Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar,

mám tu problém nejspíš s diferenciálem, dal jsem auto do servisu kvůli hučení při cca 70-90km/h, zhlasiťuje se při zatáčení vlevo, při zatáčení vpravo hučení ustává.

Vyměnili pravé přední ložisko, pár km byl klid a zase stejné hučení. Dnes jsem dostal auto s tím, že je to diferenciál (naposlouchali to a v oleji byly špony).

Výměna ložisek v převodovce u nich vyjde na cca 15tis kč. Má to smysl nechat udělat? Kromě hlučnosti, jsem si žádných jiných problémů nevšiml, ale netušim kolik toho ta převodovka po výměně ložisek může ještě najezdit .... Zbytek auta je docela dobrý, mám akorát trochu problém se zahříváním při rychlé jízdě, pokud je velká koncentrace antifreezu.

r.v. auta je 1998. Najeto nevim, sám jsem najel 100tis km, když jsem auto kupoval před 4mi roky, byl na tachometru neuvěřitelný údaj 80tis km ....

Odesláno

no ak si auto chceš ešte nejaký čas nechať, tak by som to rozhodne nechal spraviť

EDIT: z vlastnej skúsenosti: maličkosť môže prerásť do poriadne drahej opravy

[upravil dne 7/4/11 19:31 BrankoKK]

Odesláno

Jj ... tak jsem to obědnal na tu výměnu ložisek v převodovce a diferenciálu. Doufám, že se to tím vyřeší alespoň na 4 roky.

Kdybych to chtěl prodat, tak bych stejně koupil zase 406, protože 407 SW má malý kufr, 508 SW je zatím drahá a nevyzkoušená. Fordu Mondea se trochu bojim (s TDCi jsou vcelku problémy), VW se kradou a za rozumnou cenu taky nic s velkým kufrem není. Japonci jsou pro mě ruská ruleta.

Takže stará dobrá 406 pořád vítězí (přece jen najedu ročně 30tis a víc)....

Odesláno

No, přemýšlel jsem o tom, ale na vrakáči bych mohl jít z bláta do louže, navíc ta cena 15tis je i s demontáží a montáží .... takže nakonec je to např. 6tis za převodovku z vrakáče, oproti 12tis za repas ..... a to nemluvim o tom co asi udělá s převodovkou pár let bez pohybu na vrakáči (gufera, části, ze kterých stekl olej atd.) .... navíc mám TD 98, tušim, že od 99 byly jiné převodovky (zpátečka před 1), takže kolik asi bude mít taková převodovka nejeto? Když najezdím 30tis ročně, tak můžu příští rok řešit totéž, takhle budu alespoň vědět, na čem sem ... nevim no, ještě to můžu odhlásit a řešit jinak, ale tohle se mi zdá nejjistější ...

Odesláno

Jen tak pro zajímavost...Zkus porovnat ceny ložisek,které ti nacenil opravce s cenami,za které se prodávají ve specializovaných obchodech...A pak možná zjištíš,že by tě to celé mohlo vyjít na \"pakatel\",když ti to udělá někdo,kdo dělá pouze převodovky a ty do toho zahučíš \"pouze\" vlastní demontáží a montáží....

Odesláno

VIN mam :

VF38EDHXE80683064

Můžeš se taky pokusit zjistit nějakou servisní minulost ? Mělo by to být v DE, tam to většinou servisovali originál ...

Dík

Odesláno

Jeslti můžu doporučit tak se na tu opravu vykašli. U starých převodovek je to dost problematické a hlučnost se dost často odstranit nepodaří nebo se přesune do jiných otáček... a to nemyslím, že by to dělal nějakej neumětel, ale je potřeba si uvědomit, že mimo ložisek se opotřebovávají i zuby a pod. Servisák se snaží, vymezí vůle přesně tak jak má být a výsledek může být katastrofa.

Doporučuju slušný vrakáč nebo člena z klubu, který ti dá záruku na odzkoušení a budeš mít klid.

Odesláno

No, toho se právě taky trochu bojim .... u Vašendy dělají dobře, ale to co říkáš je pravda .... jenže už se dlouho nepohybuji kolem aut, takže ani netušim, kde bych ji teď sháněl .... kdysi jsem koupil za 4tis převodovku do 405ky někde na vrakáči za Motolem, tehdy jsem měl štěstí, ale vrakáč mi nepřišel moc důvěryhodný, jen jsem ji nikde jinde nesehnal ...

Odesláno

omlouvám se, ale nejde mi připojit se na Servisbox, nevím proč kua

připojím se k názoru člena-- koblih69-- v 19.48--i při velmi kvalitní práci může stát výsledek za prd--ta auta zpravidla už objela zeměkouli hodněkrát

možná máš převodovku ML5T a tu by neměl být problém sehnat dobrou:myslim, dávaly se už v 1998

Odesláno

No u Vašendy jsem dostal papír ze service boxu a tam je nadpis : 406 - D8F 2 23A01A

Ta převodovka vypadá stejně jako na 405 a tam byla tušim BE5 ..

Zeměkouli jsem objel skoro 3x jen já ...

Odesláno

No, poblíž budu přes velikonoce, už od čtvrtka, ale nejsem si jistý, jestli by se mi tam povedlo za tu dobu něco sehnat .... Navíc je to risk, práci by udělali v Praze a kdyby to neklaplo, tak by se mi to špatně vyřizovalo ... :-(

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...