Guest Kokkari Odesláno 19. duben 2011 Odesláno 19. duben 2011 Výkon klimatizace Potřeboval bych poradit s výkonem ventilátoru. Mám automatickou klimatizaci. Foukání ventilátoru je velmi slabé i na nejvyšší rychlost - v porovnání s jinou 307 je to vánek. Jednou se mi stalo, že se ventilátor rozběhl na max rychlost a nereagoval na zmněurychlosti a ani na vypnutí klima. A dalo byse říct, že od té doby mi začal tento problém. Ale nevím jestli to s tím souvisí. Prosím o radu. V servisu jsem ještě nebyl. Díky za radu Citovat
ozzy56 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 když se ventilátor točí pomalu, bude slabý výkon jak klimatizace, tak větrání..., u automatické klimy se rychlost otáčení ventilátoru řídí i elektronicky, takže bych zajel k autoelektrikáři, zjistí co s tím je a pak bych se rozhodl, jak pokračovat v opravě Citovat
OK406 Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Zkus se podívat, na kabinový filtr. Jinak problém bude elektrice. Citovat
Guest Kokkari Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Kabinový filtr mně taky napadl, ale po výměně žádná změna. Když pustím klimatizaci, tak z výdechu jde studený vzduch, ale jak říkám je to jen vánek. Taky mi přijde, že někdy to fouká víc a někdy míň. Citovat
Bohumil Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 Možná dotaz trochu mimo, na kolik to máš nastavený °C ? Citovat
Guest Kokkari Odesláno 20. duben 2011 Odesláno 20. duben 2011 To je různý, ale ventilátor fouká málo ať je tam nastaveno 14 nebo 25°C. Nastavená teplota mi to neovlivňuje. Citovat
oldo439 Odesláno 21. duben 2011 Odesláno 21. duben 2011 Zrejme budeš mať problém s klapkami, sú tam 3 klapky ovládané motorčekmi. Na niektorých modeloch sa to zvyklo v tom prevode zlomiť. Predáva sa aj opravná sada. Ale či to bolo aj na 307 to už neviem. Treba vytiahnúť odkladaciu skrinku a tadial sa dá na ne pozrieť či chodia pri ovládaní. Na mojej som to tadial kontroloval. Predpokladám že ventilátor funguje dobre. Keď ručne tlačítkom zvyšuješ rýchlosť ventilátora od najpomalšej po najrýchlejšiu tak sa menia otáčky ventilátora ? Je počuť že ovládanie rýchlosti funguje ? Na maximálnej rýchlosti by mal dosť hučať. Ak nie tak sa točí zrejme pomaly a bude chyba v jeho regulátore otáčok. Citovat
bnevolny Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Kde sa dá zohnať opravná sada na klapky ? Citovat
Bigbadjohn Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Spíš bych se přikláněl k tomu, že to bude v elektronice. Mám podobný problém: Ve středu s tím jedu k autoelektrikáři Citovat
hada Odesláno 22. duben 2011 Odesláno 22. duben 2011 Zdar, jestli ventilátor reaguje na změnu otáček (silný-hučí!) tak to v elektrice nebude, spíš množství chladícího media... Kdy jsi byl na doplnění? Mě to taky nechladilo (chladič klimy KO!) Dej vědět čím to bylo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.