advise Odesláno 19. květen 2011 Autor Odesláno 19. květen 2011 Poslal jsem dotaz na Federal Cars a potvrdili mi,že LED jsou určeny pro denní svícení. Tady je vyčerpávající odpověď : Denní svícení v ČR nařizuje novela zákona č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikacích (§32), která stanovuje, že motorové vozidlo musí mít za jízdy rozsvícena obrysová a potkávací světla, nebo obrysová světla pro denní svícení, pokud je jimi vybaveno. Denní svícení je často zaměňováno (bohužel i některými prodejci výbavy) za automatické rozsvícení běžných tlumených světel, ta ale musí svítit spolu s dalším osvětlením. Denní svítilny jsou nepovinné na automobilech a zakázané na přípojných vozidlech. Montáž, umístění a zapojení denních svítilen předepisuje a upravuje homologační předpis EHK/OSN č. 48, který předepisuje vyhláška č. 341/2002 Sb. V tomto homologačním předpisu je podrobně uvedeno, jak má být svítilna umístěna na výšku, šířku, délku vozidla, elektricky zapojena a požadavek na orientaci směrem dopředu. Z výše uvedeného plyne, že je možno ve dne a za nesnížené viditelnosti svítit pouze \"LED\" světly a tento způsob osvětlení lze nakonfigurovat i na vašem vozidle. Je však třeba dát pozor na změnu podmínek viditelnosti. Navíc jsem se teď dozvěděl od \"zedik\" (výše) o možnosti nastavení dvojí intenzity těch LEDek. Zkusím příští týden zajet k Domanskému (je to blíž) a pokud by to neuměli, tak k Federal Cars. Doufám, že to bude řešení. Citovat
zedik Odesláno 23. květen 2011 Odesláno 23. květen 2011 to advise: tak drzim palce, at se zadari. takova banalita a dokaze to cloveku otravit chvilky. pak dej vedet, jak jsi dopadl. gratulace k peknemu auti Citovat
romik1 Odesláno 26. květen 2011 Odesláno 26. květen 2011 sánka dole pred 508-ckou. Gratulujem vsetkým majitelom. A potichu slepo závidím:aut:aut:aut aj ja raz budem velky a kupim si ho:D:D:papa Citovat
Judes Odesláno 26. květen 2011 Odesláno 26. květen 2011 Nechcel si napísať, keď budeme zarábať ako veľký :D:D Citovat
andy 3823 Odesláno 31. květen 2011 Odesláno 31. květen 2011 veď máme pekné autá..za ktoré sa nemusíme hanbiť Citovat
advise Odesláno 8. říjen 2011 Autor Odesláno 8. říjen 2011 to advise: tak drzim palce, at se zadari. takova banalita a dokaze to cloveku otravit chvilky. pak dej vedet, jak jsi dopadl. gratulace k peknemu auti Tak už mi to nastavili i u Domanskýho. Musel jsem jim ale říct, že budu muset zajet do Federal Cars. Najednou to šlo :-) Citovat
Pipinek Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 Tak lidi, jsem zde nováček, i když mám už několik let 407 mam i sedan i sw.. a právě dnes jsem si objednal P 508 2.0 163k černá metalíza s navi...snad jsem udělal dobře... s těma LEDkama je to fajn tip... Citovat
Danilo Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 Tak to jste si objednal stejnou 508 jakou už od 5.5.11. hrdě užívám . Taky jsem měl 407 , a byl jsem absolutně spokojen . Jenže se na podzim objevila 508 a bylo vymalováno . Chtěl jsem hlavně co nejvíc výbavy a můžu říct , že ji tam je hodně .Mám výbavu Allure +xen.,navi,kůže. Jízda podobná 407 , ale o hodně tižší ,luxusnější a na dálnici je jistější . Opravdu je to znovu Francouzký Mercedes. Tak vám přeji , aby Vám dorazila co nejdřív (nejpozději pod stromeček) . ps: ty xenony umí nastavit v auto Hruška Ludgeřovice . Budete je mít nastaveny z výroby asi dohromady xen+led. Jezdím tam už několik let na servis. Citovat
Pipinek Odesláno 12. říjen 2011 Odesláno 12. říjen 2011 Teď jste mne potěšil.. já to pravě kupuji u pana Hrušky.. jinak se chci zeptat na kufr..je ten prostor na vkládání věcí dostačující?... budu tam házek jen hokejový bágl a nejaké drobnosti, ale i tak pro strýčka příhodu. zdál se mi větší než u 407. A chtěl jsem být originální v Ostravě, ale koukám, že budeme \"frajeřit\" dva :-)) Tak hodně pohodových kilometrů, já jdu stříhat metr :-)) Citovat
Danilo Odesláno 13. říjen 2011 Odesláno 13. říjen 2011 Já ho mám taky od p.Hrušky z Ludgeřovic . Čekal jsem jen 2,5 měsíce.Co se týče toho kufru , tak mi vyhovuje velikostí a je zhruba stejný jako u 407 sedanu. Možná má ještě větší vstupní otvor . Pokud Vám bágly vlezly do 407 , tak do 508 vlezou určitě . Jen ta kapající voda při dešti .Jinak těch frajerů už je v Ostravě a okolí více . Potkal jsem už dvě černé a jednu bílou . Ale černá se mi zdá na 508 hezčí . Měl jsem trochu strach , že ji budu mýt každý den , ale myju ji zhruba stejně často ,jako bývalou modrou 407 .Tak ať Vám čekání utíká .Opravdu se máte na co těšit . Citovat
