Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

k bubnum i zadni loziska, jsou do bubnu zalisovana, takze pri vymene bubnu je treba dat nova. Podle stavu pak vymenit i brzdova prasatka, pokud by prosakovala.

Muzes si koupit i opravnou sadu na manzety vodicich tycek na prednich trmenech pripadne repasovaci sadu pro brzdove valecky, predni brzdice pak cele rozebrat, vycistit (byvaji tam stopy zoxidovaneho hliniku- takovy bily prasek, ktery tim, jak nabyde objemu, omezuje pohyblivost trmenu po vodicich tyckach, trmen se pak bud krizi a malo brzdi nebo se naopal spatne vraci a stale pribrzduje

Delal jsem tuhle repasi komplet brzd i na svoji 106 a rozdil byl sakra velkej, predtim jsem neprosel na STK a po repasi uplne bez problemu, auto brzdi jako dabel

Odesláno

cisteni jednoho toho predniho trmene cca hodinku a pul, zadni bubny jsem sam nedelal, ty mi delali pri repasi zadni napravy. Ted me napadlo, ze tam menili asi i trubicky, muze se stat, ze pri vymene prasatek se utrhnou.

Odesláno

no to je dost možne pozeral som že možno aj strmene v predu budu problem kôli odvzdušnovakom, asi to spravim tak že začnem riešit predne kotuče rozoberiem a kupim čo bude treba a nebudem kupovať nič dopredu okrem doštičiek kotučou bubnou a obloženia

Odesláno

hlavně dávej majzla na přední odvzdušňováky, aby jsi je neustříhnul. Vzadu to tolik nevadí, oba zadní válečky jsem kupoval v kelly s clubovou kartičkou za 500.

Každopádně se připrav, že se napoprve budeš u nandavání zadních paken pěkně vztekat:D

Odesláno

ja to delam vetsinou tak, ze nakoupim v kelly vse, co by se mohlo hodit a co by se mohlo behem prace po...rat a to co nepouziju tak zase bez problemu v neporusenem obalu vratim.

Odesláno

Heh tak verim že davku trpezlivosti bude treba, sudim podla optickej kontroli brzd :-D. No nebudem asi nič kupovat aj tak mam od garaže predajnu orakor fakt že kusok tak čo bude treba zabehnem kupiť :-) som zvedavy ako to pojde lebo brzdy som zatial robil len na škode 105 :-D

Odesláno

Bubny jsem dělal nedávno, a povolit ty trubičky bylo docela peklo, ale nakonec se to sikovkama povedlo, ikdyž ta matice pak nevypadala moc pěkně :mad: a na přední se chystám teď o víkendu tak uvidíme jak se povede. Co se bubnů týče kupoval jsem v Kelly nové do ATE(3 díry) a byly s nima trochu problémy. Když jsem složil celou brzdu a chtěl nasadit kolo tak šrouby nešly dotáhnout protože v bubnech bylo plytké zahloubení pro šroub :o Ložiska jsem měnil asi před rokem tak jsem je z těch starých bubnů vylisoval a nalisoval do nových, takže pokud máš ložiska v dobrém stavu stačí je přehodit

[upravil dne 25/3/11 07:35 *David*]

[upravil dne 25/3/11 07:35 *David*]

• O 2 týdny později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Dobre a čo budem potrebovat k tomu repasu? Davku štastia s odvzdušnovakom a ešte?

a inak sa mi nezda žeby pribrzdovalo to by som pošul lebo druha strana mi šucha a tato čo som robil uplne ticho

Odesláno

to neuslysis.. :) ja to taky neslysim.. ja jsem na to prisel uplnou nahodou, kdyz jsem vystupoval a odchazel od auta, tak jsem se nohou otrel o predni kolo a ucitil jsem dost velke teplo, tak jsem se vratil, a mam uplne horky disk.. jinak vice se muzes docist zde:

Odesláno

no takže Repas kit na strmene, kuuurna bojim sa davat dole strmen kôli odvzdušnovaniu lebo ked odtrhnem odvzdušnovak si to asi hodim, inak mysliš že možem nechat odmočit cely strmen v Nafte? samozrejme potom všetky prachovky vymenit

Odesláno

Není to trochu zbytečné?? Resp. já taky minulý týden rozdělával třmeny a normálně jsem to dělal na autě, hadici připojenou. Jen povolit ty 2 šrouby, pak vyndat ty vodící tyčky, obrousit jemným smirkem do hladka, pořádně promazat a rozhýbat, složit a zatím ok.

Odesláno

V mém případě byly prachovky v pořádku, nebylo třeba je měnit. Co se týče pístu, tak na jedné straně jsme vyndané destičky, zmáčkonout pedál, zatlačit pístek, takhle několikrát opakovat. Ale už předtím se hýbal v pohodě, takže ten přidřený nebyl v mém případě.

Odesláno

no mal si pravdu koleso sa hreje ne moc ale trošku ano kupil som opravnu sadu a mne piestik ide celkom v poho a vymenim prachovku bez toho aby som zavzdušnil brzdy? piest netečie ani nič ine len ked už ju mam v sade tak prečo nevymenit

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...