Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

to byla ironie.........chyba hlavně v kupujícím,když se mi to nelíbí,tak to nekoupím.A přes český bazar,mluvím jen za sebe,taky ne....

.........jinak o klimě tu bylo hafo napsáno.......

..........chaldič je prostě první na ráně a tudíž je nejpravděpodobnější,že je k.o. ....ale nemusí,ale začíná se jestli to nechčije kolem kompresoru,protože je to jednoduchý a potm chladič a potom vše ostatní....chladič je vlasně nejlevnější komponent na klimě,protože zaplatíš ,,pár,, kaček za matroš a za práci.Když to utiká jinde,třeba hadice,tak ta stojí pár kaček opravdu,ale nedoplatíš se ohledně práce,protže tu si borci hodně naučtujou,kvůli hledání!!

Ale vyměnit chladič když tam máš medium,to jsi dobrej borec...to už nemluvím o tlaku,kterej tam může bejt stále,ikdyž ti to nefakchčí....nejdřív potřebuješ to prostě vycucnout.Ale jinak kurňa neplet si chaldič na vodu s chladičem na klimu,že je to zas tak jednoduché vyměnit,jak říkám na vodu,vypustíš vodu fajn,ale co uděláš s olejem v klimě??

Odesláno

Jo auta jsou všechny poruchový a když nemáš na nový, tak jen cáluješ na opravách. Napsal jsem to na vysvětlenou, proč mě to auto sere. Proto nechápu tu ironii, že za to může Peugeot...

No tak tlak v klimě už nemám, protože stačí zmáčknout ventilek a poznáš to, případně není problém plyn odfouknout :-) Oleje je tam jen trochu a je stejnak v kompresoru (nejnižší místo), takže v tom taky problém nevidím. Řek bych, že výměna musí být jednodušší nebo nastajno jak ten chladič motoru :aut Spíš je otázka utěsnění spojů, jedna matice na přírubě, to tam budou asi nějaký \"O\" kroužky či co? :myslim

Odesláno

neuveritelne...

rozbite sklo, prasknute svetlo,... to si musel vidiet uz pri kupe... nemal si ho brat.... alebo bola vyborna cena?

a klima? tu som po prvej zime menil tiez... na vyrobcu nenadavam... ani na auto... pod vrtulou sa usadzuje spina, vlhkost ktora sposobuje oxidaciu hlinika, ale aj predna maska ma dost velke oka.... preto som tam domontoval tahokov s mansimi okami... ani vymena chladica klimy nebola tak draha, cca 170-190,-€ aj s naplnenim a to som kupil radsej drahsi - Valeo. vymenu sme previedli dvaja a potom som to siel naplnit do servisu. samotne naplnenie stalo 30,-€

Odesláno

Nevím jestli je to výhodná cena, ale zdálo se mi to dobré 172kKč. Když zaplatím těch 10-20% na opravách a dalších investicích, tak jsem zhruba na 200kKč.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak už chladím, ale momentálně ani není třeba klimu zapínat, když je venku taková kosa :-)

Kondenzátor stál něco kolem 4500,- Kč a asi 1500,- Kč práce. Naplnění a dezinfekce dalších 1800,- Kč. Dalo se sice ušetřit 2-3 tisíce kdyby nakoupil přes internet a sám namontoval, ale takhle mám aspoň nějakou dobu záruku. :roker

Odesláno
Tak už chladím, ale momentálně ani není třeba klimu zapínat, když je venku taková kosa :-)

Kondenzátor stál něco kolem 4500,- Kč a asi 1500,- Kč práce. Naplnění a dezinfekce dalších 1800,- Kč. Dalo se sice ušetřit 2-3 tisíce kdyby nakoupil přes internet a sám namontoval, ale takhle mám aspoň nějakou dobu záruku. :roker

mas automaticku klimu?

Odesláno
tak naco ju vypinat hm ? automaticka je od toho aby pracovala podla poziadavky uzivatela. a tou je tebou nastavena teplota. :) nic viac. ;)

Akurat je blbe to, ze aj ked je vonku 10 stupnov, tak klimatizacia bezi a vysusuje vzduch. Potom ma clovek vysusene pery, nos... Preto je podla mna lepsie v chladnych dnoch klimu vypnut (samozrejme obas ju zapnut) a nechat auto \"len\" automaticky kurit. Samozrejme, ked vonku prsi, tak je klima super na odmlzenie okien. Vtedy ju nechavam stale zapnutu aj ked je zima.

[upravil dne 06.05.2011 11:12 DanculD]

Odesláno

vysusuje len ked namrza vyparnik... vtedy sa na nom tvori kondenz cize zachytava vlhkost zvonka a dnu ide suchsi vzduch (nie uplne suchy). ked je 10 stupnov vonku, kondenz neni skoro ziadny a teda vhanany vzduch ma zhruba rovnake parametre vlhka ako ten co je vonku. Takze az taky rozdiel to nieje. Stupanim vonkajsej teploty stupa aj vlhkost. v pripade dazda a takejto kosy okolo 10st. sa ti okamzite zacnu rosit okna... a od toho je ten rezim auto dobry, lebo prave tomuto zamedzi. (pritomnost cidla vlhkosti?)

okrem toho kompresor klimy sa ti mozno ani nezapne, povedal by som ze vobec nezapne. takze bez obav... :papa

ludia maju stale predsudky a klimu vypinaju zo psychologickeho hladiska, lebo maju zafixovane zvysenie spotreby... co je v tomto pripade tejto doby tak zanedbatelna polozka ze nema vyznam o nej ani pisat... ;)

to godzilaTO: staci aj bez toho oslovenia \"pan\" :D

• O 3 roky později...
Odesláno

Chalani, tiež ma začala trápiť klíma...dnes som si to všimol...teplota bola nastavená na 18,5 a s prieduchov išiel teplý až horúci vzduch..až keď som nastavil na minimálnu hodnotu tak sa vzduch v prieduchoch ochladil asi na teplotu vonkajšieho vzduchu. Predtým keď klíma chladila som počul aj také syčanie trošku z prieduchov - intenzita záležala na nastavenej teplote, resp. "chlade"...pri funkcii AUTO, mi teraz ventilátor "fúkal" oveľa silnejšie ako obvykle...môže byť, že je klíma prázdna alebo nemá potrebný tlak? ...Neviem, či to s tým súvisí, ale pár týždňov pozorujem že mi neukazuje vonkajšiu teplotu, a teraz to začalo ukazovať bludy - príklad - vonku príjemných 10 stupňov, na teplomere -34 stupňov, klíma nastavená na hodnote 18,5..a ten horúci vzduch z prieduchov čo som spomínal...môže vonkajší teplomer tiež mať súvis s tou klímou?

Odesláno

S tým teplomerom asi mechanické poškodenie...začalo to po výmene prednej ľavej hmlovky...dobre dik za radu to syčanie som chybne považoval za asi bežnú vec..tak klimu zabehnem doplniť.. :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...