Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 zdar hosi tak když jsem delal spojku minulej tejden atak jsem vimel rovnou olej v prevodovce za ten co tam podle katalogu patri.ale tedka jak jsou velky mrazy tak je to desny když auto stoji v garazi tak je to vsecko ok ale jak ma auto stat venku pres noc v mrazu tak rano se rozjedu a dvojku tam jenom narvu silou dvema rukama a kldyz jednicku trochu vytocim tak jde dvojka lip ale taky musim silou zabrat. a jak mile se auto trochu zahreje cca po 4km tak uz jde dvojka lip ale nejni to porad ono jak kdyz je auto zahraty na provozni teplotu.nevite co s tim?nevim uz ani jakej olej jsem tam nalil....myslite ze ten olej hodne stuhne pres noc? [upravil dne 24/2/2011 22:08 Béďa] Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 jinak ostani rychlosti jdou dobre sice trochu ztuha ale to je tim jak je to zmrzly.....ale ta dvojka me sere.... Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 máme to tak všichni, co dáváme doporučený olej (75W80), olej prostě tak ztuhne,že ta dvojka jde hůře, ale dá se to...,mrazy nebudou furt:myslim [upravil dne 23/2/11 19:55 ozzy56] Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 no hure hure jdou ostatni rychlosti na to si nestezuju to mi nevadi ale ta dvojka jde zaradit jen kdyz s plnych sil zatahnu za kvedlacku:myslim a narvu ji tam....treba sestra s tim jela vcera rano nekam a ani nazaradila dvojku az kdyz se to krapet ohralo...proste nedala tam dvojku protoze nema na to silu....zni to blbe ale je to tak....a nerad bych urval radici tycky za chvili... Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 zkus dvojí sešlápnutí spojky (při řazení z jedna na dvojku) Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 nebo snad jeste koupim jinej olej kterej nema nizky bod tuhnuty nebo nevim.... Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 dit to nejni normalni ze ta dvojka tam nejde....a nebo jeste jendo reseni vytocit jednicku a dat rovnou trojku.... tedka me tady zabijou.... ale delam se jenom prdel.... Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 já bych jiný olej nedával, ty pežotí převodovky experimenty s olejem nemají rády:bojim Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 tak to mam jako pres zimu zaparkovat do garaze a nejezdit ne? :D:D:D Citovat
jojtik Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 Tak napisem moju story. Daval som menit olej v prevodovke dva roky dozadu. Preventivne 130.000 km. Tazke radenie pri minusovych teplotach, rano (2 ztuha, 3-ka cez zuby), po zohriati zlepsenie. Minuly tyzden praskla manzeta poloosi od prevodovky. Vymenil som teda uz aj olej za TOTAL 75w-80. Povodny olej trochu speneny, tmavsi ako novy. Vysledok? Zlepsenie radenia o 100%. Rano radenie uplne v pohode. Som normalne tomu neveril. Netusim co tam mechanik nalial, ale do prevodovky jedine TOTAL 75W-80. Citovat
Peta-k Odesláno 23. únor 2011 Autor Odesláno 23. únor 2011 me taky prijde ze trojka tam jde krapet pres zuby...tak zkusim asi vymenit ten olej nebo jinak s tim nic asi neudelam.... Citovat
go.play Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 já to mám taky takhle v těch mrazech, dvojka tam jde blbě, ale rozhodně to tam nervu silou, chce to si s tou pákou trochu pohrát a jít na to s citem Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 me taky prijde ze trojka tam jde krapet pres zuby...tak zkusim asi vymenit ten olej nebo jinak s tim nic asi neudelam.... a cos tam vlastně nalil??, roztopenou vazelínu?? Citovat
PetrRS Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 dvojka jde blbě snad každému, ale že bych to rval velkou silou to zas ne... Citovat
PAJA106 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 Též se přidávám, že dvojka ne že vysloveně silou, ale musí se dost laborovat, než se tam podaří našmrdlat. Citovat
Jimmy106 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 tak ja musim s potesenim rict ze me vse funguje naprosto dokonale, jaky olej tam mam sice netusim, ale kdyz je jako treba ted -13°C tak mi staci zmacknout spojku, a z neutralu ji stouchnu uplne na max doprava (jakoby na 1 a 2) a pak na max doleva (5 a R) takhle to staci udelat jednou, max dvakrat a nemam zadny problem... vsechny rychlosti tam padaji jedna basen.. :-) jediny co mi vadi, tak ze na N i na jakekoliv rychlosti s tou pakou muzu hybat do stran jako kdyby tam ani zadna rychlost nebyla.. Citovat
milda67 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 můžu též potvrdit,že to jediné co mi v těchto mrazech funguje je převodovka:D i když s motorem nehnu tak rychlosti mi tam jdou jendím prstem a všechny. Citovat
ozzy56 Odesláno 23. únor 2011 Odesláno 23. únor 2011 tak ja musim s potesenim rict ze me vse funguje naprosto dokonale, jaky olej tam mam sice netusim, ale kdyz je jako treba ted -13°C tak mi staci zmacknout spojku, a z neutralu ji stouchnu uplne na max doprava (jakoby na 1 a 2) a pak na max doleva (5 a R) takhle to staci udelat jednou, max dvakrat a nemam zadny problem... vsechny rychlosti tam padaji jedna basen.. :-) jediny co mi vadi, tak ze na N i na jakekoliv rychlosti s tou pakou muzu hybat do stran jako kdyby tam ani zadna rychlost nebyla.. nemáš přehozené strany??, jednička doprava? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.