Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Kdy už konečně pochopíte, že pokud chcete dosáhnout optimálního výsledku, že je potřeba holt koupit pořádný nářadí?

Na smažení řízků si taky nekoupíte pánvičku z Tesca za 150.- ;)

Odesláno

děkuju za rady. Sice to neni na moje auto, ale asi to stejně zbude na mě...na jaro koupim tu úhlovku a vlítnu na to...nebo když se umoudří počasí.

Odesláno

Inak v BA sa tomu jeden manik venuje ... Znamy nad tym rozmyslal, ale neišiel tam. Cena bola 300 Eur, ale aspom co mi rozpraval, co si zapametal, tak to bolo na 3 dni :)

Okrem brusenia pastou, ktoru vybera podla znehodnotenia laku, atd, to este pomerne specialne voskuju ...

Dává 2 vrstvy vosku, jeden tvrdý, jeden mäkký... Prvá vrstva vosku sa nanesie, a necháva sa na auto 24 hodín, az potom sa leští. Následne tam dáva druhú vrstvu, a tá stojí 12 hodín, a potom sa leští.

Myslím, že kvalitka sa 3000 kč asi nebude, lebo čítal som o tom mrte, a je to pomerne velmi náročné, ked to má byť kvalitne ...

Odesláno

také byvh měl jednu otázečku;)

na metalíze máme asi od slunka vypálenou barvu, je to takové celé flekáté a přijde mi jakoby se loupal bezbarvý lak.

dá se s tím taky něco dělat? nebo už je pozdě?

Odesláno

jestli se loupe jen lak,to snad poznáš,přejeď si prstem po vrchu laku a ucejtíš přechod

v každym případě dej pokud možno lepší foto

[upravil dne 10.2.2012 20:46 od vendelinek]

Odesláno

no ted v zimě se to nedá fotit. auto špinavé, umývat to nechci a běhat v zimě se mě taky nechce:D

jen se loupe ten vrchní lak....

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Co je klasická leštička? Pokud taková ta volantová tak 100% ne, to máš větší šanci udělat rukou.

Nicméně záleží to na moc věcech... je to matalíza nebo normální barva. Pokud metalíza je ten lak proškráblej na barvu? Pokud normální barva je to proškráblé na plnič? ....

Odesláno

Takových leštících past jsou spousty Výborná je W5 z Lídlu, ale dobře funguje i Tempo. Nicméně je potřeba rozlišovat standardní barvu a metalízu. U standardní není potřeba příliš řešit úběr laku, aleu metalízy je ta horní vrstva tak tenká, že je potřeba opravdu hodně opatrnosti.

Odesláno

Nicméně to musíš po jakékoliv leštící pastě, takže nějakou vhodnou leštící polituru, tvrdý vosk a leštěnka....

...můžeš s opatrností použít Tempo na metalické laky, je výrazně jemnější. Já používám tohle: http://www.komplex3m.cz/eshop/chemie-barvy/brusne-a-lestici-pasty/brusna-pasta-jemna-m100-oskar%27s-1-kg/detail_3872.html

[upravil dne 13/6/12 19:40 od koblih69]

Odesláno

Škrábanec rukou asi rozleštíš, bude ti to trvat dlouho, ale půjde to. Pokud chceš rozleštit i ty matné fleky na laku tak to asi ručně dost dobře nepůjde. Nicméně pokud nemáš zkušenost tak není moc vhodný si někde půčovat leštičku, můžeš to snadno probrousit. Nechal bych to někomu kdo má zkušenost.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...