Péťa Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Tak jeste k tomu HP. Vcera jsem ho vybalil. Bohuzel zase nevim typ, ale je jenom 15\" Obraz je super, velmi me nadchnul. Kdyby mel uhlopricku 19\", tak si ho necham pro sebe. Cena asi bude vysoka. V praci mam take nejake 17\" a 19\" LCD Acer, ale ty me nijak nepresvedcily. Aby tahle diskuse nevedla do bludneho kruhu, dovolim si udelat zaver: 1. Pokud nezalezi na penezich, tak EIZO. 2. V ostatnich pripadech bych se podival po nejakem Samsungu nebo AOC (byvaji velmi levne). 3. Dalsi moznosti - Fujitsu-Siemens, ADI, LG. :papa:papa Citovat
Emiš Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 At si vyberes co chces tak to hlavne chtej videt za chodu nez to koupis Citovat
vector Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Napsán autorem LaHab Zdravím. Jelikož mi doma zabírá přílišné místo monitor, rozhodl jsem se koupit nový LCD monitor. Vzhledem k účelu - běžná práce + koukání na film + občasné zagamesení jsem si stanovil kritéria: 19\", Jas alespoň 250, Kontrast aspoň 500, odezva nejvýše 16 ms. V současné chvíli uvažuji o HP L1955. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti, případně máte dobré zkušenosti s jiným monitorem na toto použití? Předem díky za info a přeji krásný den. No vzhledem k tomu, že jich prodám ročně tak 500, myslím, že tomu trošku i rozumím. HP bych si nekoupil ani za 100,- Nedavno sem koukal do jejich TOP 16:9 a větší krám sem už dlouho neviděl. Tak začneme tim nejlevnějšim bez DVI AOC LM927 A nebo lepší LG L1930P NEOVO E-19 Případně TOP model s AV vstupem NEOVO X-19A / X-19AV Hodně štěstí při nákupu Citovat
vector Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Napsán autorem Jezkovi.voci Já dělám na Dellu, konkr. model 1901FP, nemá to chybu, technologie UltraSharp, analog+digy vstup, USB, skwělý design ... . Cena kolem 20-ti ... )) lol DELL dělá super monitory, ale je to tak trochu třída ELSA a spol, pro smrtelníky nedostupná. Citovat
vector Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Napsán autorem deeper Kokám že tomu tady dost hovíte, monitotům moc nerozumím, ale zeptám se taky. Doufám že se LaHab nebude zlobit zkoušeli jste už někdo napojit PC na 100Hz televizi?????? Někdo mi to doporučoval, že je to bomba, ale mě se to nějak moc nezdá......... ale zase mě láká mít na poči třeba 72 úhlopříčku a ty ceny jsou už kolem 15-20tis, což není moc. Základní problém je ten, že Máš sice 100vku, ale malý kontrast a nízké rozlišení, takže to bude dobré na hry, ale na cokoli jiného je to děs. Jeětě se dá použít třeba 29\" Plasma panel, na tom se dá vyřídit i pošta a kancelážské blbiny uplně v pohodě. Jenže to zase nestojí 20:) Pro sebe bych si raději přidal těch 20 na lepší monitor k počítači. Citovat
vector Odesláno 5. únor 2005 Odesláno 5. únor 2005 Napsán autorem Ondra no mozna me ukamenujete, ale v praci mam AOC 19ku, AOC LM929, nevim jak je rychla, ale - v praci je bohate dostacujici, repraky teda u toho pouzit nejdou, na to mam bedny, ale co se mi hlavne libi a zatim jsem nevidel nikde takovou kvalitu je bila rovnomerna barva ne celym monitoru... A kdyz rikam bila, myslim bila A to uz ma monitor pres rok nasviceno, denne 12-15 hodin... navic aocka jsou i levny, nevim jak na hry, ale klidne bych si ho koupil domu... [Editován dne 4/2/05 Ondra] 929 je naprosto super monitor, který má jen jedinou chybu..... pokud vím nedá se už sehnat Jinak já sem uchvátil 727 929 sem měl pár v ruce a obraz stajný, jen větší. Bohužel někdo usoudil, že je to za málo peněz moc muziky a vozí se sem jen vezde bez DVi Citovat
LaHab Odesláno 7. únor 2005 Autor Odesláno 7. únor 2005 Věc se má následovně: investioce bude v řádu 15 kKč, nejvíce bych dal tak 18 k Kč. Budu na tom doma trochu pracovat, ale důležité je pro mě, abych při hraní Diabla neměl šmouhovatý monitor a aby když večer zhasnu mohl na tom monitou koukat i na filmy ze sedačky (tj. benq s jeho 130 stupni viditlnosti je mi na nic...), bez nějakých šmuh, nebo špatného zobrazení (co udělají 16,2M). Připojím ho normálně přes VGS, protože mám onboarda... Takže co bys odporučil? [Editován dne 7/2/05 LaHab] Citovat
