Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

zvýšená spotřeba + bouchání na přední nápravě

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, mám dva problémy:

1/ zvýšenou spotřebu, zavařili mi přední díl výfuku u motoru, katalyzátor a lmbda je ještě původní, ale v poslední době leze spotřeba nad 7,7l což je dost. Je sice pravda že jsem teď měl hodně krátkých popojíždění se studeným motorem, ale i tak mi to přijde moc.

2/ Tohle už jsem tu jednou řešil - záhadné bouchání na přední nápravě při bočních nerovnostech v malé rychlosti. Vyměnil jsme stabilizační tyčky a moc to nepomohlo. Kamarád co se pořád hrabe v autech říká, že to buď jsou čepy řízení , nebo i vnitřní dorazy na ramenech.

Máte s tím někdo zkušenost ?

Odesláno

Se spotřebou neporadím, protože máš nejspíše benzin. Ale pokud jde o to klepání, tak jsi šel správně na úvod po tyčkách. U 306 běžně odchází zadní silentbloky ramen (při zvednutém autě se to dá lehce poznat), když jsem dal nové, tak jsem rozdíl nepoznal, a to byly dost vymlácené. Mohou být špatné i přední silentbloky. Čepy řízení jsem měl taky v háji, trochu to přestalo klepat, ale klepe pořád. U mě to dělá bohužel řízení ... věřím, že to nebude tvůj případ. :papa

• O 2 týdny později...
Odesláno

Taky se přidám,auto mi po zimě začalo bouchat na nerovnostech.... tedsek tomu ještě přidaly vibrace....

Mám objednané nové ramena a tyčky stab., tak napíšu, jestli se něco změní....

Odesláno

ja mam teda p306 1.6 a takhle me to zere normalne,kolem 8 litru rekl bych.je to nejak moc na 1.6?co jsme se tady bavil na foru tak takhle zerou normalne.musim pridat ze ho moc nelechtam.a navic ladeny vyfuk taky asik zvedne spotrebu je to tak?

Odesláno

laďák ti zvedne spotřebuu tak o 2 deci,pokud myslíš jen zadní díl výfuku,já sem s 1,6 jezdil tak za 6,5 a to sem měl laďák 15\" a taky sem jí dával často pokouřit

Odesláno

korous

2.požádej kamaráda (toho,co se hrabe v autech),aby se ti podíval na vůle přední nápravy--např.ty vůle čepů řízení zjistí jen položením ruky na čep a ty budeš hýbat volantem,nemusí demontovat vůbec nic...

Odesláno

místo katu sem měl už při koupi trubku tak to asi taky mělo (nedobrý) vliv na spotřebu,taky může být lambda v háji od odvětrání hlavy,dle mě jí ty olejové páry nedělají moc dobře

Odesláno

já mám 1,6 93 a lambda co sem si koupil byť na stejný motor je asi z novějšího modelu,liší se konektorama.taky nevím jakou tam máš ale řekl bych že to co já,4 dráty a dva konektory(červený a bílý,myslím)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...