Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar Peugeoťáci,

HDi zase nezklamalo. Trápím se s problémem špatného startování za tepla, když nechám auto stát několik dní na mrazu, tak chytne na první otočení.

Po ujetí 10km, po zahřátí na provozní teplotu, při startování hrozně dlouho motá nebo vůbec nenaskočí.

Jezdím na naftu z červený benziny a při každém tankování přidávám aditivum. Mám 6000 do výměny oleje a filtrů.

Když už se rozhodne, že nastartuje, tak se dlouho vzpamatovává. Jako by dostal málo paliva...

Vím, že se to tu řešilo několikrát, ale nemůžu najít téma, který bych narouboval na můj problém.

Díky za rady.

[upravil dne 15-7-11 12:15 Přema]

Odesláno

mama mela ted podobnej problem na Octavii... taky nechtela chytit nebo nechytla vubec.. a bylo to tim, ze v AUTORIZOVANEM servise delali rozvody a spletli se o jeden zub a argumentovali to tim, ze tam je malo mista...

Odesláno

To je hezký příběh, za toto bych zabíjel - pak si to dej někomu na servis. Já to mám před rozvody. Byly dělány ve 120 000, teď mě to čeká mám skoro 190 000.

Odesláno

Už podvakráte se mi stalo, že při deceleraci a odbočování mi auto regulerně chcíplo. Jako by něco utlo naftu.

Někde jsem četl, že to je právě problém DRV. Na filtr samozřejmě kouknu. Auto za mrazu startuje napohodu, kdyby bylo KO čerpadlo v nádrži, tak by se špatný start projevil i za studena, nebo ne?

Diagnostiku asi origo Peugeot... byl jsem na nějaké univerzálce a lezli z toho volaké nesmysly. Potom jsem byl i na ruční čtečce CAN a z toho už bylo něco pochopitelného.

Odesláno

Mám pocit, že auto táhne od vyšších otáček, ale to může být jenom zdání. Do kopce při předjíždění skoro z nuly je na stovce v mžiku.

Hlavní problém co teď řeším jsou starty a chcípání při rychlým snížení rychlosti. S výkonem si nejsem jist, ale myslím si že je to OK.

Odesláno

Osobně se přikláním k závadě na vstřikovačích. Běž na diagnostiku a pokud Ti tam vyčtou při teplém motoru nízký tlak na CR, je to na 70% problém vstřikovačů nebo těch zbývajících 30% je problém čerpadla. Pyliny ve filtru nemusí být, aby bylo špatné, stačí, když na malých částečkách točivých dílců bude podcházet.

Stejný problém jsem řešil skoro rok. Furt jsem nechtěl věřit tomu, že by to mohlo být v té skoro nejdražší části, ale bylo to tak. Před rokem oprava vstřikovačů (špatné studené starty), za rok oprava čerpadla (špatné teplé starty) a nakonec po měsíci výměna těsnících kroužků na vstřikovačích (dále špatné teplé starty). Nakonec mi bylo řečeno, že původní oprava v \"autorizovaném\" servisu BOSCH nebyla provedena korektně a proto znovu ty vstřikovače. Tentokrát to bylo v dobré ceně.

Pokud máš tento ventil DRV 0281002493 (0281002872), tak jeden sice používaný, ale plně funkční mám.

Odesláno

OK, zaběhnu na diagnozu a uvidím.

Včera jsem to zkoušel při sledování teploty. Stalo se mi, že jsem ohřál na 85-90 °C a chcípnul - neměl jsem šanci aby motor naskočil, po 4 pokusu jsem začal sledovat teplotu. Na 70°C se start pořád nechytal, ani to nekejchlo, jakmile spadla teplota pod 50°C, tak po chvilince přemlouvání to raflo. Potom jsem to chípl ohřátý ještě dvakrát a naskočilo to v pohodě, sice tak na 4-6 kompresí, ale naskočilo.

Dnes ráno v kopci, po celý noci venku, na 1 kompresi naskočil jak víno.

Pokud máš tento ventil DRV 0281002493 (0281002872), tak jeden sice používaný, ale plně funkční mám.

Kolik bys chtěl za ten ventil? Koukal jsem že v Polsku se dá nový BOSCH sehnat za cca 1000-1200,-

Odesláno

BTW: Injektory stačí pouze vyčistit nebo v čem spočívá onen repas? Viděl jsem zajímavé nabídky na čištění ultrazvukem - komplet za 1500,-

Odesláno

Zdarec, taxem se vrátil z DIA - čtečka kodů vypsala toto:

Chyba v obvodu žhavících svíček

Takže šlo ven žhavící relé - FUNKČNÍ

Pro jistotu jsem zkontroloval i palivový filtr - je na něm cca 9000 km a je jako nový. V těle nejsou ani uzaseniny nebo další bordel.

Jsem objednán na měření svíček, takže jestli to budou žhavky, tak je vystaráno.

Při žhavení se nerozsvěcuje kontrolka, žhavení musí být asi dost krátké - mohl by chybu způsobovat i teplotní (zelený) snímač? Četl jsem tu, že se to hodně mění.

Odesláno

HDičko za vyšších teplot (okolních) nežhaví. I při nule musí chytit bez žhavení. Takže nebude problém ve žhavení ... teplý motor opravdu žhavit nepotřebuje.

Na tvém místě bych asi kontaktoval strakiho ... ne, že by ti musel dělat servis, ale určitě by poradil.

A ten DRV jsi zkoušel?

Odesláno

No to je slovo do pranice. Ty vstřiky by mě asi zabily. DRV sem měl na mušce už od začátku. Ale chce to přesnou a detailní diagnostiku, protože čtečka chybových kódů mele jen o obvodu žhavících svíček.

Odesláno

DRV sháním za rozumnou cenu. Kámoš dělá u prodejce, tak by to nechal se slevou a bez daně. Taky mě napadlo polsko (made in Czech Republic), ale tam mám strach poslat peníze předem.

Dragonix mi nabízel použitý, ale zatim se neozval.

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Takže návrat ze servisu.

Rozvody vyměněny - Problém stále trvá!

Diagnostika DELPHI povídá:

1)Obvod snímače hmotnosti protékaného vzduchu - měl jsem odpojeno

2)Signál spínače spojky-slučitelnost s rychlostí vozidla - ???

3)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám

4)Zvýšit tlak; nízký tlak - nevim čeho a kde - DRV, hydroštele?

5)Informace o tlaku paliva-Zjištěný velký únik paliva - Žeby čerpadlo v nádrži?

Po vymazání chyb:

1)Obvod přídavného topení 1 a 2 - zkrat obvody nebo rozpojený kontakt - žádný přídavný topení nemám

Dík za reakce.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...