Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Ionizátor do auta - dobrá věcička

Recommended Posts

Odesláno

Cyklon: Při normální teplotě a tlaku je ozon namodralý plyn s intenzivním pachem, který člověk registruje již při koncentraci 2 ppm. Při ochlazování se nejprve přeměňuje na tmavě modrou kapalinu, a posléze v tmavě modrou pevnou látku. Ozon je silné oxidační činidlo.

Ve vysokých koncentracích je jedovatý (člověk jej registruje při 2 ppm). Protože v lidském těle způsobuje tvorbu volných radikálů, je pro člověka a některé živočichy karcinogenní. U řady druhů bakterií byla pozorována při nízkých koncentracích i mutagenicita ozonu, ve vyšších koncentracích ozón mikroorganismy zabíjí.

Ozon jako silné oxidační činidlo může reagovat s celou škálou biologicky významných látek a způsobuje vznik peroxidů polynenasycených mastných kyselin a aminokyselin enzymů a koenzymů atd. Proto působí negativně na buněčné membrány. Vdechování ozonu vyvolává pokles kapacity plic v závislosti na jeho koncentraci a na hloubce dýchání. Podle Světové zdravotní organizace (WHO) vdechování ozónu vede ke vzniku zánětlivých onemocnění plic, narušení vývoje plic a snížení jejich funkce. Zvyšuje úmrtnost.

Odesláno

Abych nepodal poplašnou zprávu. Povolená koncentrace ozonu je 180 µg/m3 po dobu 1 hodiny, nebo 140 µg/m3 po dobu 8 hodin. Údaj 0,04 ppm = 80 µg/m3. 0,04 ppm je tedy v normě. Ale je potřeba si uvědomit, že vyšší hodnoty ozonu nevratně poškozují plíce.

Pokud je ozon cítit, jak Cyklon píše, je jeho koncentrace ve vzduchu již minimálně 2 ppm což se rovná 4 miligramy / m3. To je 22 krát překročena maximální hodinová hodnota působení.

Tak se raději držte ionizovaného O2.

[upravil dne 21/3/11 07:01 Zazimir]

Odesláno
Asi na to máš moc velký auto, měl sis jich koupit víc:D

Ještě mi dva dnes přijdou co jsem objednával pro kluky, až si to tady kluci přečtou, tak myslím že jich budu mít do auta dost :D

• O 1 rok později...
Odesláno

Asi to fungovat bude,něco podobnýho jsem viděl v ptákovi otvírákovi,tak jsme to objednali a zdá se,že to funguje.

Po 12ti hodinách...

post-984-1410962360333_thumb.jpg

Odesláno

Máš recht. Je až neuvěřitelný čemu lidi dokáží věřit. Dva řádky nějakých nesmyslů u výrobků a lidi kupují jak vzteklý. A dokud to tak bude budou vychcánkové vymejšlet nesmysly :D

Odesláno

Mně to tedy funguje pořád. Nevšiml jsem si, že by to nedělalo, to co je uvedeno v reklamních letáčcích. Vzduch má v autě pak takový svěží nádech a hlavně to nahrazuje takové ty přiblblé stromečky vonící většinou jako desinfekce na veřejných WC ;)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...