Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Renault Megane by 309gt

Zdravíčko, snad nikomu nebude vadit tohle vlákno, ale když tu můžou mít svoje vlákna i vozy mimo francouzskou produkci… :D

Po pár ozkoušených Peugeotech 306 a 406 v bazarech a inzerci jsem to vzdal a využil nabídky známého,který prodával Renault Megane 2.0 16V z roku 2003.Nejdřív jsem o autě s p*čou ve znaku nechtěl ani slyšet,navíc s tou né moc líbivou zadnicí,ale po svezení se a dohodě o ceně jsem si řekl proč to nezkusit....

A teď už něco o autě : Je z roku 2003,má najeto 77 000km (dle všeho poctivých) a bylo asi před dvěma lety dovezeno jako havarované z Francie.No,havarované,spíš omlácené tyčí než po bouračce,jako by podvůdek s pojišťovnou....nicméně bylo opraveno tady v CZ a je celé po novém laku,který dělala lakovna v Havlíčkově Brodě.Lak je opravdu bez chyby,stejná lakovna měla na starosti (občas ještě má) auto Martyho777,jen pro představu kvality,kdo viděl,může posoudit dle svého.... ;) Jinak auto měl kamarád pro sebe,tak že myslím že by si nestavěl nějaký štafle co budou víc na dílně než na silnici

Co se týká motoru a výbavy - Motor tam je 2.0 16V 100kw spojený s šestistupňovou převodovkou.S autem dokáže docela solidně zacvičit a zároveň umí být i docela spořivý kamarád na cesty.Výbava je jedna z nejlepších co tam mohlo v roce 2003 být,má elektrická a vyhřívaná okna,elektrická zrcátka s vyhříváním,ABS,ESP,automatickou klimatizaci,8x airbag,dešťový senzor,senzory tlaku v pneumatikách,xenonové přední světlomety,přední mlhovky,zadní stěrač,rádio na CD,changer na 6ks CD,bezdotykové odemykání/zamykání,centrál na dálku,tempomat,palubní počítač,originál 17\"kola,anatomické sedačky,sportovní kožený volant,loketní opěrky v předu i v zadu,schránky na cennosti a doklady pod koberečky řidiče a spolujezdce a mnoho dalšího.A věc kterou jsem zatím na jiném Meganu,obzvláště na 3dv neviděl je elektrická panoramatická střecha.

V plánu jsou i menší úpravičky,ale už to nebude tak rozsáhlé jako u 309ky,ale něco málo proběhne :D Chci vyměnit přední a zadní nárazník za díly z Megane Turbo RS,vybrat nějaké pěkné prahy a kola zaměnit za nějaké slušivé 18\"-19\",sportovní podvozek a pak už jen detaily. V interiéru se taky možná něco objeví,ale to je času dost,zatím spokojenost se sérií.No a motor dostane možná jen filtr a výfuk,jen něco decentního co nebide moc řvát nebo dunit,toho jsem si užil dost u pegyny:D:D No a pak jen nějakej zesíček,subáček,tlumeníčko a se*u na to:D

Dost blití do prázdna,tu pár fotek mojí <>

post-11686-14109616938782_thumb.jpg

[upravil dne 7/10/11 18:17 od 309GT]

[upravil dne 28/2/12 17:24 od 309GT]

Odesláno

Ten zadek je divnej ale originalni :-) Zajimalo by me jak je to s aerodynamikou ..

Odesláno

jj,ten zadek je spíš o zvyku,nejprve jsem byl zhnusen,ale časem si člověk zvykne a už to ani nevnímá.Alespoň bude na srazu dobrej jako stolek na pivo :D:D:D

Jinak dneska jsem nalakoval kola na černou matnou a je to lepší,ale potřebuje to dolů jako sůl:D:D

A takhle to bude časem nějak vypadat,už mám prozkoumaný ebay,tak pošetřim nějaký chechtáky a hurá do toho :myslim

post-11686-14109616946488_thumb.jpg

Odesláno

Mně kosočtverec taky nesedí, zvláště ten zadek jako pavián :D, ale když vidím, že to je 3dv., tak je to ještě horší :bojim:o

Ale pokud se to (už) líbí majiteli, proč ne. Mně do garáže už snad nemůže přijít nic jiného než lev, potažmo citrón ... snad jedině, když bych si splnil sen - italského vzpínajícího se koníka :D

Nicméně jsem zvědav na úpravy, ač se na ty fotky budu koukat s odporem :D

Odesláno

Ale v pořádku, rád se podívám, stejně tyto auta potkávám na ulici, zas takový odpor k nim nemám. Podobně se mi třeba nelíbí Multipla (minimaxa odpustí :D).

Když se na to podívám z druhé strany, tak si myslím, že dobrá koupě, málo km vzhledem k roku výroby, parádní výbava a motor ... to nemohu hodnotit, jsem hold na ropáky. Hlavně, aby byl pro tebe dostatečně silný ;)

Odesláno

Jasný,v pohodě :D Cena byla taky dost dobrá a hlavně mi to auto hnedka sedlo do pracek....Jinak nafta se mi nevyplatí,na osobáku mám malej nájezd km,ježdění jen o víkendech,spíš kratší trasy...asi bych jí zničil si myslim.Jinak s tímhle se nechá jezdit za 6.5L/100km.Ale taky za jednou tolik:D:D:D Podle toho jak velká křeč mě zrovna chytne do pravý nohy:D

Odesláno

6,5 to je dobrý ... já jsem odkojený naftou, tak prostě z principu ... ostatně viz můj popis, co jsme měli/máme v rodině. Ale kde jsou ty doby, kdy nafta byla o šest korun levnější než benzin ;)

Pokud to máš na víkendy a rád se projedeš, pak dvoulitrovej benzin je dobrou volbou :super

Odesláno

Auto zajímavé, ta oranžáda je hodně zajímavá, ale v sociálních výbavách je ten vzhled asi o zvyku. Ale motorově to je asi parádní svezení :) Naživo to okouknu než pojedem do Mýta :D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...