Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

v 407-čke mam chybu na dislpeji v stredovom panely keď naštartujem tak je v pohode ale po chviľke sa začnú z hora nadol

objavovať tmavé čiary (stráca sa oranžová - tmavne)

skuste prosím poradiť

vďaka

Odesláno

Ale ano, vždyť ti píšu rok 2004-5. Bohužel jenom výměna. Jiná možnost není. Už se toho tady na fóru o tomto problému hodně popsalo. Měl jsem ten samý problém. Po výměně nečerná a ještě má pár funkcí navíc např. možnost volby na displeji vypnutí a zapnutí denního svícení a zobrazení parkovacich senzorů na displeji. Samozřejmě toto vše se musí povolit na diagnostice.

Odesláno

Zacina mi taky cernat displej. Kdyz je to studeny tak to nic nedela. Delaji se tam pruhy az po zahrati. Je tam nejaka moznost jak vyresit chlazeni displeje??? Napadlo mne umistit za displej nejaky ventilator urceny pro PC.

Odesláno

Zkoušel jsem všechno možné, ale displej se ohřívá i sám, nejen od rádia a tepla v kabině. Jinak za ním není místo pro větrák. Po výměně mám pokoj. Nový mám asi 3 roky a bez problému.

Odesláno

Zajímavé téma, už to zkoušel někdo z fóra opravit? Nechce se mi to nějak zásadně zkoumat, ale pokud jsem to špatně pochopil tak se jen přehřívá samotný LCD. Nicméně pokud to tak je tak bude asi oprava poměrně jednoduchá. Napadají mě 2 možnosti - buď je špatně vymyšlený podsvit - diody příliš hřejou, nebo je pod LCD nějaká součástka co ho ohřívá ztrátovým teplem. V 1. případě by to mělo poznat podle toho jak rychle se to zahřeje když snížíš / zvýšíš intenzitu podsvitu. Ve 2. případě by mohlo stačit dovybavit součástku vhodným chladičem nebo LCD odstínit například ALU fólií a pod. respektive samozřejmě upravit zapojení tak aby to nehřálo ... samozřejmě je otázka jestli má smysl se tím zabývat, ale podle popisu by to měl zvládnout trošku šikovný elektrokutil. Asi bych LCD vyloupnul s obalu a vyzkoušel co vlastně topí.

Odesláno
Ale nejspíš je to vada displeje. Nikdy ho neochladíš dokonale.

To za tim displejem nejsou 2 centimetry mista pro 2 maly vetracky umisteny vedle sebe??? Chtel bych to zkusit aspon takhle. Rozhodne je to levnejsi varianta nez 5000 za displej

Odesláno

Vzhledem k tomu, že s displejem si hraju poslední týden, tak opravdu je vada v samotném skle.. Diody neprodukují tolik tepla a ani tam není nic co by displej hřálo.. U 607 je displej hned vedle výdechu topení, takže schytává teplo od topení a v létě se nažhaví z principu tím, že na něj svítí sluníčko..

Větráčky jsou blbost, protože není kde brát studenej vzduch.. V létě je uvnitř palubky horko.. Navíc díky tomu, že za ním je podsvtlení, tak by musely být ventilátory zboku, nebo zezhora...

Než jsem sehnal nějaký displeje, tak jediná varianta byla kompletně předělat podvícení.. Například použít elektroluminiscenční folii, nebo CCFL výbojky.. Tím by se posvětlení dalo \"nalepit\" zezadu na dispej a ve vzniklém prostoru jsem chtěl umístit peltierův článek a odvod tepla..

Na druhou stranu je jednodušší a levnější sehnat jinej displej.. Na vrakáči chtějí kolem 2000,- za stejný displej.. Ovšem nikdo nezaručí, že zase nezačne černat...

macman

• O 3 měsíce později...
Odesláno

budem ho asi musiet vymenit casom lebo sa obiavuju tiez pasiky cierne na nom a chcem sa opytat musi bit taky isty alebo aj lepsi myslim viac funkcii a diou to upravit aby to fungovalo DIK

Odesláno

Novější displej ti nabízí více funkcí, ovšem záleží na výbavě auta. To co v podstatě nabízí u každého auta (407) je např. možnost nakonfigurování aktivace a deaktivace denního svícení.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...