Pipinek Odesláno 13. říjen 2011 Odesláno 13. říjen 2011 Děkuju.. já uvažoval i o bílé, ale přítelkyně říkala, že ty bílé jsou pro... no a černá je elegantní.. mám i 407 černou a do myčky jedu sporadicky... ale teď si osmičku budu hýčkat... prý dojede v první půli prosince, takže mi bude svítit na stromeček :-)) a info ke kufru supe.. já měl právě strach s tím vstupním otvorem.. ale když to říkáte tak je to super... :-)díky moc za informaci.. a budu rád za každé info a postřehy, pokud se budete nudit :-) Citovat
Danilo Odesláno 13. říjen 2011 Odesláno 13. říjen 2011 Asi máme podobné názory na auta i barvy;).Mezi bílou a černou jme se s manželkou rozhodovali až do poslední chvíle.Už jsem měl asi 8 aut (je mi 46) ale černou ani jednu. Do myčky nejezdím ,mám tu výhodu,že bydlím v RD tak myji raději ručně.Je to můj první automat.Měl jsem z toho trochu obavy ,jestli se nebudu nudit,ale je to super a příští auto bude zase automat.V mládí jsem se vyřádil už dost a teď jsem zpohodlněl.Jediná podmínka byla,že to bude mít řazení pod volantem a to má.Chválit to nemá cenu.To by se všechno tady ani nevešlo.A co mi vadí? Je třeba více točit volantem např.když objíždím na poslední chvíli díru. Při rychlém rozjezdu (rychle se zařadit z vedlejší )to má trochu prodlevu a chvilku to trvá.Dá se to částečně vyřešit sport režimem. To je asi vše.Ale není to tragické a dá se na to zvyknout. O všem jsem věděl dopředu z různých testů co jsem našel na netu.A těch bylo:D Jestli chcete vědět něco konkretnějšího ,napište. Moc se nenudím , ale jsem blázen do aut už od mala .10 sezón jsem jezdil závody motokár a vůně benzínu je pro mě život. Citovat
Pipinek Odesláno 13. říjen 2011 Odesláno 13. říjen 2011 jj automat je automat.. mam ho ve 407 a je to super.. ale upřímně to pořád není 9ti stupňová automatika jako u bmw, ale to pohodlí.. super.. jinak mne spíše zajímá spotřeba. mi teď papká 407 cca 10 l a to nejezdím na sport... na prodlevu při akceleraci jsem zvyklý :-) jaké je to s jízdou přes příčné nerovnosti? myslím tím dálnici za z prahy na brno.. jezdím totiž tama hodně a i u 407 je to někdy mazec v pomalém pruhu.. a co ovládání navigace. někde jsem slyšel, že je to zbytečně komplikované... ale určo ne více, než ve 407..tam byl chaos:-) díky moc za reakce, vážím si toho.. Citovat
Danilo Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Tak spotřeba se mi pohybuje mezi 5,3 - 7,2 . Záleží na tom kde a jak se jezdí.Jel jsem na Makarskou a zpět 2200km skoro celou dobu dálnice a zaplý tempomat na 135km/h a průměr byl 5,4.Jeli jsme ale sami dva s manželkou.Z Prahy do Brna jet bez drkotání , tak takové auto ještě nevyrobili:D . Je to cítit (spíše hluk)ale není to hrozné .Jezdím pokud to jde v levém.S navigací problém není.Je to celkem jednoduché,ale přiznám se,že zatím jsem používal pouze základní věci - dát cílové místo popř.POI a jede se .Navádí přesně , ale moc jsem s tím zatím nelaboroval . Čeština už je k sehnání ,ale hlas česky není.Trochu mě zklamalo,že to nepřehrává videa a fotky jako ve WIP Com 3D.Takové auto by si to zasloužilo. Citovat
Pipinek Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 to nepřehrává video? mi to v 407 přehrávalo.. mám zdířky na externí zařízení v přihrádce spolujezdce.. a to jsem se chtěl divat na filmy za jízdy...:-) Dneska ale jde podle mne všechno... tak pokud je to obrazovka, tak tam nějak to video narvu.. i z USB... není možné... a hlas češtiny tam taky nějak dám.. myslím, že je to jen otázka času.. Dám pak vědět... a ta spotřeba mě nadchla já s 3.0 jezdím za 10,5 v průměru ..:-) tak se těším na tisíce ušetřené na palivu ... Citovat
Danilo Odesláno 14. říjen 2011 Odesláno 14. říjen 2011 Zkuste zjistit jak je to s tím videem.Snad budete úspěšnější než já .Ptal jsem se na to a řekli mi v Peugeotu,že to nejde.Jen zvukové soubory.Ani na netu jsem nic k videu nenašel . V loketní opěrce je zástrčka AUX a USB .Ani přes jedno to nejde .Ani přes bluetooth a ani z CD.Taky mě to zklamalo. Jestli něco zjistíte dejte vědět . Citovat
Pipinek Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 tak jsem to trochu zjišťoval.. jsem v tom amatér, ale bylo mi řečeno, že stačí tam zabudovat nejaký přerušovač nebo co a ten udělá z té obrazovky klasický display, na který jde dát i parkovací kameru a tudíž i zapojit dvd apod. jakmile mi přijede auti, tak se zajdu pozeptat... a pod stromeček bych si to tam nechal nainstalovat:-)) Citovat
Agrafik Odesláno 22. říjen 2011 Odesláno 22. říjen 2011 Ahoj pánové. Hodila by se motorizace a třeba typ automatu. Citovat
Danilo Odesláno 23. říjen 2011 Odesláno 23. říjen 2011 Zdravím , motorizaci už psal Pipinek 12.10.11 je to 2.0 HDi 163k S tímto motorem prodávají jen 6st automat AM6 . Řadí klidně a přesně ,jak bych řadil já,tak že ani moc nepoužívám pádla.Jen když si chci trochu užít, dám sport režim a řadím pádly.. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.