vector Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Napsán autorem LaHab Věc se má následovně: investioce bude v řádu 15 kKč, nejvíce bych dal tak 18 k Kč. Budu na tom doma trochu pracovat, ale důležité je pro mě, abych při hraní Diabla neměl šmouhovatý monitor a aby když večer zhasnu mohl na tom monitou koukat i na filmy ze sedačky (tj. benq s jeho 130 stupni viditlnosti je mi na nic...), bez nějakých šmuh, nebo špatného zobrazení (co udělají 16,2M). Připojím ho normálně přes VGS, protože mám onboarda... Takže co bys odporučil? [Editován dne 7/2/05 LaHab] Použitelné jsou prakticky všechny co jsem vypsal. Monitor bez DVI ti nedoporučuji, vzhledem k tomu, že za pár let si nejspíš koupíš lepší počítač, nebo brzo jinou grafiku a monitor asi těžko Zkus se tedy podívat na to LG, má jednoduché profily na TEXT, VIDEO atd... kvalita obrazu i rychlost je slušná. Doporučil bych ti AOC LM929 s DVi , ale opravdu nevím kde ho sehnat. Citovat
Guest Ondra Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 AOC 929 - 100 mega distribution, mam dojem, ze jeste jsou... Citovat
Guest Ondra Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 http://www.100megadistribution.cz/product.jsp?artno=MON13420 Citovat
Fx Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Ja mam neovo F417 a jsem spokojenej, nebal bych se ho... K vedlejsimu PC ho asi koupim taky... Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Napsán autorem vector Napsán autorem Jezkovi.voci Já dělám na Dellu, konkr. model 1901FP, nemá to chybu, technologie UltraSharp, analog+digy vstup, USB, skwělý design ... . Cena kolem 20-ti ... )) lol DELL dělá super monitory, ale je to tak trochu třída ELSA a spol, pro smrtelníky nedostupná. Neznam přesně cenu, ale my ho dodávávem (DELL - 1901FP) kolem 20.000 bez DPH Citovat
Dave_k Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Teď jsem prohlížel monitory a velice se mi zamlouval tento odezvu má sice průměrnou, ale kontrast je velice dobrý i DVI má. Nebo tento je o něco lepší model s dobrou odezvou, akorát že i vyšší cenou. A tady mají ten o kterém psal Vector (taky se mi velice líbí). Citovat
LaHab Odesláno 7. únor 2005 Autor Odesláno 7. únor 2005 Má ho někdo, zkoušel na tom někdo hrát nějaké gamesy a video? Jak to vypadalo? Přecijenom se terochu bojím té odezvy, aby to nědělalo šmouhy... Citovat
mk405 Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 ješte bych vydržel ceny prej půjdou ještě dolů http://technet.idnes.cz/hw_monitory.asp?r=hw_monitory&c=A050202_193331_hw_monitory_vse&t=A050202_193331_hw_monitory_vse&r2=hw_monitory Citovat
vector Odesláno 7. únor 2005 Odesláno 7. únor 2005 Samsungy jsem kdysi hodně prosazoval, i teď když není nic jiného je vezmu, ale měl sem problém u klasického VGA vstupu, že nedokázal automaticky nastavit správně rozměry obrazu. U některých dokonce obraz odletěl kamsi mimo plochu a nešel srovnat Také reakce na autokalibraci bývá zoufale dlouhá a pokud někdo touží mít třeba vycentrované a nastavené startovací logo Windows, nemusí se mu to nikdy podařit. Co se týká odezvy, tak jedna věc je udávaná a jedna věc je skutečná. Také jestli se jedná o průměrnou dobu odezvy a nebo typickou dobu odezvy. Což může znít uplně stejně, ale v praxi jde o to , jestli je to odezva po celé ploše, nebo typická odezva na změnu scény. Může se lišit podle barev. Rychlé přepnutí různých režimů zobrazení se pak hodí zejména na ty filmy, kde je vysoký kontrast spíš rušivý a vyžaduje to také změnu barevného podání. z AOC sem se víc zabýval 727, která něměla s odezvou nejmenší potíže. Devatenáctky jsou na tom vždy o něco hůř, ale na první pohled sem nic dramatického nepozoroval a delší dobu sem jí neměl. Citovat
Fx Odesláno 8. únor 2005 Odesláno 8. únor 2005 Tak to Neovo F-419 by se dalo sehnat za 11150 Kc s dani, coz je podle me celkem slusna cena... Jak uz jsem napsal, mam F-417, tj. 17\" model toho sameho a fakt se mi zamlouva, nemam duvod nadavat... Citovat
LaHab Odesláno 18. únor 2005 Autor Odesláno 18. únor 2005 Ten AOC 929 vypadá pěkně, ale ta odezva 25 je asi na filmy a gamesy nedostatečná. Ten dell vypadá pěkně, už jsem na něj četl i docela obrou odezvu, ale nevím, kde se dají delly koupit. Citovat
z3rg Odesláno 18. únor 2005 Odesláno 18. únor 2005 Na Della se vykasli, kdyz ho budes chtit sehnat tak pro normalniho maloodberatele bude hrozne drahy. Della zajima jen podnikova sfera, proto taky ceny vypadaj jak vypadaj. 25ms je opravdu pro filmy hodne slabe a pri rychlych scenach by ti to vadilo. Jedna takova jednoducha rada - jas:kontrast v pomeru alespon 1:2. S tim, ze kontrast by mel byt co nejvyssi ... Citovat
Péťa Odesláno 19. únor 2005 Odesláno 19. únor 2005 Napsán autorem LaHab Ten dell vypadá pěkně, už jsem na něj četl i docela obrou odezvu, ale nevím, kde se dají delly koupit. Koupit Dell je stejně jednoduché, jako třeba rohlík, možná i jednodušší (protože to v klidu udělám doma z postele, jak jsem si teď ověřil a ze stejného místa i píšu). Stačí se podívat na jejij www stránky:D:D Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.