dragonix Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Ahoj, mám už asi dva měsíce skrytou závadu, se kterou si nikdo neví rady. Po zahřátí motoru na 70-80°C nemůžu občas nastartovat. Někdy to chytne hned, jindy dlouho točí, než se rozmyslí, že asi nastartuje. Pokud počkám, až motor vychladne pod 70°C, vrátí se startování do normálního stavu. Za studena startuje normálně a to i ve vysokých mrazech. Provedené opravy: 1. čištění palivové soustavy 2. repas vstřiků 3. repas vys. tlak. čerpadla 4. vyčištěná váha vzduchu (kontrola tlaků => OK) 5. nařízená regenerace výfuku 6. v diagnostice bez závad a to i při té poruše Napadlo mě čidlo na teplotu vody, ale na tomto motoru je jen jedno a budík ukazuje normálně.... Fakt už si nevím rady. Nemáte někdo nějaký nápad? Citovat
sowwwa Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Cidlo na vackovym hrideli by tohle mohlo delat. Citovat
limar Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Cidlo na vackovym hrideli by tohle mohlo delat. Myslím že toto čidlo to robiť nebude, to má inú úlohu Citovat
sowwwa Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Myslím že toto čidlo to robiť nebude, to má inú úlohu Jinou? Jakou? Jednotka ho potrebuje pri startu aby zjistila polohu vacky, tzn. do kteryho valce vstrikovat palivo. To z cidla na klice nezjisti - nahore jsou vzdycky 2 pisty soucasne. Po nastartovani uz ho nepotrebuje, staci udaj z kliky. Motor nechcipne ani kdyz ho odpojis. A to ze tyhle cidla prestanou davat signal po zahrati je bezna zavada. Z toho mi vyplyva, ze by to cidlo na vacce delat mohlo. Citovat
miroja Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Ahoj, ... Napadlo mě čidlo na teplotu vody, ale na tomto motoru je jen jedno a budík ukazuje normálně.... Snimac je len jeden, ale je dvojity (obsahuje dva samostatne termistory). Jedna cas je pre budik, druha pre riadiacu elektroniku motora. Uz sa to tu viackrat preberalo hlavne v suvislosti so saharami. Citovat
dragonix Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 A dají se ty čidla nějak proměřit, abych se ujistil, jestli to je to nebo ono? Citovat
dragonix Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 Ještě se zeptám, to co je na obrázku ze ServiceBoxu, není to náhodou také čidlo na vodu? Nebo co to je? Vedle v soupisu to není popsané (jediná tato čtyřka). Citovat
dragonix Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 Tady ještě přikládám to čidlo přímo na motoru. Má jen dva vývody, tak si myslím, že nebude dvojité. Neodpovídá tomu ani to schéma vnitřního zapojení vpravo dole. Pokud by ta předchozí \"čtyřka\" byla čidlo na budíky, věřil bych tomu, že toto je pro počítač. Citovat
xavier Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Ještě se zeptám, to co je na obrázku ze ServiceBoxu, není to náhodou také čidlo na vodu? Nebo co to je? Vedle v soupisu to není popsané (jediná tato čtyřka). minimálna výška hladiny chladiacej kvapaliny Citovat
dragonix Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 A jó, to mě nenapadlo... No ale pak tam je to čidlo jen jedno, tak bych ho spíš asi vyloučil, protože na budíku se to nijak neprojevuje. Citovat
Kop Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Sice tam máš napsaný repas vysokotlakého čerpadla, ale máš v pořádku DRV ventil na tomto čerpadle? Mě toto dělal ten ventil. Citovat
limar Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Myslím že toto čidlo to robiť nebude, to má inú úlohu Jinou? Jakou? Jednotka ho potrebuje pri startu aby zjistila polohu vacky, tzn. do kteryho valce vstrikovat palivo. To z cidla na klice nezjisti - nahore jsou vzdycky 2 pisty soucasne. Po nastartovani uz ho nepotrebuje, staci udaj z kliky. Motor nechcipne ani kdyz ho odpojis. A to ze tyhle cidla prestanou davat signal po zahrati je bezna zavada. Z toho mi vyplyva, ze by to cidlo na vacce delat mohlo. Áno, súhlasím, sníma polohu vačky, ale či iba počas štartu, alebo po celý čas chodu motora... To neviem, nikdy som ho neskúšal odpojiť za jazdy. Citovat
dragonix Odesláno 27. duben 2011 Autor Odesláno 27. duben 2011 Omlouvám se, že to zase otevírám, ale můžete mi poradit, kde to čidlo na vačku najdu? V ServiceBoxu to nemůžu dohledat. Citovat
sowwwa Odesláno 27. duben 2011 Odesláno 27. duben 2011 V ServiceBoxu: Mechanical / Engine / Air and fuel supply / INJ CALCULATOR SENSOR. U Bosche polozka 15, u Siemense 10, kod 1920 7V. Citovat
Pe.Tr Odesláno 27. duben 2011 Odesláno 27. duben 2011 ja bych to videl na prasklou hlavu ale jen je to muj nazor , zkouseli merit tlaky? za tepla i za studena? Citovat
dragonix Odesláno 28. duben 2011 Autor Odesláno 28. duben 2011 Jestli měřili tlaky nevím, ale myslím si, že ne. Prasklá hlava by se projevila jen chybou startování za tepla? Auto jinak jezdí úplně v poho... Dnes jsem zkusil šlápnout po dlouhém točení při startování na plyn a taky hned naběhla, ale to byla asi jen náhoda... Nevím. Citovat
straki007 Odesláno 28. duben 2011 Odesláno 28. duben 2011 Ale vzdyt s tim bez na diag a kdyz vyvolas zavadu casteji tak to poradny diagnostik zjisti hned do 5 minut. Tlak paliva,synchro vacky,otacky motoru,ovladani vstriku....jedny z dulezitych info pro nastartovani...... Citovat
dragonix Odesláno 10. květen 2011 Autor Odesláno 10. květen 2011 Chici toto téma ukončit a dát typ, kdyby se to někomu také stalo. Nakonec se ukázalo, že problém byl ještě ve dvou vstřikovačích, ale ne tak úplně jejich vinou. Jak jsem psal, před rokem byl dělán jejich repas a pravděpodobně došlo při zpětné montáži do motoru k posunutí těsnící podložky na vstřikovači. Správně by to nemělo jít posunout, ale stalo se tak. Podložka v tu chvíli zakryla otvor vysokotlaku. Ovšem ten si s tím poradil a do podložky začal vypalovat otvor, až podložku úplně propálil a tlak se začal ztrácet. Rok to jezdilo s touto vadou.... Fakt nechápu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.