mmmb Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Ahoj, slyšl jsem od zadního kola nějaké škrtání a na jednou rup a už jsem brzdil. Doma jsem sundal buden, spíš vybouchal, protože byla zučka zaseklá a zjistil jsem že odpadlo obložení od ručky a zesaklo se do druhého obložení. Při ro mjem vyrval ty zajšťovací špunty. Bylo to tam pořádně zrezlé, obouchal jsem 2mm rzi z toho krycího zadního talíře. Máto cenu měnit, nebo natírat, nebo vystříkat konkorem? Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 nevím jak zadělat ty díry od těch jistících čepů, aby tam držely Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Kotouče jsou zrezlé, ale mají tl. 9,5mm takže úplně sjeté ještě nejsou Citovat
Opl405 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 V neděli sem známému opravoval zadní brzdu na P406 a měl to samé, zajištovací čep se mu prorval dovnitř, a ohl kolík co trčí z čidla ABS (to vyhodilo chybu na diag) . Takže vše sundat a také měl vyrezlej ten štít, tak sme tam místo kolíků daly šroubek M5, velkoplošnou podložku a pružinku, a zezadu podložku a samojistící matku. Dělá to tu samu funkci jako čep, jen to zabere o něco víc času na sundání a nasazení. [upravil dne 29.3.11 09:26 Opl405] Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 ty mechanismy asi jen obrousím a namažu vazelinou. pružiny a zajišťovací nýty jsem objednal nové. Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Destičky jsou nestejnoměrně sjeté. Co s nima? Citovat
ozzy56 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 udělal bych to jak píše Opl405--jinak ten krycí talíř (štít brzdy) stojí jeden 2500kč v pežo, jinde ho nekoupíš...,desky máš jako nové, možná bych dal nové kotouče--je vidět, že desky nebrzdí v plné ploše a stáčet kotouče nemá smysl:myslim [upravil dne 29/3/11 10:25 ozzy56] Citovat
Asho69 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Nuz ako sa na to tak pozeram tak ta caka pekny kus spinavej prace.... Nieje to nic tazke len to zabrie celkom slusny kus casu. Navrhoval by som objednat v servise sadu gumiciek (prachoviek) na brzdy, budes tam mat vsetko co treba. Ked to cele rozoberies tak tam najdes valcek na ktorom sa to cele pohybuje, zober jemny smirgel a zbav ho veskerej hrdze aku tam najdes, musis to naozaj dokladne ocistit priam vylestit. Vsetky gumicky vyhod okrem tej co je na piestiku (samozrejme pozri si co mas v baleni a tak vsetko vyhadzuj aby si to aj mal cim nahradit). Naozaj vsetko dokladne precisti a zbav hrdze. Ked to uz budes mat cele rozhodene tak si zober najlepsie droteny kartac a dokladne preciti aj tu \"kolajnicku\" v ktorych su zalozene brzdove dosticky .Ten problem s tym tanierom vyriesis naozaj najlepsie ako to pisal kolega predomnou s to srubou a velkou podlozkou. Je to potom trosku zdlhavejsie rozobrat ale efekt to ma uplne skvely. Vsetky ocistene a pohyblive casti premaz vazelinou najlepsie na loziska aby to aj nieco vydrzalo. Ale pozor ako sa hovori aj dobreho vela uskodi takze vsade davaj len tak akurat. Toto by ti malo odstranit aj ten problem nerovnomerneho opotrebovavania dosticiek. Najlepsie by bolo ak by si tie dosticky uplne vymenil za nove aby ti to brzdilo vsade rovnako (samozrejme podla vlastneho uvazenia a penazenky)...... Dufam ze som aspon trosku poradil....... mal som velmi podobny problem, rucna posla do prdele a brzdilo to len v predu a v Peugeote mi povedali 550eur na jednu stranu cize nejakych 1100eur za opravu..... takto som to poriesil za cca 50 - 70 eur aj s oblozeniami (presnu cenu uz nepamatam)..... Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Ještě fotka ABS, to naštěstí přežilo. Citovat
mmmb Odesláno 29. březen 2011 Autor Odesláno 29. březen 2011 Opl405, ozzy56 - to je celkem dobrá varianta. Díky. 2500,- za kousek plechu fúj. Asho69 - myslíš gumičky od třmenů? a rozdělat třměny? Moc se mi nechce vypouštět brzdovku a měnit trubičky brzd... nebo obrousit jen ten talíř a třmeny z venku. A namazat ten celý talíř vazelinou (tenká vrstva), nebo na natřít barvou? Nevím jestli dostanu destičky ven zkoušel jsem vyťknout čepy, ale nešli ven, si by se musely říznout a vytáhnout. Rád bych destičky i kotouče ještě dojel a pak vyměnil oboje, ale teď by to bylo další tisíce navíc. Citovat
