LaHab Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Zdravím. Jelikož mi doma zabírá přílišné místo monitor, rozhodl jsem se koupit nový LCD monitor. Vzhledem k účelu - běžná práce + koukání na film + občasné zagamesení jsem si stanovil kritéria: 19\", Jas alespoň 250, Kontrast aspoň 500, odezva nejvýše 16 ms. V současné chvíli uvažuji o HP L1955. Máte s ním někdo nějaké zkušenosti, případně máte dobré zkušenosti s jiným monitorem na toto použití? Předem díky za info a přeji krásný den. Citovat
Dave_k Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Tímto se zabívám už taky nějakej pátek. Brácha si teď koupil tenhle. Měl jsem možnost ho i vyzkoušet a velice se mi i zamloval. Myslím si že Kvalita vs cena je velice pěkná. Citovat
LaHab Odesláno 2. únor 2005 Autor Odesláno 2. únor 2005 Vypadá to pěkně, ale ta odezva by mě asi u paření a filmů oddělala, dohromady 25 ms. nebo se pletu a je to pěkné pokoukání? Citovat
z3rg Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Samsung SyncMaster 710T, proc ? Mel jsem ho jeden cas v praci na stole a velka spokojenost. Jinak se podivej sem http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/response-8_15.html Citovat
Dave_k Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Jsem na tom 4 dni hrál POP 2 + práce s textem + internet a připadalo mi to lepší ne ž současná 17cka monitor. Oči mě rozhodně neboleli. Vím že brácha žádnej **** nekupuje a když něco koupí tak si otom hodně zjistí. A co jsem koukal na LCD tak když tam byla odezva 16ms tak už tam neuváděli že se to týká je rozsvícení bodu zhasnutí vynechali poněvadž to na papíře líp vypadá. Těch 25ms u tohodle je 15 rozsvícení a 10 zhasnutí. Tak mi to bylo vysvětleno. [Editován dne 2/2/05 Dave_k] Citovat
kveton Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Ja jsem pred case kupoval LG 1710 a naprosta spokojenost, 16ms odezva je postacujici jak na filmy tak na hry. Dokonce jsem videl i odezvy kolem 10ms a to uz musi bejt bomba!! Citovat
LaHab Odesláno 3. únor 2005 Autor Odesláno 3. únor 2005 2 z3rg Škoda že je to 17\", ta recenze vyznívá velmi dobře... Dave_k Oni ti potfoři užívají více druhů označení - buďto kompletní rise + fall, nebo rise/fall, nebo z vychcanosti (podvodu) uvedou jenom rise(fall) a ještě k tomu nepoužívají vždy stejné barvy (nejrychlejší je bílá-černá-bílá), ale mnohem pomalejší jsou stupně šedi. Bohužel není udělaná přesná metodika na měření odezvy, takže je to hodně na zkušenosti. Dneska už se právě ale dělají monitory s odezvou 16(12)ms rise+fall, benq teď přišel s 8ms, ale ostatní hodnoty jdou do kopru (kontrast, svítivost a hlavně pozorovací úhly...) Zkoušel jsi na tom Nuovu i filmy? Citovat
michal 206 Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 taky bych sel radeji do samsungu, ikdyz jineho modelu, ale lepsi nez HP Citovat
Dave_k Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 2LaHab: Jo filmy taky. Zkoušel jsem ho asi tejden a mě osobně se to zdálo všechno v pohodě. Citovat
Péťa Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Já mám v praci nejaky Fujitsu-Siemens. Ma 19\", ale nevim presne oznaceni. Je multimedialni, hry nehraji, takze nejsem schopny verohodne posoudit vlastnosti pro tyto ucely. Jinak filmy na nem bezi v pohode. Zitra se podivam a napisu sem presny typ. Nejaky LCD od HP jsem dnes dovezl, ale jen 17\" a jeste jsem ho nevybalil. Ale pokud by jsi mel zajem, tak ho urychlene otestuji... Citovat
P205XR Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 Já mám ViewSonic no a na klasickou práci s PC je to samozdřejmě v pohodě, ale filmy nic moc prostě se na něj musim dívat přesně proti němu jinak se zatemňuje. Nevim jestli je to u LCD normální nebo to mam jenom já??? Citovat
