graver Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Prosímjich, nevíte někdo, proč se mi zvýší otáčky, když jedu na volnoběh a zabrzdím:D Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Anžto máš podtlakový posilovač brzd, který bere ten podtlak pro svou činnost ze sání. Tedy, při brzdění si to vlastně nasaje malinko vzduchu navíc, což má podobný efekt, jako když nepatrně pootevře škrticí klapka... chvilkově se nepatrně zvýší otáčky. Citovat
graver Odesláno 26. leden 2005 Autor Odesláno 26. leden 2005 No jo, ale dělá to jen za jízdy, když stojím, tak ne. Nicméně, s těmi otáčkami mám od doby, co mi důkladně umyli motor, problémy pořád. Na volnoběžné to spadne až za několik minut a občas to má období, kdy to nepadá vůbec a drží to zatrvzele na nějakých 1300... Citovat
oddie Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 No jo, tak to je jiná. Pokud jsou zvýšené takhle moc a déle, tak to má jinou příčinu, resp. může to mít velmi mnoho příčit. Od čidel, kontaktů, přes váhu vzduchu, špatnou nebo špatně nastavenou škticí klapku, netěsnost v hadicích... pro zlost, to hledat. Citovat
-mArA- Odesláno 26. leden 2005 Odesláno 26. leden 2005 Ja mam pro zmenu opacny problem. Pri dobrzdeni, hned jak prudceji zastavim, me otacky na pul vteriny spadnou pod 800. Jako by se to zadusilo ci co, skoro se mu chce zdechnout. Ale po asi vterine se opet zvednou do normalu. Nevijou cim by to mohlo byt (mozna je stejne reseni jako u gravera-pro zlost vsechno zkontrolovat)? Citovat
graver Odesláno 27. leden 2005 Autor Odesláno 27. leden 2005 Nedokážu si představit tak solidní servis, který by ze svého zapůjčil díly (třeba čidla) k vyzkoušení, kde je problém. Sůpíš by to dopadlo tak, že vymění, co se dá, a když to nepomůže, tak řeknou, že je to rozbitý. Měl jsem podobný problém s Lancií: vpředu něco klepalo, technik prohlásil, že je to homokloub a napsal zakázku. Hrozně se divil, že se pod to nechci podepsat a že chci formulaci zjištění a odstranění závady, nikoliv výměnu homokloubu. A dobře jsem udělal - šikula vyměnil všechny 4, než přišel na to, který to je. Dostal na vybranou: buď zaplatím dva nebo tam nechám auto a druhý den přivedu firemního právníka. Hádejte, co si vybral. S těmi otáčkami je to vůbec zajímavé: vždycky, když o hodně klesne teplota, pár dní to zlobí a pak se to upraví, jako by si to auto zvykalo na kosu Na volnoběh to pořád padá pomalu, ale aspoň to nezůstane viset (zatím). Citovat
striker Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 pokud sis ten motor nechal vymejt od nejaky vytsi firmicky ... a mas doklad a neni to pred tak dlouhou dobou tak si zajed do servisu a nech si na to udelat posudek.. a opravu by ti mel zaplatit ten servis kde ti umejvali ten motor... nebyl by to prvni pripad kdy se neco posere po umyti motoru.. Citovat
graver Odesláno 27. leden 2005 Autor Odesláno 27. leden 2005 Ale ne, už je to dávno a už jsem tu o tom psal. Reklamoval jsem to 10 minut po umytí, dokázali akorát vyresetovat počítač, pak se to částečně spravilo. Jenže to bylo v létě a ono to dělá hlavně v zimě (v létě to spadne za pár desítek sekund, to neřeším). Citovat
Hnipak Odesláno 27. leden 2005 Odesláno 27. leden 2005 Napsán autorem -mArA- Ja mam pro zmenu opacny problem. Pri dobrzdeni, hned jak prudceji zastavim, me otacky na pul vteriny spadnou pod 800. Jako by se to zadusilo ci co, skoro se mu chce zdechnout. Ale po asi vterine se opet zvednou do normalu. Nevijou cim by to mohlo byt (mozna je stejne reseni jako u gravera-pro zlost vsechno zkontrolovat)? Hiha, tohle jsem presne mel, tech duvodu muze bejt udajne vic jako napr. zatuhlej snek co otvira skrtici klapku - melo by stacit ho vycistit; ale ja mel blbej snimac polohy ty klapky (potenciometr) - nutno vymenit... Citovat
graver Odesláno 28. leden 2005 Autor Odesláno 28. leden 2005 Poraďte, jak tohle rozebrat a aspoň zkusit vyčistit u 405 monostřik nový model. Citovat
Marcel Odesláno 29. leden 2005 Odesláno 29. leden 2005 to graver: z tech otacek na volnobeh i nic nedelej. dela mi to to samy, na neutral litaj otacky podle tlaku na brzdu, takze bych to bral jako normal... :-)kdyby si to nenapsal,tak bych si toho ani nevsiml... Citovat
trollik Odesláno 31. leden 2005 Odesláno 31. leden 2005 Napsal jsem taky prispevek,ale koukam,ze tu zrovna ten samej problem resite.Kazdopadne mam uplne stejnej probl.A nekdy mi to i chcipne!A taky se to projevilo,kdyz tam trochu naprselo.A ted se toho nemohu zbavit.Kolisani otacek na volnobeh.Pri zabrzdeni to skoro chce chcipnout.A normalni volnobeh kolisa.Jako kyz to chvili prida a zas ubere.M Citovat
Marcel Odesláno 1. únor 2005 Odesláno 1. únor 2005 to Trotllik: mel sem stejny problem. Po zahrati si to na volnobeh rovnomerne samo pridavalo zhruba o 500otacek. Stacilo seridit vahu vzduchu (je v ni ozubeny kolecko). popr. zkontroluj jestli nemas ulomenou klapku na vaze vzduchu jako ja. Citovat
oddie Odesláno 2. únor 2005 Odesláno 2. únor 2005 Marcel: a podle čeho jsi seřizoval tu váhu vzduchu? Ozubené kolečko má, to je pravda, ale sahat na to jen tak od oka mi přijde trochu risk. Jak moc je to citlivé, já do toho nikdy nešahal? Citovat
trollik Odesláno 4. únor 2005 Odesláno 4. únor 2005 To Marcel:Dela to asi regulator volnobehu.Pripadne se chci optat,kde je vaha vzduchu u noveho modelu 2.0i motoru.Je to jine nez u stareho modelu! Citovat
bleader Odesláno 8. únor 2005 Odesláno 8. únor 2005 Mám podobný problém u 406ky a prošel jsem a vyměnil jsem všechno kolem čidel (potenciometr škrtící klapky, krokový motorek, čidlo teploty). Problém neustále setrvává, novým podnětem to může být nakoplé nebo vadné čidlo (často označované paradoxně HALOVO), které na indukční bázi snímá rychlost otáček na setrvačníku. U některých novějších modelů to skutečně funguje na bázi Halovy sondy. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.