Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám dotaz,

Podtlakový regulátor naklápění klapek turba je sice připojený

hadičkou podtlakového ovládání, ale podtlak při změně otáček motoru v ní není žádný. :(

Ví někdo odkud tato hadička vede? ( někde za motorem) a

jestli je jenom ta hadička neprůchodná nebo může být závada na zařízení kde je podtlak vyvíjen ??? :nevim

Hadička není děravá ani odpojená, zkoušel sem profouknout a nedá se...

Dík za pomoc.

[Edited on 8/5/11 22:36 Boby66]

Odesláno

1,6 HDi, r.v.2005, no při přidání plynu a při jízdě když je motor zatížen v kopci motor netáhne, podtlakový regulátor se ani nehne

Při diagnostice za jízdy kdy jsem sledoval tlak v na turbu, je hodnota jen do 1000barů, pak se to ani nehne, ačkoli by mělo být několikanásobně víc... Diag.Planet 2000

E3 nebo E4 ??? to fakt nevím jakou Eko normu ten motor splňuje.

1,6HDi, 80kW, Motor by měl mít kód 9HZ

[Edited on 8/5/11 22:41 Boby66]

[Edited on 8/5/11 22:44 Boby66]

[Edited on 8/5/11 23:01 Boby66]

Odesláno

Kontrola membrany urba.

Hadicku(kdyz nemas vakuovku)z turba do pusy a potahnout jestli se hne obtok.

Jestli mas E3 nebo 4 mas prece v diagnostice -kdyz uz ji mas.

Kdyz se obtok pohne pri vzniku podtlaku tak se podivej jestli podtlak vubec mas pripojeny.....od posilovace brzd vede jenom jedna podtlakova hadicka..............chod po ni a narazis na ventil........je na blbem miste zezadu na motoru.

Odesláno

Diagnostiku nemám, byl sem u kluka který má. Turbo je OK i podlakový regulátor maká. Je po Repasi. Jen z hadičky žádný podlak nejde.Natáhl sem druhou hadičku od turba do kabiny a za jízdy sem přes takový balónek podtlak vytvořil, turbo a motor se normálka čaplo... Dostal sem info že se ta hadička ráda přicpává ale nějak mě zaráží čím ??? když tam není žádné medium jen vzduch a chtěl sem ji zkontrolovat, akorát za ten motor není kurňa vůbec vidět, ani zespoda... Napadlo mě to odpojit na obou koncích a profouknout nebo ji radši vyměnit. No nerad bych kvůli tomu rozebral půl auta... Může být vadný ten ventil který ten podtlak ovládá ??? brzdy makají v pohodě, jen teď když to turbo nedává tlak a přidám v kopci plyn, rozsvítí se závada na ABS/ESR.

Po zhasnutí motoru a jízdě s malým zatížením závada zase zhasne, dokud ten motor není přinucen pracovat při větším zatížení.

[Edited on 8/5/11 23:32 Boby66]

[Edited on 8/5/11 23:35 Boby66]

Odesláno

No musis po hadickach a trefis na neho.Je opravdu na spatnem miste.

Kdyz chces odpojovat hadicky a cistit tak si ho nejdriv najdi a pak to odpoj.

Je mozne ze jsou ucpane hadicky(mala pravdepodobnost ale mozna) nebo samotny ventil je spatny.

Odesláno

Neviem ako je to na 1 sestke ale na mojom je pri vakuovke taky rozbocovac k brzdam a k podtlakom. Prave v tom rozbocovaci je otvor menej ako mensi cca milimeter a ten som mal kedysi upchaty nejakou smietkou....

Odesláno

Tak sem se Saxaní rukou a pomocí světýlko-zrcátka jako nějaký gynekolog dostal k regulátoru podtlaku, odpojil hadičku k turbu a zkoušel ji profouknout. Byla totálně neprůchodná, začal sem se divit čím jako se to mohlo uspat a tak sem ji celou vytáhl ven. Asi v polovině bylo cca 5cm totálně neprůchodných. Byla jakoby zborcena dovnitř. Jako by se někde ten tvrdý plast z čeho je udělaná nahřál a ten podtlak tu hadičku potom zdeformoval na placato a speklo se to dohromady... Tak sem to odstřihl, nadstavil hadičkou a normálka to zase funguje. Ani ve snu by mě nenapadlo něco takového... Byl bych zvědavý jestli se to už někomu stalo...

Snad někde seženu novou a při příští výměně vduch filtru ji tam vyměním.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

AHOJ

Mám možná podobný problém.Od včerejška mě přestalo turbo spínat úplně.A největší podezření padlo tímhle směrem.(váha vzduchu to není,egr venil taky ne,ten snímač co je na chladiči stlačenýho vzduchu taky ne),takže by to mohl být tenhle ventil.Chci se jenom zeptat,pokud je někde za motorem,jestli se dá nějak alespoň trochu normálně vyměnit a kolik asi cca stojí?

Díky za odpověď.

• O 11 let později...
Odesláno

Dobrý den mám takový problém mám peugeot 307 1.6 hdi 80kw auto ztratilo za jízdy výkon tak jsem myslel že odešlo turbo po dalším pátrání jsem zjistil že nefunguje podtlak vyměnil jsem elektroventil podtlaku a regulaci turba turbo tlačí normálně nasadil jsem hadicku na regulaci a normálně pusou sem vytvořil podtlak turbo seplo hadice se natlakovali ale pořád není v té hadičce podtlak co vede od toho elektroventilu napadlo mne ještě jestli není ta hadička ucpana nebo jestli nepraskla baňka máte ještě někdo nějakou radu co by to mohlo být děkuji za každou odpověď 

Odesláno

A nepraskla len hadica od turba?
mne sa raz stalo nieco podobne, auto prestalo mat tah, len tak ako hladky diesel, a zistil som prasknutu gumovu hadicu od turba k medzichladicu, po vymene ok. priemer 70 mm...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...