secouver Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ahoj, dneska jsem se setkal s takovou dopravní situací a chci se vás zeptat, zda dle nákresu může modré auto odbočit rovnou do pruhu číslo 2, nebo zda se do něj může zařadit až z pruhu č. 1. díky Citovat
Y2K Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 osobne si myslim ze by malo ist do pruhu c.1....ale ako vravi vyhlaska vazne netusim Citovat
Holland Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Jen do pruhu 1.:autpak si přejedu kde to bude lepší:Ddle situace Citovat
secouver Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 no já vám řeknu jak to bylo... já jsem v pozici zeleného, dal jsem přednost protijedoucímu, chodcům a odbočil jsem se do pruhu č. 2 jenže ten modrý tam chtěl odbočit taky a solidně troubil. Citovat
Slayer Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Tak na tohle mi učitel v aškole sám řek, že pokud jedu z jednopruhové cesty do dvoupruhové (ten druhý pruh vedle kterého stojím je odbočovací...) tak si můžu zvolit pruh jaký chci, pokud tam nikdo nejede, smozřejmě.... ale je to už dlouho, což může znamenat taky změny ve vyhlášce Citovat
Návštěvník Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 No jistě tys měl tomu modrýmu dát přednost, ten si může vybrat pruh který chce. Troubil oprávněně. Citovat
Pe.Tr Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 oba mate navýběr jaky pruh chcete , ovšem modre auto ma přednost tudiž si vybírá první Citovat
secouver Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 stejně se mi to nezdá... když se nad tím zamyslíte je to zbytečně komplikovaný. Kdyby modrej do pruhu č. 2 směl přejet až po cca 30 metrech, kde končí plná čára, bylo by to logičtější. Podle toho co říkáte ten zelenej musí dávat přednost protijednoucímu, chodcům a ještě musí přemejšlet co se modrýmu honí v hlavě jestli si ZBYTEČNĚ nevybere přímo pruh č. 2. [upravil dne 4.3.2011 15:53 secouver] [upravil dne 4.3.2011 15:53 secouver] Citovat
AKCZ Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Ja to proste nevydrzim Secouvere bud dej dotaz na to co se zda byt logictejsi z duvodu napr. plynulosti provozu nebo co je dle vyhlasky spravne Citovat
vendelinek Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 dáváš modrýmu přednost,takže on je první kdo si určí kam se zařadit,ty bys měl ject za nim jako druhý logicky,kdybych byl na pozici modrýho,tak jedu pravym pruhem a pak teprve se zařadim kam potřebuju [upravil dne 4.3.2011 15:56 vendi.stejskal] Citovat
secouver Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 Ja to proste nevydrzim Secouvere bud dej dotaz na to co se zda byt logictejsi z duvodu napr. plynulosti provozu nebo co je dle vyhlasky spravne OK, navrhuji změnu vyhlášky :-D Citovat
Guest Scratch Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 kam odbocujes? DOLEVA, komu MAS DAT PREDNOST??????? Odpovez si sam.............. vyhlaska to rika jasne Citovat
OK406 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Modré vozidlo může odbočit do jízdního pruhu číslo dvě. Proti jedoucí zelené vozidlo mu dává přednost. Citovat
secouver Odesláno 4. březen 2011 Autor Odesláno 4. březen 2011 já to teda přiznávám, že jsem mu tam do té dvojky vjel \"neoprávněně\" ale jak říkám... je to postavený na hlavu. mimochodem - kdyby za za zeleným stálo auto, které chce jet rovně a nemělo místo projet, tak ho to také zbytečně zdržuje. [upravil dne 4.3.2011 16:09 secouver] Citovat
Návštěvník Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 já to teda přiznávám, že jsem mu tam do té dvojky vjel \"neoprávněně\" ale jak říkám... je to postavený na hlavu. mimochodem - kdyby za za zeleným stálo auto, které chce jet rovně a nemělo místo projet, tak ho to také zbytečně zdržuje. [upravil dne 4.3.2011 16:09 secouver] Mě dneska zdržoval semafor, prázdná křižovatka a já tam měl člověče červenou. Citovat
Medvěd Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Je lepší 5s počkat nebo měnit dveře? Jak už psali ostatní výše, modrý jel proti, tys mu měl dát přednost a tak byl oproti Tobě ve výhodě. Následků hraní si na co by, kdyby .... jsou plné špitály. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Neni to postavene na hlavu, ber si napriklad situaci, ze v pruhu cislo1 bude stat pokazeny autobus, a to on s tym modrym autem bude muset cekat dokud prejdou vsetci jako ty, aby mohol potom jet ? Inak jo, musis predvidat ... Citovat
kujon106 Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Však najedeš do křižovatky a dáváš přednost. Za modrym může klidně jet další auto rovně a když bys do něj vletěl, tak by to byl a)karambol + b)tvoje vina. Citovat
misacekk Odesláno 4. březen 2011 Odesláno 4. březen 2011 Na této situaci se dá spekulovat. Radši si počkat než nabourat auto. Myslím si takto bych to řešil jinak .... Tak toto jsme řešili u mojí bej. práce se šéfem (dělá taky znalce při nehodách) tato samá křižovatka a přednost chodcům a on do pruhu 1 a ty do pruhu 2. A on má nejet do pruhu jedna a pak přejet do pruhu 2. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.