Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Delalo mi to to sami. Kazdopadne, s vymenou cepu neotalej, bude se to stupnovat. Pozdeji mi to i pootocilo volant, vzdycky se ozvalo lupnuti a volant otoconej :grr Objednal jsem zde: auto kelly - cep u tohohle SKF je pribalenej i celkem dobrej navod, ale stejne jsem to dal ke svymu mechanikovi, kterej mi to udelal:roker

Odesláno
Ja mám tiež ten istý problém s praskaním, ale som trochu na pochybách, lebo pred 2 týždňami bolo auto na zdviháku v Peugeote (hladala sa netesnosť klímy), mechanik pri tej príležitosti pozeral aj prednú nápravu (na prskanie som ho neupozorňoval) chytal ramená, kolesa, ale nič nehovoril....ak by boly vadné čapy, tak na to musí predsa prísť, alebo to môže byť niečo iné? Mám P407 sedan 9/2009.

[upravil dne 20/5/11 10:42 Vincentvincent]

Ak sa chceš uistiť či je to ten spodný guľový čap tak zodvihni predok auta heverom (ako keď meníš kolesá) uchop za spodnú časť kolesa a pohýb ním dnu a von či nepocítiš vôľu. Ak sa pozrieš pod blatník a budeš hýbať kolesom tak na spodnom guľovom čape bude vidno ako to tam chodí (viď obr.), ak to praskanie spôsobuje práve ten čap.

[upravil dne 29/5/11 22:39 Judes]

Odesláno

a co takto homokyneticky klb???? ja ked vytocim plny lavy a otacam sa tak iba pocut od kolesa klak klak klak....ale iba pri plnom LAVOM.....

ak je to ono potrebujem vediet kolko stoji tento klb?dik

Odesláno
o čepech na 407 je tu hodně...achilova pata 407,ale co vím tak Peugeot na tom zapracoval a origoš jsou už v cajku a repliky které stojí méně jsou právě ty čepy co jsou ,,špatné,,Peugeot jim to přenechal,takže nešetřit a jít do originálu. (Tak jsem to někde četl a třba i kdo dělá v Peugeotu to může potvrdit či vyvrátit)

Zdravím,

určitě jsme tu téma netěsnosti čepů (zatéká do nich) někde řešili a jen připomínám, že pro nové provedení čepů je třeba i celá nová těhlice. Ale kvůli celkovému nešťastnému řešení spodních čepů a stavu našich silnic a dálnic je to stejně jedno. \"Dojebe\" se to brzy oboje :(

Odesláno

tak ja som mal auto vcul u mechanika a mne menili presne to co je oznacene na tom judesovom obrazku pismenom E ale komplet cele....bolo to ochnapane(otlčene)

a ten cap??? ten bol rozpadnuty a ta pacička v com je cap ulozeny ani nehoorim...hrdzave a rozpadnute......uz nepukocem ked tocim do lava

heheh:D:D:D

Odesláno

tak já měl jít na výměnu zítra, ale ruplo mi hřebenový řízení, teda těsnění na něm a kapalina z toho teče průtokem, takže se toho bude měnit trošku víc :(

• O 5 měsíců později...
Odesláno

Nazdar panove.

Dneska jsem si byl nechat udelat laserovou geometrii a borec jeste nez zacal, zkousel vuli na kolech a vida, prave predni ma vuli a jde videt, ze je to volne v tom spodnim cepu.

Takze z geometrie seslo a jedine, co me potesilo, ze panove za diagnostiku a zvadnuti auta nic nechteli, tak jsem jim aspon slibil, ze si tam na tu geometrii dojedu, az to budu mit vymenene.

Z toho plyne otazka, jsem schopny ten cep vymenit i v domacich podminkach a nebo je tam nejak nalisovany?

Diky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...