Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim, mam problem s tim, ze se mi najednou misto zustalych cca 10000km do servis, ukazuje 0km, a to z niceho. Nevite cim to je zpusobene? jestli je to nejaka porucha a jestli musim kvule tomu auto napichovat na pocitac?

Cet jsem tady, ze to je vzdy nastaveno na olej a filtry atd. A ze se to muze znova vynulovat podle nejakeho navodu?

Jinak po rozsviceni kontrolky jsem nezazmenal zadne zmeny v jizdnich vlastnostech auta... Jedna se o P406 2.0hdi r.v 2000

Odesláno

Servisný interval je 30 tis km alebo 2 roky. Takže Ti ubehli 2 roky od poslednej výmeny oleja. Máš 2 možnosti - klasicky vynulovať servisný interval - stlačiť pravé tlačítko na prístrojovke, držať, zapnúť zapaľovanie a počkať 10 sek, naskočí 0. Vypnúť a zapnúť zapaľ. a máš tam 30 tis km. Alebo vymeniť olej a olej. filter a znovu vynulovať interval.

Doporučujem druhú možnosť.

Odesláno

tak ted nevim ječstli to to budou 2 roku nebo jestli to je neco jineho... :( vi to nekdo prosim jestli ten muj peugeot ma tu casovou kontrolu nebo ne?

Odesláno

je to 20 000km nebo 2 roky, podle toho, co prijde driv. To pocitadlo se podle toho vymaze, tzn. hlida i ten cas

Odesláno
je to 20 000km nebo 2 roky, podle toho, co prijde driv. To pocitadlo se podle toho vymaze, tzn. hlida i ten cas

Dekuji, to jsem potreboval vedet. o vikendu bude nasledovat vymena oleje a filtru. Ale predchozi majitel mi rikal, ze olej menil. Ujel jsem necelych 10000km, jestli mi lhal a nebo zapomnel vynolovat to uz nikdo nevi...

Odesláno
406 určite neregistruje časovú výmenu oleja a na 66kw je to tuším do 15 000km

[upravil dne 7/4/11 22:05 marko306]

P406 s MUX registruje jak počet ujetých km od výměny oleje tak čas. Tedy HDI = 20.000 km nebo 2 roky. Mě to postihlo pávě teď. Jen těch 20.000 km je hodnota pouze relativní. Doporučuji shlédnout stránky www.oleje.cz a trošku se informovat o intervalech výměn olejů v závislosi na jejich druhu, způsobu provozování vozidla a dalších faktorů ovlivňujících životnost maziv.

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Trošku to opráším.

Včera při nastartování mi svítil servisní interval=0. Nepředcházelo mu takový to postupný upozorňování, ale rovnou byl na 0.

Oleje a filtry jsem měnil loni na jaře, nastavil jsem tenkrát interval na 15000 km a doteď ujel nějakých 5000. Takže neproběhly ani KM ani čas.

Jezdím jen o víkendech, langsámovku, oleje a filtry byly předpisový, žádné dolévání (nežere, stále na rysce), motor je celkově v dobrým stavu.

Nemáte někdo tucha, co může způsobit takováhle předčasný vypršení intervalu (ale voda v oleji není, nepřetěžuju, nepřehřívám) ?

Řešilo se tu sice vynulování, ale důvody se nějak neprobíraly. A to co píšou na olejích.cz mi taky neporadilo...

Vynulováním se ale dostanu zpátky na 15000 - nejde to přes DIA nastavit na jiný číslo, konkrétně na těch 10000, co by to teď mělo mít ?

Díky za rady.

[upravil dne 26/3/12 09:42 od hugo.v.r.]

Odesláno

mě se dnes rožnul klíč u počítadla km tedy servis ale ojel se měnil v listopadu a do ted tam zbývá 8500km do výměny. nastaruju klíč tam je pak auto zdechnu a startuju znova a klíč tam není tak nevím čím to je

Odesláno
Trošku to opráším.

Včera při nastartování mi svítil servisní interval=0. Nepředcházelo mu takový to postupný upozorňování, ale rovnou byl na 0.

Oleje a filtry jsem měnil loni na jaře, nastavil jsem tenkrát interval na 15000 km a doteď ujel nějakých 5000. Takže neproběhly ani KM ani čas.

Jezdím jen o víkendech, langsámovku, oleje a filtry byly předpisový, žádné dolévání (nežere, stále na rysce), motor je celkově v dobrým stavu.

Nemáte někdo tucha, co může způsobit takováhle předčasný vypršení intervalu (ale voda v oleji není, nepřetěžuju, nepřehřívám) ?

Řešilo se tu sice vynulování, ale důvody se nějak neprobíraly. A to co píšou na olejích.cz mi taky neporadilo...

Vynulováním se ale dostanu zpátky na 15000 - nejde to přes DIA nastavit na jiný číslo, konkrétně na těch 10000, co by to teď mělo mít ?

Díky za rady.

[upravil dne 26/3/12 09:42 od hugo.v.r.]

asi mas pres diag nastaveno pouze 15000km a 12 mesicu ( normalne je totiz interval 30tis km a 24m) takze bud mas ten zkracenej interval pro auta s vetsi zatezi a nebo to nekdo predtim nastavil pres diag takhle schvalne

Odesláno

2 Ferry: ale když ono právě neuplynulo ani 12 měsíců, ani 15k KM.

Když vybírám při nastavování intervalu, nabízí se 15k a 20k, přesně podle manuálu k autu.

A v normální situaci to začne upozorňovat že se blíží interval (nejdřív na 2sec a klíč zhasne, pak na 5 sec a klíč svítí a při nule klíč bliká).

Teď se roužlo 0, klíč svítil stále (a neblikal).

Podle mně je to nějaká anomálka, ale všechno jinak funguje, tak se jen ze zvědavosti ptám, zatím se neplaším. Proti prohnilýmu práhu je to prkoť :aut

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...