Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
No ja taky nee.On ten pocitac ti ukazuje 30 000km do servisu-po vymene teda aspon mne to tak ukazuje.A jak ukazuje 10 000km tak uz je cas.

cez diagnostiku sa da ten interval upravovat a teda znizit z 30.000 na 20.000

Odesláno

Ešte k tomu oleju, raz mi elektrikár v peugeote povedal, aby som nikdy neprelial olej cez rysku, mohol by potom začať blbnúť indikátor stavu oleja, ktorý ukazuje stav hladiny na displeji pri štartovaní a ťažko sa to dá napraviť, neviem teda či je to naozaj tak.

Mal som vo zvyku naplniť motor vždy po hornú rysku ale to aj preto lebo som počítal aj s určitým úbytkom, odkedy mám toto auto nedávam úplne maximum, 3 litre dokonale stačí. Pri výmene oleja z motora nikdy nestečie všetko, raz som skúšal naliať 3,25l a myslím že som sa dostal skoro až nad limit, odvtedy vždy rovné 3 litre.

Hlavne preto lebo počas celých 30000km netreba ani raz dolievať !!!

Odesláno

Tak nevim ja jsem taky pro aby se neprolilo nad hranici na merace.Ale uz dlouho si menim olej a vzdy dam do 4 litru a nikdy jsem nemel problem a taky to davam proto aby se tam porad nedival jestli tam je nebo neni :-) ale uz jsem rikal kazdy podle sebe.Podstatne je menit driv nez 30 000km a ne kuli oleji ale kuli FILTRU ktery to jiste nezvladne.Olej jo ale fitr je pak hodne spatnej.

Odesláno
Ešte k tomu oleju, raz mi elektrikár v peugeote povedal, aby som nikdy neprelial olej cez rysku, mohol by potom začať blbnúť indikátor stavu oleja, ktorý ukazuje stav hladiny na displeji pri štartovaní a ťažko sa to dá napraviť,....

Takto to povedali v servise aj mne.Olej si tiez menim sam a nalejem 3l a po nastartovani a zohriati motora skontrolujem a pripadne dolejem,ale uz len tak cca 1dcl.(mam zlomenu mierku olejatak neriskujem).

Odesláno

A ako vypúšťate olej z filtra :myslim najskôr vypustíte cez vypúšťací otvor a až potom odkrúcaťe obal filtra :myslim alebo najskôr dole obal s filtrom a až potom vypusťíte cez vypúšťací otvor :myslim Mám na mysli benzinové motory 1.6 16v ;)

Odesláno

Ja osobne vždy začínam vypustením oleja vypúšťacím otvorom a hneď nato vyberiem aj filter a nechám stiecť minimálne 15 minút. Vzhľadom na polohu filtra je dobre dookola pod filtrom umiestniť pár hadier aby sa potom nemusel motor pracne čistiť od zbytkov oleja. Dôležité je spúšťať nahriatý olej aby z neho vytieklo čo najviac, pozor ale na popálenie ruky pri vypúšťaní ! Nakoniec odsajem zbytok starého oleja, ktoré ostalo v púzdre olejového filtra, namontujem vyčistenú vypúšťaciu zátku, nový filter a nalejem 3 litre totalu. Po naštartovaní a kontrole tesnosti vypnem motor, počkám pár minút a skontrolujem hladinu oleja na mierke, tá je obyčajne v hornej polovici blízko hornej rysky. Decko by sa tam ešte zmestilo ale načo kupovať ďalší liter keď do následnej výmeny netreba doliať ani kvapku! A to už mám na budíkoch 215t.

Odesláno

Mne na 15000km to zozerie cca 1l oleja,na jednu vymenu mam 5l balenie tak akurat, davam Total 5w-40. Rozmyslal som ze by som dal 10w-40. Ma niekto prakticke skusenosti resp. postrehy s prechodom z 5w na 10w?

p.s. mozem ocakavat mensiu spotrebu oleja?,ako je to so startom v zime ?,pripadne ci sa nezvysila spotreba paliva a tak...

Odesláno

taky s troškou do mlýna, po výměně motor. oleje total 5w-40 se motor výrazně stišil, nevím co tam bylo před tím, koupená ojetina, ale mám problém s měřením hladiny oleje, olej je světlé barvy, měrka kovová s plastovým nastavcem na konci měrky, prostě na té měrce nevidím kam šahá olej. to jsem si koupil už i lupu!!!!

Odesláno
taky s troškou do mlýna, po výměně motor. oleje total 5w-40 se motor výrazně stišil,

Mam Tam Castrol M. a asi dam Total. Jsem zvědav jestli to bude znát:)

Odesláno

Tak ja si myslim ze ten 5w40 by mel byt lepsi nez 10w jak v zime tak i v spotrebe paliva.Ale nejsem odbornik.Mel by byt vic mazaci jak 10w.A z prechodu z 5 na 10 nevim ja sem sel naopak.Z 10 na 5 a je to fakt rozdil v chodu motora.A ta merka-ja taky nevidim kdyz dam novy olej kde je mu konec ale utru to hadrikem do sucha a pak vidim kde az je mastny olej.Dnes jsem sel po meste a sam sem se lek jestli neco neni spatne, auto uplne tiche bez zvuku.Fantazie a mam tam Valvoline co jsem se bal znacky, protoze jsem pouzival do ted jenom Mobil a Total.Ale zatim vse v nejlepsim poradku.Bohuzel musim menit levou poloosu jinak je zatim tuk tuk vse ok :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...