Machy_CZ Odesláno 3. květen 2011 Odesláno 3. květen 2011 Ahoj, chci se zeptat, jestli je dostatečné mít zašroubovaný bezp. šroub 5mm, ostatní tři šrouby jsou zašroubované cca 10mm Dík Citovat
koblih69 Odesláno 3. květen 2011 Odesláno 3. květen 2011 Názory se docela různí, ale nejčastěji říkají, že pro bezpečné uchycení stačí 5 otáček, občas někdo říká 4, ale já beru těch 5 jako bepečné minimum. Citovat
Machy_CZ Odesláno 3. květen 2011 Autor Odesláno 3. květen 2011 Díky, snad by to mělo byt OK. Vychazí mí to 3x 12 otáček a 1x 5 otáček Citovat
ozzy56 Odesláno 4. květen 2011 Odesláno 4. květen 2011 Ahoj, chci se zeptat, jestli je dostatečné mít zašroubovaný bezp. šroub 5mm, ostatní tři šrouby jsou zašroubované cca 10mm Dík tzn.,že máš ty bezpečáky krátké šroub kola musí být zašroubován v plné délce závitu v náboji (bubnu) kola, což bývá cca 10mm u osobních vozů,nechci strašit s upadnutím kola, ale jedna z nejhorších poruch auta je nemožnost ho tahat...,hlavně v cizině Citovat
Guest StibTo Odesláno 4. květen 2011 Odesláno 4. květen 2011 Já to mám teď na zadních podobně - dával jsem podložky 10mm na snížení ET z 25 na 15, k tomu delší šrouby ale bezpečák (1 ze 4 ..) je tam původní tj. je zašroubovaný docela málo. Ale na těch třech to držet bude Citovat
PAJA106 Odesláno 4. květen 2011 Odesláno 4. květen 2011 Já tu též nechci strašit, ale ve škole nás učili, že šroub musí být zašroubován 1xprůměr pro ocel, 1,25xprůměr pro litinu a 2xprůměr pro hliník. Delší nemá cenu, kratší zvyšuje namáhání a hrozí defekt. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.