Dave_k Odesláno 3. únor 2005 Odesláno 3. únor 2005 2 P205XR: U LCD máš uvedenej úhel pod kterým se nechá sledovat obrazovka (Nuovo 170° t.j 85° na každou stranu z přímého směru pohledu). 2 LaHaB: Pokud prcuješ s textem tak koukej, aby měl DVI (To Nuovo má). Při normálním konektoru dojde občas k nepříjemnému rozostření. [Editován dne 3/2/05 Dave_k] Citovat
Guest Ondra Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 no mozna me ukamenujete, ale v praci mam AOC 19ku, AOC LM929, nevim jak je rychla, ale - v praci je bohate dostacujici, repraky teda u toho pouzit nejdou, na to mam bedny, ale co se mi hlavne libi a zatim jsem nevidel nikde takovou kvalitu je bila rovnomerna barva ne celym monitoru... A kdyz rikam bila, myslim bila A to uz ma monitor pres rok nasviceno, denne 12-15 hodin... navic aocka jsou i levny, nevim jak na hry, ale klidne bych si ho koupil domu... [Editován dne 4/2/05 Ondra] Citovat
Guest Ondra Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 pripadne pokud mas penize, doporucuju EIZO, ale to je cenove nekde jinde... 17ka EIZO stoji jako obyc 19ka. ale kvalita je taky o necem jinym.... Citovat
Péťa Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 Takze ted mam na stole Fujitsu-Siemens C19-1. Zapomnel jsem napsat, ze nema DVI vstup :-( Jinak souhlasim s Ondrou. Pred timto Fujitsu jsem mel AOC a taky me nikdy nezklamal. To ze EIZO je jednicka povazuji za samozrejmost a ani jsem s o tom nezminoval. Kolega vedle me ma nejaky Samsung 17\" a ten kresli take nadherne. Tak nevim, jestli jsme LaHabovi pomohli, co clovek to nazor a zkusenost... Asi bych si vybral dle dostupnosti a financi. :papa Citovat
deeper Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 Kokám že tomu tady dost hovíte, monitotům moc nerozumím, ale zeptám se taky. Doufám že se LaHab nebude zlobit zkoušeli jste už někdo napojit PC na 100Hz televizi?????? Někdo mi to doporučoval, že je to bomba, ale mě se to nějak moc nezdá......... ale zase mě láká mít na poči třeba 72 úhlopříčku a ty ceny jsou už kolem 15-20tis, což není moc. Citovat
Guest Ondra Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 zalezi jak ji pripojis, resp. pres co... nektery 100hz tv maj vga vstup, pak je to pohoda, pac frekvence si to vyridi mezi sebou, pokud to napojis jako videovystup z graf. karty, tak ty vestsinou jedou na 50hz, spis jde o to, ze to je vetsinou SVHS vystup... ale to neni rozdil v frekvenci ale v rozliseni.... Citovat
Driver Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 HPčka nejsou špatný, ale oproti ostatním trochu dražší. Za cenu Hpčka koupíš jiný monitor s lepšímy parametry. Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 Já dělám na Dellu, konkr. model 1901FP, nemá to chybu, technologie UltraSharp, analog+digy vstup, USB, skwělý design ... . Cena kolem 20-ti ... Citovat
z3rg Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 imo abych rekl, tak HP mne nepresvedcily, v praci berem HW prave od nich a LCD nic moc, a jsou drazsi se Samsungem si myslim ze chybu neudelas, s ADI taktez ne (vetsina LCD je shodny s Samsungem) Benq nevim, je to levny, celkem ok, ma to jako jeden z prvnich \"8ms\" (viz rec. tusim na tomshardware.com ...) zalezi na penezich, asi bych si vybral zlaty stred, ne nejlevnejsi a ne nejdrazsi, na xbitlabs.com je to moc pekne vsechno popsany a vysvetleny ... tak asi tak ad pc->100hz tv: na filmy to nemusi byt spatny, ale nevim co je na tom bombastickyho oproti 50Hz ? Sam ma 16:9 100Hz a obraz je klidnejsi a je to prijemnejsi na oci, ale porad ses omezen moznostmi PALu a nejlepe S-Video vstupem. Treba Finlux ma ten VGA vstup, ale jak je to kvalitni ... nevim, ja se na komp uplne vykaslal, koupil sem si DVD Pioneer 575, ktery umi divx a jsem spokojenej Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.