Benžík Odesláno 10. březen 2011 Odesláno 10. březen 2011 Uvažujeme o dovolený u Balatonu (druhá polovina července), nikdy jsem tam nebyl, tak nevim jaký to tam je. Nějaké info jsem našel na netu, ale zatim pořád nevim, jak se tam dá domluvit. Maďarština mi přijde naprosto nesrozumitelná, jsem rád, že dokážu přečíst z mapy jména maďarských měst. Taky jestli někdo nemáte nějaký typ na ubytování, nejlíp apartmán nebo malou chatu. No a taky co je tam k vidění zajímavýho, na co stojí za to jít se podívat. Citovat
macik.83 Odesláno 11. březen 2011 Odesláno 11. březen 2011 No jak to rict, z me zkusenosti, jinak nez madarsky nechteji mluvit, pravda, u Balatonu to asi bude jinaci, preci jenom, jsou z cestovniho ruchu ziveni, ale jinak velkej problem, to i v prihranici. To ze nechtej mluvit slovensky, to chapu Ale myslim si, ze rozumi, jen nechtej. Ale nepochodil jsem ani s Nj, Aj... Citovat
pastorek Odesláno 11. březen 2011 Odesláno 11. březen 2011 V hoteloch a väčšine penziónov sa dohovoríš nemecky. ... nechcem ti kaziť radosť ale sláva Balatonu je už dávno preč. Skús si pohľadať aktuálne informácie aby si nebol sklamaný. Hladina jazera pomerne výrazne poklesla a celý Balaton sa mení na bahnitú kačaciu jamu. Citovat
dzana.m Odesláno 11. březen 2011 Odesláno 11. březen 2011 balaton je super ja sem tam byl před loni a pohodička domluvýš se normalně česky,ubytování stím ti asi neporadím my jsme byly od cestovky ted nevym jestli to napišu spravne byly jsme balatofurer nebo tak nejak a mužu ti doporučit vylet lodí stojí to kolem 150 kč ale jedeš skoro po celím balatonu jinak je tam všude krasně a madaři sou vstřícný a pohodový mužu jen doporučit Citovat
Benžík Odesláno 11. březen 2011 Autor Odesláno 11. březen 2011 Tak díky za rady a názory, i když se dost liší. Ještě si o tom něco najdu na netu, ale jet tam chci. Citovat
Radka S. Odesláno 11. březen 2011 Odesláno 11. březen 2011 když jsem tam byla já ( asi před šesti lety) , po pokusech s angličtinou jsme skončili u ruštiny , jinak jak mi prozradili místní, nemají rádi němce a holanďany, takže němčinu nedoporučuji... Citovat
Honza54 Odesláno 11. březen 2011 Odesláno 11. březen 2011 taky přispěji troškou i když ne přímo k Balatonu, jezdí do ter. lázní v Buku, ubytovaní v hotelu, hotelový personal mluvil něměcky a anglicky, na koupaku slovensky a i trocu česky jinak nabídky nápojů i jídel byl v češtině, jinak porozumět maďarštině to ani náhodou. Citovat
llug Odesláno 13. březen 2011 Odesláno 13. březen 2011 Čau protože se nám narodilo sviště a v létě bude mít pul roku tak sme nechtěli riskovat cestu do chorvacka nebo itálie a na doporučení známích vybrali balaton (od nás je to asi 400km)byli tam loni a letos jedeme s nima.Tak zkis tohle CK :balatontourist a camping Fured.Jedná se o bungalovi za cca 12000,- pro 4 lidi.bez jídla . přeji dobrý výběr a počasí!!! Citovat
rick Odesláno 18. březen 2011 Odesláno 18. březen 2011 Já byl na Balatonu poprvé v životě vloni a dokonce dvakrát po sobě.vždycky na motorce.Byl jsem příjemně překvapenej.Jak cenami-stejný jako u nás,tak i lidi mi přišli v poho.Balaton jsem čekal špinavej rybník-něco jako jezero u Vídně,ale pro mě pohoda.S ubytováním jsme měli trochu problém,jeto v červnu a až po objetí jedné strany jsme se chytli v hotelovém komplexu.Nikde nikdo,jídelníček psanej rukou a mladá číšnice neuměla žádnou řeč.Co mě překvapilo,že je tam mraky chalup na prodej a všude je vidět,že kdysi tu bývalo rušno.To při cestě zpět Lipno plný kemp a tam nikdo. Podruhý,jsme byli v Buku,a hned nás tam chytnul nahaněč a ubyt.v poho,lázně taky. www.bukfurdo.hu Citovat
Driver Odesláno 29. leden 2022 Odesláno 29. leden 2022 Trochu to obnovím, nebyl jste někdo v poslední době u Balatonu? Uvažujeme o tom se tam v létě vydat. Byl jsem tam naposledy v 2003 a od té doby se tam asi dost změnilo Zajímalo by mě hlavně jak je na tom Balaton s vodou. Už tenkrát se řešilo, že pomalu ubývá voda. Případně nějaké tipy na konkrétní místo, ubytování (asi penzion, případně i hotel). Díky. Citovat
Medvěd Odesláno 29. leden 2022 Odesláno 29. leden 2022 Loni jsme byli v Zámardí - sice camp, ale nám se tam na ty dvě noci (cestou do a zpět z HR) docela líbilo Citovat
Ajdamek Odesláno 30. leden 2022 Odesláno 30. leden 2022 Byl jsem ve 2016 v Siofoku, hezky mesto, voda tam byla sluzby lepsi jak v chorvatsku, vsude pujcovny lehatek, kol apod, stanky s jidlem, verejne i placene plaze, hodne restauraci a obchodu. Bydlel jsem v Jankó apartman, apartman zadna pecka, ale byl tam bazen, vyslo to na 8700kc/tyden, ted chteji 2x tolik. Me se tam libilo, manzelce vadilo ze to neni moře Citovat
P607Olda Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 Byli jsme před měsícem, Siófok hotel Azúr, 4*. Ubytování výborné, vlastní pláž, voda teplá, mělká, písečné dno, pro lenošení a válení se je to ideální. Trochu drahé, 210E za noc, ale ty dvě noci jsme to vydrželi. Je fajn, že hotel není na korze, tam by bylo hlučno. Měli jsme sebou kola, výborně se osvědčila. Kousek dál výborná restaurace, Fehér Ló = White Horse = Bílý kůň. Moc se nám líbilo, chceme jet teď ješte znovu. Znáte někdo i v jiném městě konkretní hotel na pláži? Na ceně nezáleží, jsme jen dva a asi jen dvě nebo tři noci. Je to namísto "velké" dovolené... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.