Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Co zaradit na automate pri dlhsom cakani so zapnutym motorom?

Recommended Posts

Odesláno

Cus hosi, zase jedna mozno off-topic otazka ale vrta mi to stale hlavou. Dnes som stal vo fronte pred autoumyvackou. Je kosa, tak som nechal bezat motor a kedze som nemal co na robote, tak som zacal premyslat :D, ze ci je lepsie na automate nechat P alebo tam dat N.

Co myslite vy?

[upravil dne 02.02.2011 23:21 DanculD]

Odesláno

Pri státí na červenú dávam N lebo sedím v aute, pozorujem semafór a z N sa dá D zaradiť jednoduchým posunutím páky. Pri čakaní s bežiacim motorom dávam P a tým mám i \"zabrzdené\". Ručnú používam na automate iba ak parkujem vo väčšom svahu.

Odesláno

Sú rozdielne prevodovky a majú svoje špecifiká. Preto som písal ako to robím a nie ako by to mal niekto robiť . Keď som s automatom začínal tak sa mi stalo že podvedome som povolil tlak na brzdu a skoro som buchol do auta pred sebou. Od vtedy radšej dám neutrál.

Mám dve autá a automatom a ani jeden si nedáva poloneutral, to zrejme iba niektoré novšie. Vtedy možno je na mieste iné správanie.

Odesláno

Ja davam na firemnom vzdy P a je pokoj, ten pohyb paky je minimalny, kazdopadne tam mam zas strasne blbu rucnu brzdu, tak sa mi to oplati (parkovaciu brzdu musim stlacit lavou nohou a odistovat rukou :D )

Odesláno

Na väčšine prevodoviek je asi odporúčané dať P. Teda ja som zatiaľ videl iba také kde to bolo priamo odporúčané. Vraj sa tým nenamáha menič ktorému nerobí dobre dlhšie státie na brzde (typicky červená na semafóre) so zaradeným jazdným stupňom. Kto to nerobí a drží nohu na brzde tomu sa vraj prevodovka nedožije ani 100000 km.

Odesláno

Ja stojim so zaradenym D. Tak mi to bolo odporucane aj zo servisu. Ale ako pise Pastorek. Zalezi na type prevodovky.

Na mojej sa po cca 6 sekundach fakt da taky nejaky poloneutral, alebo ako to tu niekdo nazval. Horsie je to akurat v tom ze vypalujem oci zamnou stojacim ked mam zoslapnutu brzdu.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...