jovany Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Mam služobneho Partnera Thotem 1,6 HDi 55kw r.2008 Moj problem spočiva v tom že v septembri minulý rok sme menili komplet predné brzdy.Po cca 4 mesiacoch mi pri brzdení zacalo kmitat volantom.Pred 2 týždnami sme museli zas vymenit komplet predne brzdy lebo boli uplne zničene.Neviem aka znacka kotucou a platniciek tam bola namontovana ale nasledne sme tam dali kotuce a aj platnicky od f.ATE.Vsetko bolo OK až do minuleho pondelka-zas sa objavilo kmitanie pri brzdeni.Pri montaži sme vsetko skontrolovali-valceky su v poriadku vsetko funguje jak ma a zas je ten isty problem-podotýkam ze auto byva dost vytazene-za minulý rok odviezlo tak 100 ton nakladu-casto mam zapojeny vozik tak brzdy su dolezite- ale na orig.kotucoch to slapalo jak ma.Geometria je skontrolovana a tak isto aj tlmice-zajtra este prekontrolujeme komplet napravu ale myslim že v nej nebude problem-pneumatiky su nove vyvazene-nemate niekto s tým problemom skusenosti lebo inak ho fakt zapalim. Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 bylo auto na válcové zkušebně brzd - přední zadní ? Citovat
jovany Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 Zatial nie.Ma len necele 3 roky a nemam pocit ze by brzdy zle fungovali-auto brzdi bez problemov len ten predok ma znervoznuje. Citovat
jovany Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 Myslis zeby sa na nieco prislo co to znicenie kotucov moze sposobovat??? Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 Napadají mě 2 věci - špatná montáž, nedokonalé očištění dosedací plochy kotouč - náboj , nebo problém s neúčinkem zadních brzd, přední jsou pak přetěžovány. Perlička na závěr: Případ z otcovy opravárenské praxe na kamionech - řidič spálil brzdy za měsíc, a majitel volal po záruce. Byla načtena data z ABS a tachometru a automobilka potrdila domněnku - řidič prase :-D. Jezdíš s tím ty nebo někdo jiný ? [upravil dne 21/2/11 00:36 victory] Citovat
jovany Odesláno 20. únor 2011 Autor Odesláno 20. únor 2011 Prave že pri montazi sme si fakt dali zalezat vsetko sme riadne ocistili a aj zmontovali.Jazdim s nim len ja a nikto iny.Jazdim stale rovnako-ziadne zavodenie-to auto je moje zivobytie tak sa snazim o to starat ako keby bolo moje vlastne.Nemam pocit ze by zadok nebrzdil lebo aj to sme skusali a pri brzdeni na presnej ceste brzdy zaberali-predok+zadok uplne sumerne.Rucna zabera na 4 zube.Minulý rok ked sa menili po 120 tisicoch tak len pre to ze kotuce original boli uz dost zodrate.Nova sada vydrzala 4 mesiace-mysleli sme si ze boli nekvalitne tak sme ich reklamovali-zatial sme tam vratili originali_nastastie sme ich nevyhodili-a tie vydrzali mesiac a zas kmitanie-potom sme kupili celu sadu ATE a tie po 2 tyždnoch zas kmitanie-nejde mi to fakt do hlavy ze co to sposobuje.Na sukromnom aute mam ATE a mozem povedat ze po 3 rokoch a 100tis.km brzdy uplne pohoda. Citovat
victory Odesláno 20. únor 2011 Odesláno 20. únor 2011 tak to já už ti nepomůžu... zdá se mi že tu někdo měl podobný problém, jen si nemohu vzpomenout kdo... ráno se ozve více lidí, třeba budou moudřejší Citovat
t.rozhon Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 pokud má zátěžák na zadní brzdy, trak ho zkontruluj. mě taky zlobil na služebním Kanguu Citovat
berla2,0hdi Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 taky to může být tím že jezdí s nákladem a vozíkem berlingo nebo partner je docela těžký a proto se nejspíš přehřívají kotouče a zvlní se zkusil bych TRV nebo brembo všechny součástky co jsou v náhradě nejsou to co originál Citovat
jovany Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 Prave že mi odporucili ako dobru nahradu za originaly ATE. Po preskumani recenzii na vseliakych forach maju ATE lepsie hodnotenie ako TRW-co neznamena ze su horsie. Citovat
berla2,0hdi Odesláno 21. únor 2011 Odesláno 21. únor 2011 já nepsal že jsou ATE špatné jen sem si přečetl tvuj příspěvek a usoudil sem že originál bude v tvojem případě asi to pravé ořechové jasně ta cena je někde jinde Citovat
jovany Odesláno 21. únor 2011 Autor Odesláno 21. únor 2011 No dnes sme prisli na jeden problem-ked sa kupovalo auto ako nove predajca dodal zimne pneu aj z diskami a tie su obycajne nie ako technicak pise C-kove-zvysena tuhost.Zistilo sa ze predne prave koleso dosť hadzalo a to v dosledku kriveho disku.Pravdepodobne som niekde nabehol na dost velky výtlk a disk to nevydrzal.Dali sme nový disk presne podla predpisu a koleso je uplne ok ale asi to nevydrzal kotuc.Kotuce su uplne hladke,ziadne tmave casti po prehriati len ten na pravej strane je skriveny.Zajtra ho dame stocit a uvidime. Citovat
parlament Odesláno 22. květen 2014 Odesláno 22. květen 2014 Ahoj, Páni,potreboval by som poradiť akej značky kotúče a platničky.Chystám sa meniť a neviem čo kúpiť.Doteraz som mal komplet ATE.Neboli zlé,okrem toho,že 2 roky pískali.Chcel by som osadiť lacnejšie,predsa je to už staršie auto.Na kotúče 4246 W7 mi vyhľadá napríklad Protechnic,TRW,Textar,Zimmermann,Meyle,Brembo,Kamoka.Mám ich za nákupné ceny. Nejaké skúsenosti?Mal by som sa rozhodnúť. Citovat
Chip Odesláno 22. květen 2014 Odesláno 22. květen 2014 Doprucuju Ate potom Barum TRW meyle textar v tomto poradi s ostatnimi nemám zkušenosti mimo brembo už nikdy vic Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.