Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam dotaz - udajne lze dovezt i auto starsi osmi let, pokud splnuje evropskou homologaci, tzn. ze u vin kod zacina na \"e\" . Nemate s tim nekdo zkusenost? Jak to vypada s vinem u 406tek ? Diky.

Odesláno

S VIN kodem to nema vubec nic spolecneho. Auto ktere ma evropskou homologaci poznas podle toho, ze na stitku je napsano male pismeno e a nejake cislo lomeno nejakym cisle. 406 toto maji vsechny, i rok vyroby 95. Tedy doposud to mely vsechny,ktere sem videl.

Odesláno

Normu musí mít, ale stejně nesmi být starší osmi let. Mám dovezené auto kterému už bylo taky více než 8. Ovšem dovozce má člověka na úřadě který vše zajistil a auto \"omladil\" o dva roky.

Guest NiceOne
Odesláno

Mol 306: Auto muze byt starsi osmi let!!! Viz Ministerstvo dopravy:

http://www.mdcr.cz/text/forum/faq-drp.html

BTW: jakekoliv omlazovani auta je pekna prasarna, pokud takove auto prodas dal. To ti jako zmenili i VIN? ..o tom pochybuju, a ve VINu je rok vyroby. Takze kdyz pak prodas auto s VINem z r. 95 a v technicaku je r.v. 97, tak je to prinejmensim podezrele vozidlo na STK, a ja bych je okamzite vratil.

Odesláno

Auto mladší 8 let jde jen na dovozovou STK a emise, auto starší 8 let, které je podle evropské homologace jde přes zkušebnu.

Odesláno
Napsán autorem Pajda

Auto mladší 8 let jde jen na dovozovou STK a emise, auto starší 8 let, které je podle evropské homologace jde přes zkušebnu.

Dovozová STK je nějaká speciální (má na to papír či tak), nebo to může být kterákoliv STK?

Odesláno

Možná by tu někdo zkušený mohl pro zajímavost popsat proces při individuálním dovozu ojetiny. Já jsem teď řešil nějaký problém s papíry a při té příležitosti mi to popsali takhle:

1. auto se doveze, opraví a provedou se všechny potřebné švindly

2. na STK se provede evidenční kontrola kvůli ztotožnění údajů pro zápis do TP a souladu s vyhláškou

3. s evidenčkou se auto přihlásí \"naslepo\" na magistrátě

4. auto se prodá, udělá se mu STK+EM už na nového majitele

5. magistrát vystaví TP na nového majitele

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...