Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

dobry poradte niekto ako mam vyčistiť egr ventil na 307 sw 2,0 hdi 66kw lebo som sa pokušal dostať k ventilu ale neuspešne nemožem sa k nemu nijako dostať aj som demontoval plastovu lištu pri stieračoch ale stale sa nemožem dostať k ventilu a sacie potrubie je pripevnene skrutkov zo zadu a nieje k nej pristup aby som ju povolil a keby som ju povolil tak aj tak neviem či by som dal potrubie dole lebo dalej už asik drži až na turbe takže neviem ako to vy vyberate poradte neviem si rady či zo spodu alebo ako čakam na odpovede

Odesláno

treba dat dole aj stierace a cely ten plast pod nimi, sacie potrubie je chytene na turbe jednou skrutkou ak si dobre pamatam:myslim.

EGR som chcel zaslepit ale po zisteni \"super\" pristupu som sa na to vykaslal..vela stastia

• O 2 týdny později...
Odesláno

takže dnes som sa po 3 hodinach dostal k egr ventilu a vybral ho von ale nebol zaneseny ale vyčistil som ho s technickym benzinom nasadil som ho naspať ale auto ide rovnak aj spotreba je rovnaka takže neviem kde my mohla ešte byť chyba už ma nič nenapada a ked som ležal pod autom tak som pozrel aj hadice od turba ale nikde nič nesičelo takže neviem kde je problem že auto žerie 7 litrov už to asi ani neriešim lebo neviem kde mam ešte hladať

Odesláno

v peugeote som ho mal na diagnostiku a povedali že kontrolovali vahu vzduchu a že je v poriadku ale neviem či naozaj kontrolovali asik to urobim tak že kamoš ma taky 66kw motor tak prehodim vahu vzduchu do svojeho a pojdem sa previezť a uvidim a tak najlepšie zistim či je to vaha alebo nie nech to už mam s krku lebo každy my vravy že nech skusim vahu vzduchu lebo ked som vyčistil egr ventil a auto ide rovnak tak neviem ....a nemože byť ešte ten elektromotorček čo robi podtlak u egr ventilu zly že napr už nevyvynie taky podtlak a nezdvihne tu membranu na egr celkom hore a preto to ide tak čo myslite či je to sprostosť lebo ja už uvažujem nad všeličim a neviem že čo ešte mam pozarať

Odesláno

a chcel by som vedieť že koľko stoji repas turboduchadla alebo že či sa da na diagnostieke alebo inač zistiť že či turbo ide spravne či ma hvizdať alebo čo ma robiť

Odesláno

Nazdar, ak budes skusat z druheho auta Vahu vzduchu a auto pojde rovnako, urcite skus vymenit aj elektro-pneumaticky ventil.

Ak to bude robit dalej, tak je otazka, ci ti ide turbo. Napr. uplne jednoduchu vec mozes skusit, napr. mne to pomohlo, a tiez mi auto ledva islo a turbo vobec. jednoducho nepiskalo ani nic. Ja som si odpojil autobateriu na cca 10-15 min. nech sa mi restartuje RJ. potom ako ho zapnes si zacne nacitavat znova hodnoty. takze neroztahuj ho hned, lebo ti bude viac zrat. pekne pomaly, taku kludnu jazdu a potom uvidis. Toto je take uplne jednoduche, co vyskusat mozes hocikedy. Za toto nic nedas :) mne to pomohlo.

Odesláno

už viem ktory to jue ale nie pod nadobou ostrekovača ale na pravej strane pod termostatom presne na ten som myslel len som si nebol isty takže to skusim všetko vymneiť s kamarattovho a uvidime že či sa niečo zmeni a možem kludne vyneiť vahu vzduchu aj ventil nemožem ho poškodiť ale zničit ??? lebo nehccem potom kamošovi platiť za nove

Odesláno

ok budem davať pozor a nemože byť že bude upchaty katalyzator na vyfukovom potruby alebo čo by ešte mohlo byť na pričine ak niekoho niečo napadne privitam každu dobru radu

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...