Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Poslal jsem dotaz na Federal Cars a potvrdili mi,že LED jsou určeny pro denní svícení. Tady je vyčerpávající odpověď :

Denní svícení v ČR nařizuje novela zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích (§32), která stanovuje, že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla, nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno.

Denní svícení je často zaměňováno (bohužel i některými prodejci výbavy) za automatické rozsvícení běžných tlumených světel, ta ale musí svítit spolu s dalším osvětlením.

Denní svítilny jsou nepovinné na automobilech a zakázané na přípojných vozidlech. Montáž, umístění a zapojení denních svítilen předepisuje a upravuje homologační předpis EHK/OSN č. 48, který předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb. V tomto homologačním předpisu je podrobně uvedeno, jak má být svítilna umístěna na výšku, šířku, délku vozidla, elektricky zapojena a požadavek na orientaci směrem dopředu.

Z výše uvedeného plyne, že je možno ve dne a za nesnížené viditelnosti svítit pouze \"LED\" světly a tento způsob osvětlení lze nakonfigurovat i na vašem vozidle. Je však třeba dát pozor na změnu podmínek viditelnosti.

Navíc jsem se teď dozvěděl od \"zedik\" (výše) o možnosti nastavení dvojí intenzity těch LEDek. Zkusím příští týden zajet k Domanskému (je to blíž) a pokud by to neuměli, tak k Federal Cars. Doufám, že to bude řešení.

Odesláno

to advise: tak drzim palce, at se zadari. takova banalita a dokaze to cloveku otravit chvilky. pak dej vedet, jak jsi dopadl. gratulace k peknemu auti :)

• O 4 měsíce později...
Odesláno
to advise: tak drzim palce, at se zadari. takova banalita a dokaze to cloveku otravit chvilky. pak dej vedet, jak jsi dopadl. gratulace k peknemu auti :)

Tak už mi to nastavili i u Domanskýho. Musel jsem jim ale říct, že budu muset zajet do Federal Cars. Najednou to šlo :-)

Odesláno

Tak lidi, jsem zde nováček, i když mám už několik let 407 mam i sedan i sw.. a právě dnes jsem si objednal P 508 2.0 163k černá metalíza s navi...snad jsem udělal dobře... s těma LEDkama je to fajn tip...

Odesláno

Tak to jste si objednal stejnou 508 jakou už od 5.5.11. hrdě užívám :D . Taky jsem měl 407 , a byl jsem absolutně spokojen . Jenže se na podzim objevila 508 a bylo vymalováno . Chtěl jsem hlavně co nejvíc výbavy a můžu říct , že ji tam je hodně .Mám výbavu Allure +xen.,navi,kůže. Jízda podobná 407 , ale o hodně tižší ,luxusnější a na dálnici je jistější . Opravdu je to znovu Francouzký

Mercedes.

Tak vám přeji , aby Vám dorazila co nejdřív (nejpozději pod stromeček) :super .

ps: ty xenony umí nastavit v auto Hruška Ludgeřovice .

Budete je mít nastaveny z výroby asi dohromady xen+led.

Jezdím tam už několik let na servis.

Odesláno

Teď jste mne potěšil.. já to pravě kupuji u pana Hrušky.. jinak se chci zeptat na kufr..je ten prostor na vkládání věcí dostačující?... budu tam házek jen hokejový bágl a nejaké drobnosti, ale i tak pro strýčka příhodu. zdál se mi větší než u 407.

A chtěl jsem být originální v Ostravě, ale koukám, že budeme \"frajeřit\" dva :-)) Tak hodně pohodových kilometrů, já jdu stříhat metr :-))

Odesláno

Já ho mám taky od p.Hrušky z Ludgeřovic . Čekal jsem jen 2,5 měsíce.Co se týče toho kufru , tak mi vyhovuje velikostí a je zhruba stejný jako u 407 sedanu. Možná má ještě větší vstupní otvor . Pokud Vám bágly vlezly do 407 , tak do 508 vlezou určitě . Jen ta kapající voda při dešti :(.Jinak těch frajerů už je v Ostravě a okolí více :D. Potkal jsem už dvě černé a jednu bílou . Ale černá se mi zdá na 508 hezčí . Měl jsem trochu strach , že ji budu mýt každý den , ale myju ji zhruba stejně často ,jako bývalou modrou 407 .Tak ať Vám čekání utíká .Opravdu se máte na co těšit .