Opl405 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Ty destičky by chtělo dostat ven, měli by chodit volně, protože jinak to pak brzdí nesouměrně a sjíždí se jedna destička víc, a v brzdovém třmenu to samy, mělo by chodit krasně jen v rukách..vytahnout, okartáčovat, promazat a dát zpět. Našplíchat na to uvolňovací spray, nechat působit a pohrát si s tím.. Citovat
Asho69 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 Nemusis vobec vypustat olej kedze valceka sa ani len nedotnes okrem toho ze ho vtlacis celkom dnu, tympadom sa ti nestrati ani kvapka oleja..... jedine co musis je rozobrat strmen cely ho ocistit, ale pred tym si objednaj alebo kup ak ho maju na sklade tu sadu gumiciek inak sa do nicoho nepustaj lebo niektore gumicky (prachovky) mozu byt uz riadne opotrebovane a lahko sa roztrhnu.... Inak ako pise Opl405 vsetko musi chodit volne v rukach inak to potom nebrzdi skoro vobec..... vsetko potrebujes dokladne ocistit a namazat.... tie trny co drzia dosticky by mali byt istene drotikom (dratem) ktory potrebujes vytiahnut a najlepsie nejakym klincom ktory sa tam vojde vybit ich von inak dosticky nevyberies a tie uz podla mna potrebuju vymenu..... vyzbroj sa trpezlivostou budes ju potrebovat, inak to nieje ziadna veda len je to piplacka vsetko ocistit, premazat a znova poskladat.... s tym tanierom by som nic extra neriesil, ocistit ho kartacom mozno ho trosku pretriet olejom alebo farbou aby to zase tak rychlo nehrdzavelo, ale kedze tam tie diery na zaistenie oblozenia su uz prehrdzavene, pories to tym systemom ako navrhoval Opl405 \"..... tak sme tam místo kolíků daly šroubek M5, velkoplošnou podložku a pružinku, a zezadu podložku a samojistící matku. Dělá to tu samu funkci jako čep, jen to zabere o něco víc času na sundání a nasazení.\" Vela stastia a trpezlivosti k praci, potom sa pochval ako si dopadol Citovat
Asho69 Odesláno 29. březen 2011 Odesláno 29. březen 2011 A pouzivaj uvolnovaci spray, velmi ti pomoze...... Citovat
mmmb Odesláno 30. březen 2011 Autor Odesláno 30. březen 2011 Ty gumičky na třmen (6) stojí 1715,-????? nebo to je jiné číslo? Nechapu proč se ten obrázek neukazuje jako ty předchozí? [upravil dne 30.3.2011 12:43 mmmb] Citovat
mmmb Odesláno 31. březen 2011 Autor Odesláno 31. březen 2011 díky, tam bych to nehledal :-) Těch sad tam je. Těnění kolem pístku má asi jen - Opravná sada pro zadní brzdový třmen FRENKIT 188,-???? Dá se to těsnění z pístku oddělat bez zásahu do brzdové kapalina? Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 nedá, pístek musíš vytlačit z válečku...,potom perfektně vyleštit pracovní plochu pístku a válečku (většinou je tam rez, špína) všechno na brzdy kupuj přes VIN, vem si s sebou malý techničák při skládání maž vše jen brzd. kapalinou, žádný olej,vazelína atd. [upravil dne 31/3/11 10:22 ozzy56] Citovat
sweetyboy Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 V neděli sem známému opravoval zadní brzdu na P406 a měl to samé, zajištovací čep se mu prorval dovnitř, a ohl kolík co trčí z čidla ABS (to vyhodilo chybu na diag) . Takže vše sundat a také měl vyrezlej ten štít, tak sme tam místo kolíků daly šroubek M5, velkoplošnou podložku a pružinku, a zezadu podložku a samojistící matku. Dělá to tu samu funkci jako čep, jen to zabere o něco víc času na sundání a nasazení. Nebyla by fotka i s tím sroubem???me se tohle stalo vloni a ted mi zase chvilama vyjizdi chyba ABS takze asi ten samy problem Citovat
brutall Odesláno 31. březen 2011 Odesláno 31. březen 2011 Jak píše ozzy56, na brzdy olej a vazelína nepatří. Samostavy a pružiny prodávaj v Autokelly. Citovat
mmmb Odesláno 4. duben 2011 Autor Odesláno 4. duben 2011 Tak jsem se konečně o víkendu k tomu dostal. Ošmirgloval vyfoukal a chtěl nasadit čelisti. všechno šlo až na přužinu u táhla ruční brzdy. Zkoučel jsem to snad 50x řval jem u toho, nadával a ani hovno. Pak jsem si dal další páky... a naštětí jsem to tam dostal. Totiž ta nová pružina byla o 4mm kratčí než ta stará. kdybych si toho všinl dříva tak tak se na to vykašlu a dám starou. kotouč jsem tam více méně naklepal, ikdyž jsem jsem měl ten šrou úlně zašroubovaný a ručku povolenou. No dostal jsem to tam. Na třmeny jsem se díval a chodili volně, tak jsem jen očistil plochy u destiček a nechla to tak. netušil jsem že se tak zasekám na blbé pružině, uf. Sada čelistí TRW 1,053,- s dph Sada pružinek Quick Brake 154,- s dph Díky za podporu. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.