deahlie Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Zdravím, několik dní za sebou jsem slyšel poměrně silné bouchnutí od motoru. Děje se to pravidelně po ujetí 2 až 4 km, tzn. vždy při studeném motoru. Bouchnutí má razanci asi jako kdyby někdo na čelní sklo hodil tvrdou hroudu sněhu. Při každé jízdě se ozve rána pouze jednou a po zbytek jízdy je klid. Když se to stalo poprvé, tak jsem si myslel, že bouchla hadice od turba nebo tak něco, nicméně výkon byl normální, varovná kontrolka se žádná nerozsvítila, tak jsem to neřešil. Zezačátku se to dělo spíše sporadicky (cca jednou z deseti jízd). Nyní se rána z motoru ozývá pravidelně (při každé jízdě). Včera jsem zkouknul všechny hadice, nikde žádná trhlina. Jen mě překvapila povyskočená měrka na olej. Tak mně napadlo, že možná se při zahřívání olej rozpíná natolik, že mi vystřelí měrku do haupny? Což by mohlo způsobit tu ránu. Ale Motor je čistej, nikde žádný stopy od oleje. Pohledal jsem na foru a jediný co mně připadlo, že by to mohlo způsobit, je přicpané odvětrání klikové skříně. Nicméně nikdo u tohoto tématu nepsal o tomhle menším výbuchu. Napadá někoho čím by to mohlo být, případně jestli jsem na správné cestě s odvětráním klikovky? Otáčky motoru nemají na výbuch vliv, někdy je to při akceleraci, někdy při brždění motorem jindy při volnoběhu... 406 Break 2.0 HDI 80kW r.v. 2000 [Edited on 8/2/11 13:23 deahlie] Citovat
AnotherOne Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Mohlo by to byť tou mierkou, ale neviem si predstaviť že by to tak silno buchlo. Nechaj ju povytiahnutú počas viacerých jázd a sleduj či to buchne. Citovat
marohdi Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 vymen si spodne uchytenie motora myslim to proti vykyvu lebo ti motor bucha o kasnu Citovat
deahlie Odesláno 8. únor 2011 Autor Odesláno 8. únor 2011 vymen si spodne uchytenie motora myslim to proti vykyvu lebo ti motor bucha o kasnu No ale kdyby to bylo tím silentblokem, tak by to bouchalo nezávisle na teplotě motoru. Nebo se pletu? Zkusím něco snadno deformovatelného přilepit na měrku oleje a jestli to po bouchnutí bude mít jiný tvar, tak je to jasný. Vyzkouším a zítra se pochlubím. Citovat
AnotherOne Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Nebuchne tá mierka náhodou keď vyskočí do kapoty? Citovat
marko306 Odesláno 8. únor 2011 Odesláno 8. únor 2011 Ale to by už aká šupa musela byť? To by pretlačilo hádam aj zvukovú izoláciu na kapote, nie? Citovat
AnotherOne Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 No podobalo by sa to hodeniu snehu na okno. Citovat
HonzaZ Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 To vypadá, jako by bylo neprůchodné odvětrání klikové skříně. Neprosakuje olej kolem kliky na řemenici, nebo na spoji převodovky s motorem? Citovat
Miki23 Odesláno 9. únor 2011 Odesláno 9. únor 2011 Chcelo by to počuť ten zvuk..... Čo ak to robi naprava, rameno. Zahada je že je to len za studena. Citovat
deahlie Odesláno 10. únor 2011 Autor Odesláno 10. únor 2011 Včera jsem zahříval motor na místě, abych 100% vyloučil, že je to zvuk z náprav. Výsledek cca po 3 min volnoběžných otáček opět rána a měrka oleje cca 2 cm vysunutá oproti původní poloze. Takže ránu určitě způsobuje měrka oleje nárazem do haupny, akorát nalézt příčinu. Citovat
ozzy56 Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 motor nedýchá, ucpané hadice odvětrání motoru, stává se to i častýma krátkýma jízdama Citovat
marko306 Odesláno 10. únor 2011 Odesláno 10. únor 2011 Mám síce iný motor, ale tiež mám po jazde vysunutú mierku oleja a nič mi nebúcha. Ak by ti aj strelila tak by si musel mať od mierky odtlačenú zvukovú izoláciu. Nenapadlo ťa naštartovať auto za studena a otvoriť kapotu a tak sa pozerať? Podľa mňa to mierka nebude. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.