aquasky Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Nesuvis si to temou ale potreboval bych radu... ty nasi zeleni skriatkovia (SK) mi chcu naparit 300€ a na 4 mesiace odobrat vodicak s ci som samozrejme nesuhlasil ptz, som dostal smyk a nikomu neublizil , nepil som, dezen bol v poriadku akurat som si rozjebal auticko a jeden mur co ide aj tak z PZP ... nasili mi paragraf, ze som neprisposobil jazdu stavu vozovky, vojim schopnostiam a poveternostnym podmienkam .... pokuta ma nesere skor ma sere, ze ked mi zoberu vodicak tak mam ist na preskusanie co mi nevadi len mi to asi zobere 3 dni dovolenky .... co ma teda dost nasere ....kedze pracujem v Brne a musel by som ist dom na SVK .... Neviete poradit ako by som sa vyhol tomu paragrafu, nemam tu papier a presne neviem ktory to je naspamat ....§16 asi ale neviem vsetky papiere od flojdov mam doma ..hmm..? PS: Viem, ze to sem do tejto temy nepatri ale nevedel som to kam zaradit ..popripade poprosim presunut tuto temu .. Dakujem za rada Citovat
OK406 Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Tak unás by ti řp zůstal. Jinak to je klasická DN. Citovat
jozefsv Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 zalezzi ci si sa vybural do protismeru.volakedy to tak bolo ze za to brali vodicak,ako to je teraz neviem Citovat
aquasky Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Jasne že hej ale tak ja som sa vyburat nechcel to akoze mal som vyskocit z auta a potlacit ho aby som nevosiel do protismeru ...niekedy fakt nechapem tieto zakony prijebane ...pardon za vulgarizmus ale viem ako budem v pondelok na DO v LV reagovat ked ma vytocia .... Citovat
straki007 Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Tak toto je PEKNA picovina. Pamatuju kdyz mne stopovali u Bytce v kolone a kdyz jsem ho blbecka objel tak jenom zvednul ruce. Jsou dobri debilove teda.... Zkus zabojovat a s chladnou hlavou to s nima probrat.Nebo zjistit jestli nemas strejdu ktery dela nekde kde......vzdyt vis. Citovat
jozefsv Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 za vyburanie do protismeru beru vodicak.za 3 mesiace ho mas naspat.pretoze sa to berie akoze si mohol niekoho ohrozit.keby ze v svojom smere tak ti ho nevezmu.mal som ten isty pripad v minulosti.tiez som cumel.zakon je zakon aj ked je na hlavu,s tym asi vela neurobis Citovat
aquasky Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Reagujem z chladnou hlavou vzdy ...ale niekedy to fakt nejde ..... akoze ako mam reagovat na to ked som vlastne sposobil sebe skodu aeste ma idu do .... akoze sorry ale to fakt nejde ... Citovat
aquasky Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Jasny ze byl .... Najhorsie na tom ze zimne 205 su dost klzke Citovat
OK406 Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 Pokud byl tedy led = klouzalo to a vozovka nebyla řádně ošetřena, tak to uveď do protokolu!!! I kdyby si jel 20 km/h, tak smyk dostaneš!!! Citovat
aquasky Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Jasny to viem, to tam je ale problem je v tom, ze ten policajt je debil a furt sa ohanal §16, ze som neprisposobil jazdu stave vozovky, svojim schopnostiam a poveternostnym podmienkam..som sa uz bavil aj s pravnikom o tom a povedal, ze ten paragraf je v podstate nedotknutelny a je to mozne pouzit na kazdu nehodu ... .... Citovat
ozzy56 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 aquasky asi tě nepotěším, ale myslím si, že když řidič dostane smyk a zůstane po něm ve škarpě v protisměru--tak prostě on udělal chybu a v dnešní době,kdy jsou silnice plné, může být HODNĚ rád, že v tom protisměru zrovna nikdo nejel,takže nechápu proč se rozčiluješ co bys říkal, kdyby tě jiný takhle sestřelil, protože nezvládl auto, dostal smyk a vrazil do tebe??, trochu jiná káva, že? Citovat
romik1 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Ja som mal to iste na jednej debilnej ceste a rozbil som auto na kompletku.par kotrmelcov a skoncil som v protismere v hlbokej priekope. Policajti mi ani fukat nedali ale dostal som 2000 Sk pokutu a tiez mi dali to neprisposobenie atd. posielam ti sz Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Souhlas s Ozzym - silnice neřídila, řídils Ty a tak tedy Ty jsi zodpovědný za to, žes s autem vletěl do škarpy. Jsou situace, kdy i rychlost 5 km/h může být rychlost nepřiměřená a v našich podmínkách není možné zajistit 100% sjízdnost silnic kdykoli během 365 dní v roce. Kdyby se zrovna v daném okamžiku pohyboval v protisměru chodec nebo jiné auto, je úplně klidně možné, že bys nám své vyprávění psal z pozice čekatele na soud. Je fakt, že v ČR by Ti asi ŘP takhle na hned nesebrali a dokonce bys nemusel ani volat PČR (nehoda byla bez zranění), ale jiný kraj - jiný mrav. Citovat
