Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Akú teplotu má správne ukazovať budík teploty chladiacej kvapaliny 1.6 80kW? Mne to kolíše medzi 70 - 90 st. Nemalo by to držať nejakú stálu teplotu? Dík

Odesláno

Ahoj

já na své 307, break 1,6i 80 KW rok2006/11 po faceliftě vysledoval následující:

teplotu mi drží stálou jen v teplejších v obdobích nebo při stálém zatížení motoru

ted v zimě, když mu šlápnu na plyn a jedu \"otáčkověji výš\", tak teplota se zvedne.. ale jakmile chvíli jedu třeba na čtyřku z kopce na malé otáčky, tak se motor ochladí a teplota jde dolů....

myslím že to je naprosto normální a běžné

Schválně si zkus v zimě teplotu vyhnat, a pak jeď chvíli s motorem bez zátěže a uvidíš

Odesláno

teplota určitě kolísá podle způsobu jízdy, zatížení auta, jízdy po rovině nebo v Alpách :)--ale v rozmezí 20 stupnů néé, bude to snad čidlo teploměru, diag. by měla odhalit,zda ukazuje čidlo OK

Odesláno

jj v zime je 70 - 90 normálne, v lete takmer nonstop 90, teda okrem posúvania sa v kolone a v horúčave to je bežne aj málinko cez 100 :o, potom tŕpnem aby sahara fungovala ako má:D. A to mám nový termostat práve kvôli pochybnostiam s teplotou. je to tak normálne netreba to riešiť.

Akurát neviem ako sa správajú diesle kedže tam je navyše ešte predohrev chladiacej kvapaliny ale myslím si, že by to mohlo byť podobné, predohrev je asi len na rýchlejšie zahriatie studeného agregátu:myslim

Odesláno

práve tento týždeň som dal meniť termostat. Pôvodne som mal v mínusových teplotách problém vytiahnuť ho aspoň na 80 stupňov. Teraz sa pekne rýchlo ohreje a ručička \"kmitá\" v rozmedzí 85 - 90. Sem tam ale starý išiel normálne a čidlá boli na diag. v poriadku

[upravil dne 19/2/11 11:59 omegascream]

Odesláno

Ahoj,

zajímavé téma. V práci při testech simulujeme vodní čerpadla jako na motoru v autě. (Napnutí řemene, rozmístění kladek atd.)

Podle výkresový specifikace je udávána teplota coolantu 80+/-5 stupňu.

Napřiklad u Volva je to dokonce 110-120 stupňu.

(okruh je uzavřen a je tam tlaková nádrž proto voda nevaří a neubývá).

U olejových čerpadel je teplota oleje dokonce 120-130 stupnu.

:)

[upravil dne 19/2/11 13:34 Lví-ček]

Odesláno

Záleží tiež aký máš termostat. Ak je auto odvezené z NL alebo F termostat otvára už pri cca 72 stupňoch C, u nás pri cca 85. Kolísať by mal v rozmedzí + - 5 stupňov. Ale pokiaľ drží teplotu a postupne sa otvára tak to nerieš.

Odesláno

prave som rozmyslal zalozit temu :D

posledny tyzden som si vsimol,a to boli rana teplejsie,okolo 0 °C,ze sa mi teplomer ledva dotiahne na 70 °C,ked idem na 5. okolo 2000 otacek,t.j. tak 100km/h. Doteraz to bolo OK,ked sa zohrial motor,tak isiel na 80°C a tam zostal, len ked stojim niekde na volnobeh,tak stupne na 90,ale aj cez leto za jazdy drzal 80 °C. To je dobre,nie? A dufam,ze toto male vahanie teraz do 70 prejde ;)

• O 11 měsíců později...
Odesláno

Ahoj,

oživím trochu toto téma. Ráno jsem nastartoval v -20°C. oškrábal sklo a rozjel se.

Najednou se mi rozsvítila stopka a teplota motoru byla v červeném.

Zastavil jsem vypnul zapalování a po opětovném nastartování to ukazalo lehce nad 70°C. něco jsem si vyřídil a již to neblblo a ukazovalo normálně. Čím to může být?

Dost mě to vylekalo. Kontroloval jsem chl. kapalinu a je jí tam dost.

Odesláno

To nevím. Nikdy jsem s teplotou problemy neměl (motor drží kolem 85°C stabilně celý rok) až nyní v tom mrazu a to jen jednou.

Od té doby je klid. Podle mě zablblo čidlo nebo termostat.

[upravil dne 4/2/12 16:18 od Lví-ček]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...