Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den,

při výměně turba za repasované je slyšet zvuk turba (pískání) a auto nemá moc velký výkon, může někdo poradit, zda je normální stav aby repasované turbo hvízdalo? Je možné, že by bylo nedomazávané? Původní turbo nepískalo a výkonově mi přišlo snad ještě lepší. Problém byl s netěsností turba - z toho důvodu výměna.

děkuji za odpověď

P.S. Je úvaha správná, že by nové turbo (repasované) nemělo být slyšet?

• O 1 měsíc později...
  • O 1 měsíc později...
Odesláno

Ja som si dal repasovať turbo za 290eur a ak ti ho tam nenastavia na stolici tak ho treba dať nastaviť niekomu kto má diagnostiku na auto a vie to podla toho nastaviť.Mňa to vyšlo 30eur a ide ako ma. Bez nastaveného turba som šiel do nemecka a hore kopcami som šiel skoro za rovno kamionmy.Neskorá akcelerácia a auto nemalo silu.A nové turbo píska aby som nezabudol.

• O 2 týdny později...
  • O 2 týdny později...
  • O 3 roky později...
Odesláno

Zdarec.....

Nějaká sviňa noční mi opět prokousala již jednou měněnou tlakovou hadici od turba do intercoleru....je v ní asi 2mm dírka....

a ptám se zdali toto může za jízdy vydávat pískavý zvuk......přišel jsem na to náhodou při jízdě začalo auto divně pískat při řazení....

přesně jak zvuk tlaku vzduchu...něco jak když hvízdá turbo.

Jde mi i o to zdali preventivně radši tu hadici zase vyměnit když je v ní tak malá ďura..??.......poprvé byla od kuny na cimrcampr.....tak se měnila hned.....

• O 2 týdny později...
Odesláno

cauko, auto na volnobeh mi hvizda jak nejaky rozhodca,ale len co pridam plyn aspon na 1000 otacek, prestane to. Myslel som ze spojka,ale ta je menena pred asi 20t km, ale pri zeslapnuti je to rovnake. V servise mi povedali, ze je to "len" turbo, ale na opravu nemam :(  Bol som v 3 servisoch, kazdy povie nieco ine (spojka,turbo,rozvody-maju asi 40t km). Da sa nejako zistit, ci to robi turbo? dik

Odesláno

Taky jsem po tom hvízdání šel proč to dělá.....tu tlakovou hadici jsem dnes vyměnil a hvízdá to furt....

Narazil jsem i na názor  že to dělá průchod spalin v prázdné části výfuku po Fap off :myslim  :myslim  ....a jak se zvýší otáčky už to není slyšet.

U mě je to slyšet jen při otevřené haupně.......auto má jinak tah i spotřebu normální.......na dg.normální průběh......

Odesláno

tak Fap off mam,ale zacalo to tusim uz predtym. Nemoze to byt od vzduch. filtru? Ten kryt na nom nieje dobre upevneny, je na 3 srouboch, aj to nie poriadne, su tam samorezky a uz su volne...ale drzi dobre. Ale tym to asi nebude,ked pri vyssich otackach to nerobi. Da sa nejako zistit, ci je to turbo ? ci len dia?

Odesláno

Uz ked ste pri tom turbe, co vsetko treba k vymene turba? Samozrejme okrem turba, oleja a filtra.. Su potrebne kupit este aj nejake tesnenia? A ked kupim repas turbo, tak uz je nastavene? dik

Odesláno

Repas by som moc nekupoval pokiaľ nevieš aká je to firma čo ti ho bude repasovať bo iba asi tri firmy na Slovensku ti ho i po repase nastavia.Mám na mysli turbo s variabilným natáčaním lopatiek. Obyčajné môžeš dať hotci komu čo má na to vyvažovačku. Inak ťa bude sprevádzať iba trápenie pískanie turba a minuté peniaze. Turbo na aute presne ako z výroby podla diagnostiky nenastavýš len sa priblížiš k daným hodnotám čo nie je rozumné.  Treba si overiť firmu ktorá má na to stolicu a nie len vyvažovačku. Mal by si meniť jedno tesnenie prepadu na turbe a vyhodiť sitko zo skrutky potrubia privádzajúceho olej do turba. Inak nič viac meniť nemusíš. 

Odesláno

Nove turbo  nepíska  v malých otáčkach. Začne až okolo 2800 až 3000 tis ot/min pískať ale slabo to počuť čo je normálne.  Repasované počuť už od malích otáčok cca 1800-2000 a to dosť hlasno.Keď píska už v tých otáčkach nemusí byť zle nastavené záleží aká je tam geometria turbínky bo sa môže líšiť tvar lopatiek turbínky od originálu a to píska. Ale práve to sú tie repasované turbá. To čo píska je repasované. Zlé nastavenie je niečo iné zase. Slabý ťah motora, dymenie, neskoré či skoré  zapínanie turba. Ako čítam z tvojho profilu  budeš mať turbo s variabilným natáčaním lopatiek.

Odesláno

A auto ide ako má či nevieš to odhadnúť ako má ísť s originál turbom ? Typujem že je po repase. Dával si ho ty robiť či si auto tak kúpil ? Presne viem aký je to zvuk. Dosť srandovný a časom aj na nervy pôjde. Hlavne ak budeš počuť kritikov viacerých.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...