Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar Pažoťáci a Pežoťačky,

chci se s vámi podělit o nápad na instalaci universální loketní opěrky. Je to obyčejná opěrka, kterou koupíte na aukru za 300,-

Ale i tak vypadá celkem dobře.

Krok 1: Je třeba vyndat středový tunel.

-Je ukotven dvěma šrouby vzadu ze strany a dvěma šrouby vpředu k podlaze, pod krytem řadící páky(kryty jsou pouze zacvaklé).

-Dále je třeba povolit přední boční kryty panelu (zevnitř 2x torx) a povolit kabely elektroinstalace - zapalovač, zámek airbagu a další ovladače na tunelu - konektor zapalovače má pojistku, další zařízení není třeba odpojovat - panýlek lze vyndat celý.

-Panel vyndat zvednutím odzadu a vysadit ze středového panelu.

-Abrakadabra panel je venku.

Krok 2: Řezání

- Přišlo mi, že viditelná instalační konzola není zrovna to pravé, rozhodl jsem se, že konzolu zapustím do tunelu.

- Speciální mikrobruskou jsem do tunelu (okolo držáku nápojů) vyřízl drážku na každé straně a do ní zasunul díl konzoly.

-Řezání drážky je lepší ve dvou lidech, kdy jeden řeže a druhý drží nějaké pravítko pro přesnost drážky.

-Drážky po řezání je třeba očistit - otřepy z plastu oříznout perořízkem.

-Řezání drážky lze i pomocí lupínkové pilky nebo přímočárky a jemného listu.

Krok 3: Měření montážních děr

- Je třeba rozmyslet jak vysoko opěrka bude - v případě té mé, s ohledem na montážní díl je to podle předvrtaných děr.

-Když máme změřeno a připraveno stačí budoucí díry označit a vyvrtat.

Krok 4: Montáž

-Jednotlivé díly konzole přišroubujeme k tunelu. Použil jsem šroub M5 se sníženou imbusouvou hlavou a velké podložky z obou stran.

-Chce to trpělivost, zevnitř tunelu je málo místa

-Po přišroubování dílů konzole je třeba díly přihnout, aby bylo možné přišroubovat opěrku.

-U opěrky jsou šrouby přibalené,ale jsou nic moc. Na montáž opěrky jsem použil vraťáky M6 s přesnou délkou, aby zespoda nevadili ruční brzdě a přístupu k vaničce. Pod matky samozřejmě podložky.

Toť vše, přeji příjemnou zábavu. Chce to pár deci vína na klid, šrouby někdy neposlouchají.

imag0041y.th.jpgimag0044b.th.jpgimag0042ey.th.jpgimag0045u.th.jpgimag0046zc.th.jpgimag0047c.th.jpg

Odesláno

Návod určitě dobrej, ale ta loketka je fakt otřesná :roll:bojim

(můj názor)

Když jsem si dával do 406 tu origo, tak jsem tam fouknul trochu nízkoexpanzní pěny, zatížil a drží, jak skála. Žádný vrtání-řezání apod.;)

Odesláno

tak tak...ja mam tusim tiez od guzu a iba som prilozil, nasrobikoval 3 samorezky a drzi a vyzera ako odtial ;)

[upravil dne 18.3.2011 14:37 Y2K]

Odesláno

Mám stejnou loketku akorát byla od předchozího majitele stříklá do černé barvy (mám foto někde ve svém vlákně) a myslím, že do interiéru sedí docela dobře :) Akorát je ted vysoko možná zbytečně. Co se týká její instalace měl jsem problém že ty boční železné úchyty neměly dostatečný \"rozchod\" na obejmutí toho plastu středového tunelu takže jsem musel tu podstavu trošku upravovat vrtačkou což ouplně elegantní nebylo ale vidět to není ..

• O 7 měsíců později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...