Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam služobneho Partnera Thotem 1,6 HDi 55kw r.2008

Moj problem spočiva v tom že v septembri minulý rok sme menili komplet predné brzdy.Po cca 4 mesiacoch mi pri brzdení zacalo kmitat volantom.Pred 2 týždnami sme museli zas vymenit komplet predne brzdy lebo boli uplne zničene.Neviem aka znacka kotucou a platniciek tam bola namontovana ale nasledne sme tam dali kotuce a aj platnicky od f.ATE.Vsetko bolo OK až do minuleho pondelka-zas sa objavilo kmitanie pri brzdeni.Pri montaži sme vsetko skontrolovali-valceky su v poriadku vsetko funguje jak ma a zas je ten isty problem-podotýkam ze auto byva dost vytazene-za minulý rok odviezlo tak 100 ton nakladu-casto mam zapojeny vozik tak brzdy su dolezite- ale na orig.kotucoch to slapalo jak ma.Geometria je skontrolovana a tak isto aj tlmice-zajtra este prekontrolujeme komplet napravu ale myslim že v nej nebude problem-pneumatiky su nove vyvazene-nemate niekto s tým problemom skusenosti lebo inak ho fakt zapalim.

Odesláno

Napadají mě 2 věci - špatná montáž, nedokonalé očištění dosedací plochy kotouč - náboj , nebo problém s neúčinkem zadních brzd, přední jsou pak přetěžovány. Perlička na závěr: Případ z otcovy opravárenské praxe na kamionech - řidič spálil brzdy za měsíc, a majitel volal po záruce. Byla načtena data z ABS a tachometru a automobilka potrdila domněnku - řidič prase :-D. Jezdíš s tím ty nebo někdo jiný ?

[upravil dne 21/2/11 00:36 victory]

Odesláno

Prave že pri montazi sme si fakt dali zalezat vsetko sme riadne ocistili a aj zmontovali.Jazdim s nim len ja a nikto iny.Jazdim stale rovnako-ziadne zavodenie-to auto je moje zivobytie tak sa snazim o to starat ako keby bolo moje vlastne.Nemam pocit ze by zadok nebrzdil lebo aj to sme skusali a pri brzdeni na presnej ceste brzdy zaberali-predok+zadok uplne sumerne.Rucna zabera na 4 zube.Minulý rok ked sa menili po 120 tisicoch tak len pre to ze kotuce original boli uz dost zodrate.Nova sada vydrzala 4 mesiace-mysleli sme si ze boli nekvalitne tak sme ich reklamovali-zatial sme tam vratili originali_nastastie sme ich nevyhodili-a tie vydrzali mesiac a zas kmitanie-potom sme kupili celu sadu ATE a tie po 2 tyždnoch zas kmitanie-nejde mi to fakt do hlavy ze co to sposobuje.Na sukromnom aute mam ATE a mozem povedat ze po 3 rokoch a 100tis.km brzdy uplne pohoda.

Odesláno

tak to já už ti nepomůžu...:( zdá se mi že tu někdo měl podobný problém, jen si nemohu vzpomenout kdo... ráno se ozve více lidí, třeba budou moudřejší :papa

Odesláno

taky to může být tím že jezdí s nákladem a vozíkem berlingo nebo partner je docela těžký a proto se nejspíš přehřívají kotouče a zvlní se zkusil bych TRV nebo brembo všechny součástky co jsou v náhradě nejsou to co originál

Odesláno

Prave že mi odporucili ako dobru nahradu za originaly ATE. Po preskumani recenzii na vseliakych forach maju ATE lepsie hodnotenie ako TRW-co neznamena ze su horsie.

Odesláno

No dnes sme prisli na jeden problem-ked sa kupovalo auto ako nove predajca dodal zimne pneu aj z diskami a tie su obycajne nie ako technicak pise C-kove-zvysena tuhost.Zistilo sa ze predne prave koleso dosť hadzalo a to v dosledku kriveho disku.Pravdepodobne som niekde nabehol na dost velky výtlk a disk to nevydrzal.Dali sme nový disk presne podla predpisu a koleso je uplne ok ale asi to nevydrzal kotuc.Kotuce su uplne hladke,ziadne tmave casti po prehriati len ten na pravej strane je skriveny.Zajtra ho dame stocit a uvidime.

• O 3 roky později...
Odesláno

Ahoj,

Páni,potreboval by som poradiť akej značky kotúče a platničky.Chystám sa meniť a neviem čo kúpiť.Doteraz som mal komplet ATE.Neboli zlé,okrem toho,že 2 roky pískali.Chcel by som osadiť lacnejšie,predsa je to už staršie auto.Na kotúče 4246 W7 mi vyhľadá napríklad Protechnic,TRW,Textar,Zimmermann,Meyle,Brembo,Kamoka.Mám ich za nákupné ceny.

Nejaké skúsenosti?Mal by som sa rozhodnúť.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...