Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Oranzada
Odesláno

To: Bandita 007

Ahoj - taky jsme posledni mesic zjistovali - u nas ve Vychodnich Cechach - a zitra auto vezeme na prestavbu.

Budeme mit Solaris OBD system, cenove vychazi uplne stejne jako u vas na Slovaci...

Hodne jsme premysleli - maly prostor pod kapotou jeden servis odradil, ale za tyden uz budeme mit vlastni zkusenosti...

Dame vedet jak to slape...

A ty? Mas uz neco najeto? Jake jsou prvni dojmy po prestavbe?

Odesláno
To: Bandita 007

Ahoj - taky jsme posledni mesic zjistovali - u nas ve Vychodnich Cechach - a zitra auto vezeme na prestavbu.

Budeme mit Solaris OBD system, cenove vychazi uplne stejne jako u vas na Slovaci...

Hodne jsme premysleli - maly prostor pod kapotou jeden servis odradil, ale za tyden uz budeme mit vlastni zkusenosti...

Dame vedet jak to slape...

A ty? Mas uz neco najeto? Jake jsou prvni dojmy po prestavbe?

Už som vyjazdil prvú nádrž.Spravil som na nej 487 km :D

Zatiaľ sú v pohode dojmy.Žiadny problém, auto šlape zatiaľ bez problémov!

Len to má jednu chybičku krásy.Títo francúzi majú elektronický prepočet stavu paliva.Ak máš palubný počítač,tak to troška klame.Lebo ten počítač nevie,že ty jazdíš na plyn! :myslim

Takže síce si to fachčíš na plyne,ale on si myslí,že ideš na benzíne a naďalej ti klesá ručička na stave palive a tak isto odpočítava dojazd km.

Síce mám polovičku nádrže benzínu,no myslí si,že už idem na rezervu :D

Raz za čas by maly naskočiť aktuálny stav paliva.Vykoná to tzv. reset a znova vypočíta aktuálne hodnoty.Vtedy to naskočí znova presne.

Dočítal som sa v manuále,že tieto resety to robí pravidelne buď pri dojazde ked zostáva už len posledných 30 km,alebo po dlhšom nejazdení a státi auta.

Ale v servise mi chlapík povedal,že je tam možnosť ešte namontovať jeden emulátor paliva či nejak tak sa to volá.Ten bude vykonávať pravidelne reset ukazovateľa paliva,takže ti bude stále ukazovať aktuálnu hodnotu aj benzínu v nádrži. No uvidím aj ja,čo to ako dalej bude.

Foto môžem dať, nie je problém.Len musím najprv nejaké urobiť ;)

Odesláno
Tiez som zvedavy na vyzor (sup sem s fotkami), kde potom davate rezervu :) a kolko to papa :)?

Rezervu som doteraz vozil v kufri.Ale už som si kúpil tú súpravu na opravu defektov,takže tohto problému s nedostatkom miesta som sa pohodlne zbavil

http://www.slime.sk/product/polo-automaticka-opravna-sada-slime-smart-repair-pneu-defekty-osobnych-aut.html

čo to žerie ešte presne neviem.Lebo pri tom prvom natankovaní,kedy to bolo všetko úplne prázdne aj hadičky a podobne, mi tam natlačilo viacej plynu.Teraz som tankoval druhý krát,tak už sa zmestilo menej troška,Tak ked miniem túto nádrž,budem vedieť presnejšie.

Ale čo som všeobecne čítal a sledoval rôzne fóra, spotreba je približne o liter vyššia v mojom prípade...

Guest Oranzada
Odesláno

Tak po tydnu pustu jsme v sobotu odpoledne prevzali predelany vuz a dnes uspesne najeli 250km na LPG! :)

Vse slape jak ma - a kdo tvrdi, ze po prestavbe ma linejsi auto, tak by mel reklamovat u sveho techika...

Motor slape jak hodinky a klobouk dolu pred vykonem naseho mechanika - jak to tam vse nacpal pod kapotu - fakt nechapu...:cool: ...

Tak at i vam prestavba na LPG prinese to co nam - usmev v tvari a nizsi naklady na provoz! ;)

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Tak jak Vám to šlape s tím plynem,nezlobí to?Ptám se na motory VTI,též zvažuji přestavbu.Sice mám 308 SW1,6 VTI,ale pokud to šlape Vám tak by to neměl být problém ani u mě.Co záruka,nepadne?Předem děkuji za jakoukoli reakci na toto téma:).

Odesláno

tak ja mam 1,6 thp a idem v pondelok na prestavbu. priamy vstrek neni problem pouziva sa len holandsky system a funguje. a co sa tyka.pomeru benzin plyn tak je to cca 20% benzin a zbytok plyn v zavislosti na polohe plynoveho pedalu. a dokonca poznam subaru impreza co ma 420 ps a jazdi na lpg.. do toho nic neni nemozne. a v stredu sa uvidi ako to funguje v realu na prvej 207 GT lpg

Odesláno

Tiez mam 207. vid popis dole. dokazem v pohode mimo mesto jazdit za 6l/100km.

Moj nazor je, ze to auto je dost nachylne na malickosti. Troska nieco nie je v poriadku a uz vybehne chyba. Osobne by som do prerabky nesiel.

Aj ked vsetko je o prepocte, kolko na tom usetrim :).

Hodte fotky, a hlavne spotrebu. Ta ma zaujima :)

Odesláno

Mne to šlape bez problémov.Už jazdím rok na lpg a doteraz nebol žiadny problém!!! Autíčko šlape bez problémov a v pohode.A pri tých cenách benzínu v dnešnej dobe sa len smejem, že mna stojí nádrž 25€ a spravím cca 460 km.

