MadMax Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Zdarec lidi,popsrosil o radu.Před pár dny jsem koupil 407SW 2,0HDi r.v.2006 158000km a zjistil jsem,že mi něco hučí v přední části auta.Toto hučení pozvolna začíná cca od 65km/h a největší intenzita je při70km/h.Zvuk zcela zaniká cca pri 80km/h.Další zajímavá věc je na tom ta,že hučení pri vyřazení rychlosti skoro zaníká. Předem děkuji za každou radu a postřeh. Citovat
merlin99 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 tu mas hned dve moznosti: lozisko keby to bolo tak asi huci stale a stupnuje sa , ale to je popisane v niekolkych vlaknach ako zistis, len hladat. Citovat
MadMax Odesláno 20. duben 2011 Autor Odesláno 20. duben 2011 Dikes za radu,ale projel jsem asi 10 vlaken a nic podobného jsem nenašel.Chtěl bych jen dodat že ten zvuk není jako klasicke hučení ložiska nižšího tonu ,ale spíše vyžsího.ale pískaní to není.Prostě hučení ale vyžší ton.Jo a ktomu jak píšeš že by ložisko hučelo stále,tak to není také úplná pravda.Na dvou autech mi taky ložisko hučelo jen při určité rychlosti a potom se zvuk při vyžší ryclosti ztratil. Citovat
Laďa Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Taky záleží na gumách. Hodně lidí si myslí že gumy nee, ale nakonec to bylo opravdu gumami. Citovat
MadMax Odesláno 20. duben 2011 Autor Odesláno 20. duben 2011 No myslím,že tím začnu.Je to ta nejlevnější variata:D. [upravil dne 21/4/11 21:29 MadMax] Citovat
Brizan Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Já sem jednou málem měnil přední ložisko a pak se ukázalo že to byly gumy:D Citovat
fifi Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 píšeš že intenzita s rýchlosťou z ničoho plynule zosilňuje a potom ustupuje dostratena, a frekvencia t.j. výška tónu postupne narastá s tým že keď preraďuješ, tak to vtedy prestáva....a robí Ti to aj keď v tých rýchlostiach pustíš plyn a brzdíš motorom? Citovat
MadMax Odesláno 21. duben 2011 Autor Odesláno 21. duben 2011 Výška tonu je neustále stejná jen intenzita se zvyšuje a snižuje. Při puštění plynového pedálu je hučení skoro stejné a při vyřazení rychlosti se intenzita hučení sníží. Citovat
proceed Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 ja mam rovnaky problem,tiez to hucanie zacina asi pri 70km/h a zanika cca pri100km/h.gumy som vylucil kedze mam nove letne aj zimne.je to stupnujuci sa zvuk,cim idem rychlejsie tym je intenzivnejsi a hlasnejsi az kym sa nestrati uplne.tazko popisat ten zvuk,lozisko huci inak,toto je hukot ako nejaka turbina alebo elektromotor,alebo ako ked sa zapne sustruh,jednoducho taky stredne vysoky stupnujuci sa zvuk,cim viac pridavam tym viac huci.v podstate som si na to trochu zvykol ale stale mi to vadi Citovat
tybyt Odesláno 16. leden 2012 Odesláno 16. leden 2012 gumi to nebudu lebo pri neutraly to nehuci ako pise Madmax... teda neviem... a ked ides dakde na moste skus stiahnut okno ci to nebude lepsie pocut... Citovat
j.kiwi Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 mně teda hučelo v zadu a bylo to přesně jak popisuješ různá intenzita a ve a 110 to přestalo a ve 130 to hučelo jako kráva - a bylo to ložisko - po výměně je klid. Jinak jsem měl obav o ložiska už před roke a hučely mi pneu Goodyear letní sjeté na 4 mmm. Takže doporučuji kontrolu obou věcí Citovat
bart.lbc Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 čau všem:papa hučení ze zadu u mě bylo ložisko nicméně teprve po opravě zadního ložiska jsem slyšel hučení z předu auta od 50 Km/h do 70Km/h přezul jsem na zimní a hučení pryč : Myslím že to budou pneu. Citovat
Micky Odesláno 27. listopad 2012 Odesláno 27. listopad 2012 Ahoj, vyřešil někdo to hučení? Mi to taky dělá v rychlosti od 60 do 70km/hod a pak někde okolo 30km/hod. Dělá to když mám zařazeno, vyřazeno, prostě pořád. Je to hučení vyššího tónu. Bohužel se domnívám, že to bude \"kvalitní\" převodovkou. Nemohou to být ložiska na předlohové hřídeli? Vyřešil to někdo? M. Citovat
rendyD Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 ja mam rovnaky problem,tiez to hucanie zacina asi pri 70km/h a zanika cca pri100km/h.gumy som vylucil kedze mam nove letne aj zimne.je to stupnujuci sa zvuk,cim idem rychlejsie tym je intenzivnejsi a hlasnejsi az kym sa nestrati uplne.tazko popisat ten zvuk,lozisko huci inak,toto je hukot ako nejaka turbina alebo elektromotor,alebo ako ked sa zapne sustruh,jednoducho taky stredne vysoky stupnujuci sa zvuk,cim viac pridavam tym viac huci.v podstate som si na to trochu zvykol ale stale mi to vadi Mam rovnaky problem 407 1,6HDI.. Pripada mi to ako ked boli auta chladene vzduchom napr.Olcit a hucala tam vrtula ventilatora:( Citovat
merlin99 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 @rendyD: kedze si tu neni dlho ako si sam pisal, 1.6 HDI pocas a po regeneracii dost huci, kedze je pusteny ventilator na vysoke otacky, nastuduj si vlakna ohladne regeneracie FAPu. mozno to je u teba naozaj spojene. pripadne mozes mat pokazene neake cidlo a zbytocne casto ti bezi ventilator. [upravil dne 8/12/12 09:16 od merlin99] Citovat
rendyD Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 @rendyD: kedze si tu neni dlho ako si sam pisal, 1.6 HDI pocas a po regeneracii dost huci, kedze je pusteny ventilator na vysoke otacky, nastuduj si vlakna ohladne regeneracie FAPu. mozno to je u teba naozaj spojene. pripadne mozes mat pokazene neake cidlo a zbytocne casto ti bezi ventilator. [upravil dne 8/12/12 09:16 od merlin99] ale ked pridavam plyn na mieste tak to nerobi,hmm Mohlo by to byt nejake cidlo napr teploty lebo vcera som presiel 15km a motor sa nezohrial ani na 70st a rucicka tlaku oleja sa ani nezdvihla..Neda sa dat pred chladic na zimu nejaka folia aby sa auto rychlejsie zohrialo? Citovat
merlin99 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 RTFM : ak nevies anglicky: citaj ten sprosty manual ;-) Ano , existuje original nato od Peugeotu, najdes to vo vlaknach aj s obrazkom:) Citovat
rendyD Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 RTFM : ak nevies anglicky: citaj ten sprosty manual ;-) Ano , existuje original nato od Peugeotu, najdes to vo vlaknach aj s obrazkom:) OK,tak idem teda študovat podobne temy..dufam že sa tam niečo dozviem a vyriešim ten problem..Diky za rady! Citovat
merlin99 Odesláno 8. prosinec 2012 Odesláno 8. prosinec 2012 rendyD: mozem sa opytat co si mal predtym za auto? tieto sa zohrievaju pomalicky. ale ako som pisa, aj to sa isto docitas vo vlaknach:) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.