jindra73 Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Našel jsem jednu firmu, která se zabývá chiptuningem jejich cenová nabídka je velice zajímavá- www.flashmotors.cz , výkonově u 90k HDI zvýšení na 114k a i dobrý nárust točivého momentu. Cena je jen 5.999,- což je pro mě velmi lákavé??? Co vy na to??? Má to význam čipovat? Neodejde motor ? Jednalo by se o 206 HDI Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Poptej se Velkého čipovatele Vectora. Citovat
michal 206 Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 pravdepodobne se jedna o * kvalitni sw, ale ukradeny (nulove porizovaci naklady) nebo o * nekvalitni upravu neznamehoi puvodu NESEL bych do toho. jasne, proc paltit vice, ale... zkusenosti s upravci ruznych garazistu jsou nejruznejsi. od zakousnutych lopatek turba do motoru, az po propalene pisty. kucí přemýšlejte a když do toho jít, vyptejte se na milion s tim souvisejicich veci... neni to prdel. pokud s tim chces jezdit jeste dalsich min. 50 000 km, tak si najdi neco rekneme znackoveho, se zarukami a moznosti reseni pripadnych problemu. Citovat
zoby Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 já kdybch se rozhodl pro chiptuning tak bych postupoval asi tak. zašel bych do té firmy a řekl bych jim že mám o to zájem, ale že to provedeme na zkušebně- zmeří se výkon před úpravou a po úpravě a pokud splní slib tak měrení platím já a pokud nesplní tak a? si čip strčí někam a měření zaplatí on... Citovat
Gotrek Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 ZOBY: Je vidět, že sis z těch srazů na Priglu něco zapamatoval... Ale jinak s Tebou souhlasím a postupoval bych podobně. Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 Jinak, kdo jste měl možnost se svést s Vectorovou 306 2.0 HDi s chipem, víte, že to nejede vůbec zle ... Zle bylo mě z toho orien?áku v šebetově, Vector se s tím fakt nemazlil. Zajímalo by mě, jestli už má nový svody ... Citovat
Kamil Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 Jestli chip, tak jedině od ověřený firmy, která na to dá záruku a už má nějaký to chipování za sebou. U firem, který to dělají za příjemný peníze se ti může stát, že zaplatíš, ale nárůst výkonu nebude takový jako by měl být a nebo dokonce žádný a nebo ti časem může odejít motor. Sice je to velký rozdíl dát za chip 6 a nebo cca 18 tisíc, ale tady si myslím, že se šetřit nevyplatí... Citovat
Kvasky Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 No ohledně chipu motoru bych do toho určitě šel. Asi bych si teda nechal změřit výkon před a po. Táta má chip na Passatu 1,9 TDI a je to rozdíl jako \"prase\" - hlavně ten krou?ák. Před chipem to byl \"lenoch\", ale ted\' to je mazec. Jinak ta firma mu poskytla doživotní záruku na tu upravenou řídící jednotku, tak si myslim, že v poho. Motor je sám o sobe docela předymenzovanej, tak si myslím, že mu to uškodit nemůže. Já osobně i tátík by do toho šel znova. Citovat
Jezkovi.voci Odesláno 28. leden 2005 Odesláno 28. leden 2005 Kvasky: Tak dej kontakt na tu firmu, kde mu to dělali. Citovat
Kvasky Odesláno 28. leden 2005 Odesláno 28. leden 2005 Ta firma se jmenuje LAMA spol. s.r.o., Hradec Králové (ing. Lukáš Málek tel. 606 343115 ) Ale průser je ten, že dělaj pouze motory z koncernu VW!!! (teda zatím) Ale můžu se voptat, jestli nebudou v blízký době dělat i \"HaDI\" Kdyby jste někdo měl zájem, tak můžu poslat i ceník (možná bych dohodnul i dobrou cenu:) ) Citovat
michal 206 Odesláno 28. leden 2005 Odesláno 28. leden 2005 ...podle me nezkazite nic kdyz se optate u GX tuningu. Citovat