OK406 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Tady jde o to, že mu za DN odebrali řidičák. Takže v protokolu si uvedl, že silnice byla v době DN neupravená a neošestřená a to ani po DN. Jízdu po takové to vozovce si přispůsobil jak stavu vozovce + stavu vozidla + svým schopnostem. Rychlost byla velmi malá. Neznám váš paragraf § 16. Pokud nedošlo k poškození na třetí osobě, nebyl AL, popřípadě nebylo zranění, tak pokuta by stačila maximálně! To je můj osobní názor. Citovat
Medvěd Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 OKčko - všiml sis, že Slovensko je už několik let samostatný a svéprávný stát? Pokud ano, věř, že každý takový stát má svoje zákonodárce a samozřejmě i svoje zákony a následně se i dopravní nehoda spáchaná v konkrétním státě řeší podle tamních zákonů. Můžeme se sice podivovat tomu, že Slováci za takovou \"banální\" nehodu bez následků berou řidičák, ale - vzhledem k tomu, že to ve vlákně několik Slováků bralo jako normu - nic víc s tím nenaděláme. V rámci EU bychom se výhledově měli dočkat toho, že by po celé Evropě mohla začít platit nějaká jednotná právní norma (podobně jako měna), ale po pravdě řečeno se obávám, že se toho člověk našeho data výroby jen těžko dožije a momentálně mám i strach z toho, jaký slepenec by z toho mohl vylézt. Citovat
OK406 Odesláno 22. únor 2011 Odesláno 22. únor 2011 Ještě, že jsme rozumní a máme svojí českou korunu. Moc nevěřím, že by se zákony sjednotili! Jinak jsem psal, že neznám ten paragraf §16, na který se odkazuje. Citovat
crazybiker Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Trochu neskoro reagujem,ale jak si pochodil? tiez som mal nehodu,totalku po zaradeni sa do vlastneho pruhu som dostal smyk a totalka do jarku, do pol hodky som tam nemal auto a len sestricka zavolala policajta, dal mi fukat,aby bol kryty a ani pokuta ani nic... takze asi som mal stastie... Citovat
AKCZ Odesláno 20. květen 2011 Odesláno 20. květen 2011 Moje prvni a nastesti predposledni nehoda skoncila taky pokutou ackoli vina nebyla zcela na me srane ale nedokazal jsem ji prokzat.. tzn. jel jsem rano v zime.. silnice namrzla nebyla (slunicko uz zafungovalo) ale po prejeti horizontu bylo naledi (silnice ve stinu) a tusim ze to byl Transit ktery se otacel v krizovatce (byl vuci me bokem takze nejake zahlidnuti SPZ nebylo mozny) a nedal mi prednost.. ja se mu sice vyhnul ale skoncil jsem ve strome pres protismer a chodnik a Transit ujel a svedky jsem nesehnal takze jsem si vsechno vc. pokuty zacvakal.. kdybych do nej vlitnul a nesnazil se vyhnout tak jsem mel mensi skody na aute.. nikoho bych prakticky neohrozil (30-40km/h) a jeste bych nebyl na vine.. Citovat
KapriQ Odesláno 30. květen 2011 Odesláno 30. květen 2011 Toto iste sa stalo mne ... Dostla som smyk, vyletel som do protismeru ( kam asi ked mi sutrelilo zadok v zakrute) a ja som logicky vobec necakal ze by mi neitko mal brat vodicak az ked dotycny poskodeni na dopravnom ked sme spolu sedeli sa mi smial do oci ze mi zoberu vodicak ... Neviem co by som bez neho robil, dostal som 150E tj najnizsia mozna pokuta za ohrozenie ci ako to hovoril ten kokot zeleny, a ze by mi zobrali vodicak, lenze som nastastie bol zachraneny jednou blizkou osobkou ktora to policajtovi vyhovorila a zato ze som sa spraval slusne mi teda dal len pokutu ... Nechapem jednu vec, je to strasna jebovina, chapem ze keby do mna niekto najebal z druheho pruhu a ohrozil ma tak ma to nasere, ale ved predsa toto sa moze stat kazdemu aj tomu co 40rokov nemal nehodu, proste sa to moze stat ... A jednoducho za toto brat papiere ktory si kazdy tvrdo robil a za ktore kazdy musel calovat 500€ ???? No tento zakon musel uzakonit iba prijebany clovek ... Ked si nejaky ozraty kokot sadne za volant a stopnu ho pani zeleni, tak som sa stretol s pripadmi ze tam staci zaplatit a hotovo, papiere ma dotycny naspat ale tu sa neda zjednavat ... Vela stastia a pevne nervy su to dementne zakony ... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.