek206 Vector: jakej zhruba odhaduješ nárust výkonu po montáži mezichladiče (pokud jsi ho montoval ještě pred úpravou ECU) [Editován dne 12/2/05 Marek206] No tak já o něm začal uvažovat, když bylo jasné, že auto po chipu na 120PS začíná při zátěži vadnout a je potřeba vzduch ochladit. Nárůst výkonu při standardním programu nebude zřejmě nějak patrný, ale s timhle mezichladičem bych chtěl zkusit ještě vyšší výkon , tedy ten na který se chipne standardní 120PS HDičko s mezichladičem. Taky proto sem nechal vyměnit turbínu. Moje tajné přání je 160PS, ale musím se ještě podívat pořádně na rozdíly v bloku, vstřicích a tlaku rampy, jestli se to opravdu výrazně neliší. Každopádně po přidání mezichladiče je těch 120PS s prstem v nose s je to prakticky totéž co série jen s lepším chlazením Já jim dám, že se do malejch aut nedávali silnější verze [Editován dne 14/2/05 vector] Citovat
Syrup Odesláno 15. únor 2005 Odesláno 15. únor 2005 Vector: nechal vymenit turbinu ..... myslim ze mas 2.0HDi asi, ze jo, za co jsi vymenil to turbo? nebo lepe receno, za turbo z jakyho modelu? Dik! Citovat
vector Odesláno 20. únor 2005 Odesláno 20. únor 2005 Napsán autorem Syrup Vector: nechal vymenit turbinu ..... myslim ze mas 2.0HDi asi, ze jo, za co jsi vymenil to turbo? nebo lepe receno, za turbo z jakyho modelu? Dik! HDi 120PS originál. Variabilní lopatky a spol. Citovat
Syrup Odesláno 21. únor 2005 Odesláno 21. únor 2005 Okej a myslis ze by jsi mi o tom mohl napsat tak trosku vic prosim? ja se v nejblizsi dobe chystam na stejnou upravu do ty moji 206 a opravdu by mi pomohli informace a postupy od nekoho kdo si tim uz prosel Jestli to nechces resit tady tak mejl syrup@centrum.cz Hlavne by me zajimalo za kolik jsi ty veci sehnal vsechny, a na co si dat pozor. Fakt dekuju moc!! Citovat
Marek206 Odesláno 23. únor 2005 Autor Odesláno 23. únor 2005 Vector: no tak to je teda něcíčko já se právě taky trápím otázkou jestli napřed Chipovat, nebo chladit, a asi zvolím stejnej postup jako ty. Kolik máš ujeto po přechipnutí jednotky a bylo všechno bez problémů??? Jo a nemáš pls kontakt na lidičky co ti ten prográmek v jednotce \"upravili\". Budu vděčnej za všechny postřehy, protože u nás je pořád chiptuning velká neznámá a lidi (i odborníci)se v názorech na tyhle věci dost rozchází. Já zvažuju, jak už jsem psal dřív úpravu od firmy Bit Power. Znám člověka, co od nich má upravený TDi, ale zatím bouhužel nikho s HDi . Prosím o rady, a? si můžu v létě užít víc \"Lví síly\" Citovat
vector Odesláno 25. únor 2005 Odesláno 25. únor 2005 Napsán autorem Marek206 Vector: no tak to je teda něcíčko já se právě taky trápím otázkou jestli napřed Chipovat, nebo chladit, a asi zvolím stejnej postup jako ty. Kolik máš ujeto po přechipnutí jednotky a bylo všechno bez problémů??? Jo a nemáš pls kontakt na lidičky co ti ten prográmek v jednotce \"upravili\". Budu vděčnej za všechny postřehy, protože u nás je pořád chiptuning velká neznámá a lidi (i odborníci)se v názorech na tyhle věci dost rozchází. Já zvažuju, jak už jsem psal dřív úpravu od firmy Bit Power. Znám člověka, co od nich má upravený TDi, ale zatím bouhužel nikho s HDi . Prosím o rady, a? si můžu v létě užít víc \"Lví síly\" Myslím, že víc o úpravě softu se můžeš dočíst na Vendulčiných stránkách o 306 Můj Soft na původně 90PS HDi dělali kluci co dělaj ofiko pro Peugeot, nevim co je to za soft, dokonce i oni ho scháněli jak dlouho, protže mám moc pěknou jednotku co se hned tak nevidí Jelo to moc hezky přes 50 000 kiláků, teď když dělali turbo tak něco mumlal o těsnění, ale nic dramatického. Za studena lehounce a olej 5w-40 a po deseti ven. Nafta jen Shell a OMV, nikdy žádný problém. Jednou sem musel vzít v Záhřebu u nějáký shitky ačadilo to jako traktor. Dělal sem i olej v převodovce a myslím, že se to taky vyplatí vyměnit , když má kolem 40-50. Tahle úprava by se neměla dělat na novém motoru minimum je asi 30 000 zatím bye Citovat
-=Michal=- Odesláno 25. únor 2005 Odesláno 25. únor 2005 To je dobrý. Stačí do toho 66kW namontovat chladítko a máte 110 PSI ? Tak jednoduše to asi npůjde co ? Ještě, že to tam mám už od výroby :D:D Citovat
vector Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 Napsán autorem -=Michal=- To je dobrý. Stačí do toho 66kW namontovat chladítko a máte 110 PSI ? Tak jednoduše to asi npůjde co ? Ještě, že to tam mám už od výroby :D:D Nic tamm ontovat nemusíš, jen program přidá na tlaku a palivu a máš tam 120PS Dokonce můžeš točit do vyšších otáček a máš lépe rozložený krou?ák, takže dáš na rozjezd i 120PS HDi Jenže proti standardní 120PS verzi máš jiný turbo, což znamená, že prostě nemůže tak dobře plnit v nižších otáčkách a stačí chvilka na plno a vzduch se nestačí uchladit, přehřeje se komplet sání a motr zvadne jak kytka. To se ti pochopitelně nestane, když budeš jezdit piánko a jen občas předjedeš, nebo přidáš podlahu. V našich klimatických podmínkách je i těch 120PS na tenhle motor při volné jízdě pohoda. Jenže když ho honíš tak to pohoda není a říkáš si co s tím, no přidám mezichladič a pak jediný rozdíl proti 120PS verzi bude turbo. No tak vyměnim i turboa bude tam s pohodou 120, nojo, ale 120verze jde asi na 138, nebo tak (z hlavy si teď nevzpomenu) a když tam sakra mám uplně stejnej motor jen s větším mezichladičem ,proč si tam nepustim 138? aha ? hrůza hrůza tak začneš zkoumat kolik tam kdo napral a co to vydrželo a dočteš se o 160PS. Tak se podíváš jak sou dělané kliky a rahle hovadiny a příde ti, že vlastně žádnej rozdíl proto tomu co je v novejch PD od pašíka, kde se honej se 180koníkama... hmmm no uvidíme. Citovat
David 106s16 Odesláno 26. únor 2005 Odesláno 26. únor 2005 Hele, Vectore, a ktery ze to Peugeot ma origo 120 PS z nafty? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.