Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj, dneska jsem se setkal s takovou dopravní situací a chci se vás zeptat, zda dle nákresu může modré auto odbočit rovnou do pruhu číslo 2, nebo zda se do něj může zařadit až z pruhu č. 1.

situace.png

díky

Odesláno

no já vám řeknu jak to bylo... já jsem v pozici zeleného, dal jsem přednost protijedoucímu, chodcům a odbočil jsem se do pruhu č. 2 jenže ten modrý tam chtěl odbočit taky a solidně troubil.

Odesláno

Tak na tohle mi učitel v aškole sám řek, že pokud jedu z jednopruhové cesty do dvoupruhové (ten druhý pruh vedle kterého stojím je odbočovací...) tak si můžu zvolit pruh jaký chci, pokud tam nikdo nejede, smozřejmě.... ale je to už dlouho, což může znamenat taky změny ve vyhlášce :aut

Návštěvník
Odesláno

No jistě tys měl tomu modrýmu dát přednost, ten si může vybrat pruh který chce. Troubil oprávněně.

Odesláno

stejně se mi to nezdá... když se nad tím zamyslíte je to zbytečně komplikovaný. Kdyby modrej do pruhu č. 2 směl přejet až po cca 30 metrech, kde končí plná čára, bylo by to logičtější. Podle toho co říkáte ten zelenej musí dávat přednost protijednoucímu, chodcům a ještě musí přemejšlet co se modrýmu honí v hlavě jestli si ZBYTEČNĚ nevybere přímo pruh č. 2.

[upravil dne 4.3.2011 15:53 secouver]

[upravil dne 4.3.2011 15:53 secouver]

Odesláno

dáváš modrýmu přednost,takže on je první kdo si určí kam se zařadit,ty bys měl ject za nim jako druhý

logicky,kdybych byl na pozici modrýho,tak jedu pravym pruhem a pak teprve se zařadim kam potřebuju

[upravil dne 4.3.2011 15:56 vendi.stejskal]

Odesláno
Ja to proste nevydrzim :D Secouvere bud dej dotaz na to co se zda byt logictejsi z duvodu napr. plynulosti provozu nebo co je dle vyhlasky spravne :D

OK, navrhuji změnu vyhlášky :-D

Odesláno

kam odbocujes? DOLEVA, komu MAS DAT PREDNOST??????? Odpovez si sam.............. vyhlaska to rika jasne

Odesláno

já to teda přiznávám, že jsem mu tam do té dvojky vjel \"neoprávněně\" ale jak říkám... je to postavený na hlavu.

mimochodem - kdyby za za zeleným stálo auto, které chce jet rovně a nemělo místo projet, tak ho to také zbytečně zdržuje.

[upravil dne 4.3.2011 16:09 secouver]

Návštěvník
Odesláno
já to teda přiznávám, že jsem mu tam do té dvojky vjel \"neoprávněně\" ale jak říkám... je to postavený na hlavu.

mimochodem - kdyby za za zeleným stálo auto, které chce jet rovně a nemělo místo projet, tak ho to také zbytečně zdržuje.

[upravil dne 4.3.2011 16:09 secouver]

Mě dneska zdržoval semafor, prázdná křižovatka a já tam měl člověče červenou.:D

Odesláno

Je lepší 5s počkat nebo měnit dveře?

Jak už psali ostatní výše, modrý jel proti, tys mu měl dát přednost a tak byl oproti Tobě ve výhodě. Následků hraní si na co by, kdyby .... jsou plné špitály.

Odesláno

Neni to postavene na hlavu, ber si napriklad situaci, ze v pruhu cislo1 bude stat pokazeny autobus, a to on s tym modrym autem bude muset cekat dokud prejdou vsetci jako ty, aby mohol potom jet ?

Inak jo, musis predvidat ...

Odesláno

Na této situaci se dá spekulovat. Radši si počkat než nabourat auto. Myslím si takto bych to řešil jinak ....

Tak toto jsme řešili u mojí bej. práce se šéfem (dělá taky znalce při nehodách) tato samá křižovatka a přednost chodcům a on do pruhu 1 a ty do pruhu 2. A on má nejet do pruhu jedna a pak přejet do pruhu 2.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...