Tiež som sa zo začiatku tohto kroku obával, ale teraz s odstupom času môžem povedať,že to bola správna voľba a neľutujem.Môžem len odporučiť!!!Dokonca kamarát, čo robí vo fabrike peugeot v Trnave,kde sa 207 vyrábajú, mi hovoril, že priamo u nich vo fabrike tam montujú už od výroby pohon lpg! Ale to všetko ide na vývoz do talianska.Lebo taliani snád všetci majú lpg :D

Čiže keď priamo fabricky to montujú, tak to nemôže byť škodlivé, aby sa to všetko pokazilo a rozsypalo :aut

Kto nad tým uvažuje, vrelo odporúčam.Tie ušetrené peniaze v dnešnej dobe za to stoja!

PS: mne to namontovali v servise takto. tu je odkaz na ich stránku. tá čierna 207 je moja ;)

http://www.autoservislpg.sk/peugeot.html

Odesláno

Jen pro info, mam na 1,6 16v s kterym jezdi holka taky lpg, je to Solaris Obd s Valtekama T34 a je to bomba. Neni tam v podstate rozdil na co to jede, je to trochu slabsi nad 4tis otacek a zere to klasicky o litr az litr pul vic. Motor ma mekci chod a je tizsi. Toroid misto rezervy na 42 litru. Paradni vec, jen benzinomer klasicky pada. Nedoporucuju do novych motoru, driv nebo pozdejc problem s elektrikou, ventyly, sedla, lambdy, tesneni, celej vyfuk jde driv do kopru, atd...cim vic elektriky, tim vic problemu s plynem. Starsi atmosfery jsou lip dimenzovany, nevadi jim tolik treba mensi ztrata komprese, je toho vic, ale to vam nikdo nerekne pri prodeji :) misto toho vam nabidnou flash lube a ze je po problemu. Skoda ze to shori driv, nez to muze vykonat nejakou praci. Plynu zdar.

[upravil dne 26/3/12 01:14 od dahl]

Odesláno
Když dáš do 1.4 motoru LPG, tak při naložení auta 4 lidmi budeš muset jezdit kopce na 2 rychlostní stupeň, pokud máš klimatizaci, tak se s ní v kombinaci 1.4 motoru a LPG můžeš skoro rozloučit. Za mě LPG do auta s tak slabým motorem rozhodně ne. Když už tak jak píše mr.SM, přestavba na Ethanol, to auto bude lenivější, ale rozhodně ne tak jako s LPG. Ale osobně bych s 1.4 motorem nic nezkoušel.

Ty to hodně o LPG víš ne??:blicismajlik:myslimnejdřív si zjisti informace a pak plácej takový nesmysl.Proč by to mělo bejt lenivější?Proč by se mohl s klimou rozloučit?Proč by auto mělo být hůř prodejný když benzín bude pomalu za 40kč a LPG jsem kupoval včera za 16,50Kč?Pravě když vedle sebe budou 2 stejný 1.4 jedna na benzín a druhá na LPG tak benzín 6l x36=216Kč/100km LPG 7x17=119Kč/100km!!Každej at si jezdí na co chce když Vás to baví jezdit za 36Kč/l :P:P.Plno lidí který nikdy LPG nechtěli a dali si auto předlat na LPG jsou spokojený a nechtěli by auto bez LPG!Svez se s autem na LPG a jestli poznáš na co jedeš? E 85 levná přestavba=drahej provoz+nevýhody E 85!!

Odesláno

Charlie 1 má určite vo všetkom pravdu... ale ja som toho názoru, že plyn patrí aj tak maximálne tak do zapalovača a nie pod prdel do auta... :roll

Plyn v aute je len otázka peňazí... ja radšej tých 40-60tisíc za inštaláciu a ďalšie sumy za revízie a výmeny nádrže atď. odjazdím na ten \"drahý\" benzín... ;)

Tak a teraz do mňa... :xvul

Odesláno

Charlie- nerozčiluj se, víš dobře, že takovýhle bludy a nesmysly píši lidé, kteří o tom nic neví. Kdo má zájem, ten si sežene pravdivé informace.

Ta cena 40-60 tisíc mě taky pobavila.

Odesláno

Cinicman:ve všem pravdu určitě nemám....když plyn nepatří do auta tak benzín taky ne,ta tvoje plastová nádrž pod autem je víc nebezpečná a daleko dřív při bouračce a hoření auta bouchne než LPG,to by jsi mohl vědět,pust si na you tube požár auta s LPG a pak tady něco vykřikuj o bezpečnosti LPG!!!kdyby to nebylo bezpečný nedostane Homologaci!Není to otázka pěněz!23000Kč investice do LPG se ti vrátí při nájezdu 15000 -30000Km podle druhu auta a obsahu.Mě se rok a zaplatil a ted šetřím cca.1.40Kč/km a mám spotřebu jako bych jezdil s naftou za 5l/100Km:P

[upravil dne 26/3/12 09:51 od Charlie 1]

Odesláno

Urcite ma plyn v aute svoje vyhody a hlavne co sa tyka ceny ani nehovoriac. Ale ja mam nazor ze ked si niekto kupuje oturbeny benzin (1,6THP,...) tak asi preto lebo na to ma a nie ze si z toho spravi sporak na spagety. Ked idem setrit tak s malym objemom a atmoskou, nie turbom... To je moj nazor, ale verim ze sa kazdemu pacit nebude....

Inak aj ja chcem dat do domaceho presuvadla plyn aby to bolo co najlacnejsie vozenie pre chleba :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...