Marek206 Odesláno 28. leden 2005 Odesláno 28. leden 2005 Michal: A co ty? Zatím o chipu neuvažuješ? A co tvůj názor na BitPower (už jsme to tady kdysi probírali okrajově), ty se teď přece pohybuješ víc než dost v tuningových kruzích. Tvůj věrný čitatel Citovat
vector Odesláno 28. leden 2005 Odesláno 28. leden 2005 Napsán autorem jindra73 Našel jsem jednu firmu, která se zabývá chiptuningem jejich cenová nabídka je velice zajímavá- www.flashmotors.cz , výkonově u 90k HDI zvýšení na 114k a i dobrý nárust točivého momentu. Cena je jen 5.999,- což je pro mě velmi lákavé??? Co vy na to??? Má to význam čipovat? Neodejde motor ? Jednalo by se o 206 HDI Už je to dlouho co sem to páchal. http://306.frikulin.com/navody/ridicijednotka.htm Citovat
Guest Miro406 Odesláno 29. leden 2005 Odesláno 29. leden 2005 Pekne popisane. Co odporucas? Montaz chipu, alebo preprogramovanie eeprom riadiacej jednotky, lebo pocul som uz vela nazorov na jedno aj druhe. dik Citovat
vector Odesláno 29. leden 2005 Odesláno 29. leden 2005 Napsán autorem Miro406 Pekne popisane. Co odporucas? Montaz chipu, alebo preprogramovanie eeprom riadiacej jednotky, lebo pocul som uz vela nazorov na jedno aj druhe. dik Asi nejlepší je výměna EEPROM za větší a nahrání obou programů. Jako druhou možnost bych volil přepsání přes kabel a zálohu originál dat. A nakonec vypájení, zálohu a přepsání. Samotý zápis do EEPROM chvilku trvá, ale pokud je to přes kabel, může se zkusit reakce motoru při zatížení a program doupravit podle konkrétního auta. Citovat
Carl Jung Odesláno 5. červen 2005 Odesláno 5. červen 2005 Ahoj Vectore, co v mem pripade? 2.0 HDi 66 kW v Partneru Combi Active s FAMem? O kolik by to slo nahoru a jakym zpusobem? Neovlivni to cinnost FAM? A, nabizela se znackovy (asi tak - nejznackovejsi...) servis v Praze. Umeji to? Pry se postaraji o to i kuvli zarucce. Citovat
Mila Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Ja mam prechipovanou 2.0HDI 66 kW na 81kw, rozdil v akceleraci je znatelny a nekouri to. Uz jsem s tim najel 70000 km bez problemu. Delala to firma www.diesel-technik.cz z Kladna, a cena 13300 Kc je take dobra, SW pro me musel stahnout od vyrobce protoze ja mam v aute HDI s ridici jednotkou Siemens coz bylo v te dobe (v roce 2003) mene obvykle. Citovat
vector Odesláno 8. červen 2005 Odesláno 8. červen 2005 Napsán autorem Carl Jung Ahoj Vectore, co v mem pripade? 2.0 HDi 66 kW v Partneru Combi Active s FAMem? O kolik by to slo nahoru a jakym zpusobem? Neovlivni to cinnost FAM? A, nabizela se znackovy (asi tak - nejznackovejsi...) servis v Praze. Umeji to? Pry se postaraji o to i kuvli zarucce. Pokud je to běžná jednotka soft je k disposici tak kolem 6000, jinak 12-15. Za stejný Software si ale někde řeknou i daleko víc. Soft je buďto \"originál\" od německého úpravce, nebo upravený na zakázku. Motoru jde přidat běžně MAX 35 procent dává se 25. uváděné výkony jsou 81-84kW. Kvalitní úprava nemá zásatní vliv na emise a ani na oko to nekouří jako plečky TDi Sám to nedělám bo neni čas PxxxO, ale snad brzo budu. Zatím pres kluky z Brna, což je trošku z ruky. Citovat
sportak Odesláno 9. červen 2005 Odesláno 9. červen 2005 Ja mam taky nafouknutou 306 66kW na 85kW a jen to super,muzu doporucit!Jede to pekne hlavne od strednich otacek,motor je fakt pruznejsi!) Me to delali teda za min penez a myslim,ze kvalita je na pohodu!)Nekouri to a jede to super!Pres diagnostickou zasuvku do udelali,zadny pajeni v ridici jednotce! Me to delali na www.xtuning.cz za 8900Kc s dani a zarukou na soft a Ridici jednotku Dostal jsem na to doporuceni od kamose. Jo nalitano tam mam uz 30tis. km a v poho. Jako 45 tis.to je mazec!.o) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.