Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Trochu tohle téma oživím. Jaký ET byste doporučili při pneu 205/60 r15 a 195/65 r15 těch ET18 jo?! A zarazilo mě jak tu někdo píše o těhlech pneu a disku 6j to je přece blbost, to se nevejde pneu na disk nebo jak to bylo myšlený?

Odesláno

liza6: Je úplně jedno jakou gumu tam budeš mít...ET souvisí se zálisem středu kola, tedy jak moc bude disk \"utopený\" v blatníku. Guma závisí spíše na šířce ráfku. Takže ET 10 nebo 30 je úplně jedno, když to bude na správném disku určeném pro konkrétní typ auta. Na 406ku bych rozhodně nedoporučoval dávat ET vyšší než 20. Já mám teď kola ze 406ky Coupé a ty mají ET 12 a je to úplně nejlepší volba, jaká by mohla u 406ky být. ;)

Odesláno

Kola z prvního odkazu nejsou vhodná pro 406, protože mají ET27 ( což je ET pro 206 ) a navíc mají nízké pneu 195/55.

U kol z druhého odkazu není uvedeno ET a nejsou schválená určená pro P406.

Odesláno

Ještě by mi zajímalo čím větší ET, tím kola lezou dovnitř? Takže ET 20 budou víc zalezlý než ET13??? Nebo je to obráceně? Jinak Stuchy kola pěkný a cena taky, ale chci 15\" a to nejsirší 205, před 406 jsem měl bmw E36 a to jsem si sport. jízdy užil dost. Ted jsem sháněl něco pro mě víc praktický, protože jezdím na ryby a na hory. Takže alu kola sháním co na oko budou dávat autu do krásy, ale nebude mi štvát, když je někde škrábnu na větev nebo tak.

Odesláno

liza6, přesně tak, čím nižší ET tím jsou kola více ven. Při 15\" kolu a 205 pneu bych volil ET max. 15, raději i 10:papa

Origo ET při 15\" je 18, ale jsou hodně schovaný:(

Odesláno
liza6, přesně tak, čím nižší ET tím jsou kola více ven. Při 15\" kolu a 205 pneu bych volil ET max. 15, raději i 10:papa

Origo ET při 15\" je 18, ale jsou hodně schovaný:(

A nebudou ty et10 škrtat, když budu plně naložený? Je to odzkoušený? Jinak poradí mi někdo, kde bych našel nějaký slet všech origo alu kol co se na 406 dávaly?

Odesláno
Na 406 mam kola z Mi16, et 29 a podložky 17mm, je to tak akorát.

Podložky dávat nechci, akorát bych si ničil nápravy, a jak jsem psal výše nemám to auto na lítání a parádu.

Odesláno

liza6, neboj, škrtat do nebude;)

Pokud dáš gumy 205/55 a kolo bude 16\" tak je to úplně v pohodě, vejde se Ti tam i ET 0:papa

Jinak při změně ET si budeš ničit nápravy o trochu více ať už máš podložky a nebo ne;)

Odesláno

Stuchy ja mam 225/45 17 a teda tu tvrdost som postrehol len minimaaalne .. akurat je auto ovela istejsie pri vysokej rychlosti :)

a dokonca to neni ani lenive podla mna to ide tak isto .. a spotreba asi + 0,3 alebo 0,4 L maximalne

Odesláno
Na 406 mam kola z Mi16, et 29 a podložky 17mm, je to tak akorát.

Podložky dávat nechci, akorát bych si ničil nápravy, a jak jsem psal výše nemám to auto na lítání a parádu.

je uplne jedno jestli tam daš kola s et 18 nebo kola s et 38 a k tomu podložky 20 mm. vysledek je uplne jeden a ten samej ;) tak jaky ničení náprav?

16´´ kola a gumy 205/55 na 17´´ to je 225/45 ale to už je to dost tvrdý ...

blbost. je to rozdíl 12 mm ve výšce pneu. zas o tolik tvrdší to nebude

Odesláno

Má zvýšené ET nejaký nepriaznivý vplyv na auto? (ET 25 na 406ke)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...