Odesláno

Děkuju.. já uvažoval i o bílé, ale přítelkyně říkala, že ty bílé jsou pro... no a černá je elegantní.. mám i 407 černou a do myčky jedu sporadicky... ale teď si osmičku budu hýčkat... prý dojede v první půli prosince, takže mi bude svítit na stromeček :-)) a info ke kufru supe.. já měl právě strach s tím vstupním otvorem.. ale když to říkáte tak je to super... :-)díky moc za informaci.. a budu rád za každé info a postřehy, pokud se budete nudit :-)

Odesláno

Asi máme podobné názory na auta i barvy;).Mezi bílou a černou jme se s manželkou rozhodovali až do poslední chvíle.Už jsem měl asi 8 aut (je mi 46) ale černou ani jednu. Do myčky nejezdím ,mám tu výhodu,že bydlím v RD tak myji raději ručně.Je to můj první automat.Měl jsem z toho trochu obavy ,jestli se nebudu nudit,ale je to super a příští auto bude zase automat.V mládí jsem se vyřádil už dost a teď jsem zpohodlněl.Jediná podmínka byla,že to bude mít řazení pod volantem a to má.Chválit to nemá cenu.To by se všechno tady ani nevešlo.A co mi vadí?

Je třeba více točit volantem např.když objíždím na poslední chvíli díru.

Při rychlém rozjezdu (rychle se zařadit z vedlejší )to má trochu prodlevu a chvilku to trvá.Dá se to částečně vyřešit sport režimem.

To je asi vše.Ale není to tragické a dá se na to zvyknout. O všem jsem věděl dopředu z různých testů co jsem našel na netu.A těch bylo:D

Jestli chcete vědět něco konkretnějšího ,napište.

Moc se nenudím , ale jsem blázen do aut už od mala .10 sezón jsem jezdil závody motokár a vůně benzínu je pro mě život.

Odesláno

jj automat je automat.. mam ho ve 407 a je to super.. ale upřímně to pořád není 9ti stupňová automatika jako u bmw, ale to pohodlí.. super.. jinak mne spíše zajímá spotřeba. mi teď papká 407 cca 10 l a to nejezdím na sport... na prodlevu při akceleraci jsem zvyklý :-) jaké je to s jízdou přes příčné nerovnosti? myslím tím dálnici za z prahy na brno.. jezdím totiž tama hodně a i u 407 je to někdy mazec v pomalém pruhu.. a co ovládání navigace. někde jsem slyšel, že je to zbytečně komplikované... ale určo ne více, než ve 407..tam byl chaos:-) díky moc za reakce, vážím si toho..

Odesláno

Tak spotřeba se mi pohybuje mezi 5,3 - 7,2 . Záleží na tom kde a jak se jezdí.Jel jsem na Makarskou a zpět 2200km skoro celou dobu dálnice a zaplý tempomat na 135km/h a průměr byl 5,4.Jeli jsme ale sami dva s manželkou.Z Prahy do Brna jet bez drkotání , tak takové auto ještě nevyrobili:D . Je to cítit (spíše hluk)ale není to hrozné .Jezdím pokud to jde v levém.S navigací problém není.Je to celkem jednoduché,ale přiznám se,že zatím jsem používal pouze základní věci - dát cílové místo popř.POI a jede se .Navádí přesně , ale moc jsem s tím zatím nelaboroval . Čeština už je k sehnání ,ale hlas česky není.Trochu mě zklamalo,že to nepřehrává videa a fotky jako ve WIP Com 3D.Takové auto by si to zasloužilo.

Odesláno

to nepřehrává video? mi to v 407 přehrávalo.. mám zdířky na externí zařízení v přihrádce spolujezdce.. a to jsem se chtěl divat na filmy za jízdy...:-) Dneska ale jde podle mne všechno... tak pokud je to obrazovka, tak tam nějak to video narvu.. i z USB... není možné... a hlas češtiny tam taky nějak dám.. myslím, že je to jen otázka času.. Dám pak vědět...

a ta spotřeba mě nadchla já s 3.0 jezdím za 10,5 v průměru ..:-) tak se těším na tisíce ušetřené na palivu ...:potlesk

Odesláno

Zkuste zjistit jak je to s tím videem.Snad budete úspěšnější než já .Ptal jsem se na to a řekli mi v Peugeotu,že to nejde.Jen zvukové soubory.Ani na netu jsem nic k videu nenašel . V loketní opěrce je zástrčka AUX a USB .Ani přes jedno to nejde .Ani přes bluetooth a ani z CD.Taky mě to zklamalo.:fnuk Jestli něco zjistíte dejte vědět .

Odesláno

tak jsem to trochu zjišťoval.. jsem v tom amatér, ale bylo mi řečeno, že stačí tam zabudovat nejaký přerušovač nebo co a ten udělá z té obrazovky klasický display, na který jde dát i parkovací kameru a tudíž i zapojit dvd apod. jakmile mi přijede auti, tak se zajdu pozeptat... a pod stromeček bych si to tam nechal nainstalovat:-))

Odesláno

Zdravím , motorizaci už psal Pipinek 12.10.11 je to 2.0 HDi 163k S tímto motorem prodávají jen 6st automat AM6 . Řadí klidně a přesně ,jak bych řadil já,tak že ani moc nepoužívám pádla.Jen když si chci trochu užít, dám sport režim a řadím pádly.:D.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...