Zazimir Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Cyklon: Při normální teplotě a tlaku je ozon namodralý plyn s intenzivním pachem, který člověk registruje již při koncentraci 2 ppm. Při ochlazování se nejprve přeměňuje na tmavě modrou kapalinu, a posléze v tmavě modrou pevnou látku. Ozon je silné oxidační činidlo. Ve vysokých koncentracích je jedovatý (člověk jej registruje při 2 ppm). Protože v lidském těle způsobuje tvorbu volných radikálů, je pro člověka a některé živočichy karcinogenní. U řady druhů bakterií byla pozorována při nízkých koncentracích i mutagenicita ozonu, ve vyšších koncentracích ozón mikroorganismy zabíjí. Ozon jako silné oxidační činidlo může reagovat s celou škálou biologicky významných látek a způsobuje vznik peroxidů polynenasycených mastných kyselin a aminokyselin enzymů a koenzymů atd. Proto působí negativně na buněčné membrány. Vdechování ozonu vyvolává pokles kapacity plic v závislosti na jeho koncentraci a na hloubce dýchání. Podle Světové zdravotní organizace (WHO) vdechování ozónu vede ke vzniku zánětlivých onemocnění plic, narušení vývoje plic a snížení jejich funkce. Zvyšuje úmrtnost. Citovat
Zazimir Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Abych nepodal poplašnou zprávu. Povolená koncentrace ozonu je 180 µg/m3 po dobu 1 hodiny, nebo 140 µg/m3 po dobu 8 hodin. Údaj 0,04 ppm = 80 µg/m3. 0,04 ppm je tedy v normě. Ale je potřeba si uvědomit, že vyšší hodnoty ozonu nevratně poškozují plíce. Pokud je ozon cítit, jak Cyklon píše, je jeho koncentrace ve vzduchu již minimálně 2 ppm což se rovná 4 miligramy / m3. To je 22 krát překročena maximální hodinová hodnota působení. Tak se raději držte ionizovaného O2. [upravil dne 21/3/11 07:01 Zazimir] Citovat
Návštěvník Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Asi na to máš moc velký auto, měl sis jich koupit víc:D Ještě mi dva dnes přijdou co jsem objednával pro kluky, až si to tady kluci přečtou, tak myslím že jich budu mít do auta dost Citovat
Šalda Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 Já bych to docela i zkusil, možná má jen kirkiz špatný čuch:D:D Citovat
kveton Odesláno 21. březen 2011 Odesláno 21. březen 2011 já jsem si taky objednal, tak uvidíme Citovat
barenst Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Docela by me zajimalo po roce jak to dopadlo ? Funkuje to nebo ne ? Citovat
olda Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Asi to fungovat bude,něco podobnýho jsem viděl v ptákovi otvírákovi,tak jsme to objednali a zdá se,že to funguje. Po 12ti hodinách... Citovat
wojtěch Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 mi to fungovalo asi 4 dny pak to shořelo další už jsem neobjednávál Citovat
koblih69 Odesláno 21. duben 2012 Odesláno 21. duben 2012 Pánové poslední dobou už nežasnu, že se vyrábí hromada nesmyslů, ale že je někdo kupuje Citovat
davidekcz Odesláno 22. duben 2012 Odesláno 22. duben 2012 Máš recht. Je až neuvěřitelný čemu lidi dokáží věřit. Dva řádky nějakých nesmyslů u výrobků a lidi kupují jak vzteklý. A dokud to tak bude budou vychcánkové vymejšlet nesmysly Citovat
Cyklon Odesláno 23. duben 2012 Autor Odesláno 23. duben 2012 Mně to tedy funguje pořád. Nevšiml jsem si, že by to nedělalo, to co je uvedeno v reklamních letáčcích. Vzduch má v autě pak takový svěží nádech a hlavně to nahrazuje takové ty přiblblé stromečky vonící většinou jako desinfekce na veřejných WC Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.