Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

jaké investice do 10 let starého auta se ještě vyplatí ?

Recommended Posts

Odesláno

Tesneni pod hlavou sem resil .... No jasny tak ty co o tom nic nevedej se Te proste zeptaj kolik mas spotrebu a kolik Te stoji benzin a reknou Ti ze je mas nekam odvezt a ze Ti daj 2Kc/km :D ... Tak vzdycky pak jak debilum vysvetlovat ze v tom jsou mraky dalsich veci ...

Odesláno

Je to jak psal oddie.Pravidelně si dávat něco stranou a po čtyřech letech auto vyměnit.

Já to bohužel kvůli stavbě baráku neudělal,protože se mi nechtělo auto měnit - v té době bylo ještě v pohodě,něco bych za něj ještě dostal a doplatek na jiné by nebyl tak vysoký.

Dnešní stav je bohužel takový,že auto už je prakticky neprodejné a jen do něj sypu peníze,které jsem si mohl klidně dávat stranou.(Což za poslední 4 měs bylo cca 36 tis)

Takže 4 roky max a pak ho dát pryč.

Odesláno

já bych to nebral tak \"generelně\" - 4 roky a pryč.

Když to sečtnu, tak kilometr mě stával 2,50 Kč, až to dopočtu po posledním podzimu to bude možná i pod 2 Kč/km.

Amortizace z toho dělá 30h/km, nafta 1,50 Kč/km, opravy okolo 50 h/km, pojistka 10 h/km.

Něco se vrátilo na \"taxikaření\"

V zůstatkové ceně auta jsem sice v záporu - skoro 20 letej wergl, který nikdo nechce a navíc auto ani nereprezentuje.

Když bych ho prodával, tak asi budu muset kovošrotu něco zaplatit :D

Pokud chcete řešit generelně kdy jiné auto - jde o to zjistit, kdy auto se vyplatí ještě opravit, nebo se s ním rozloučit. A to je kumšt.

...mno jo, stavebko se už tak moc nevyplácí ;)

Odesláno

Já tedy taky udělám malý propočet. V naftě jsem asi na 1,5 Kč/km + 1 Kč/km ten zbytek (pojistka, opravy atd.) Tohle odpovídá mému ročnímu jezděním P306 (cca 15tkm). Takže nic strašnýho. Ale asi brzo mě bude čekat spojka, přední kotouče a tlumiče ... To podle mě není důvod, proč měnit auto. Já mám v plánu, že auto dojezdím :D Pokud se něco nepo***e. Pak asi koupím zase nějakého desetiletého puga (s prokazatelnou historii - to bude taky umění).

Odesláno

Bez šetření to určitě nepůjde. Já se snažím šetřit průběžně na vše. (nealokuji úspory, zatím nebyl důvod)

PS: tím chci říct, že nežiju od výplaty k výplatě.

[upravil dne 3/2/11 13:51 MilanF1]

Odesláno

to já taky nežiju od výplaty k výplatě ale je fakt že od doby co mám auto moc peněz nemám :D ..

Odesláno

Tak já autem jezdím čtyři roky a nikdy jsem neměl větší investice. P309 jsem odstavil kvůli korozi :( a P306 jsem spokojený. Ač je desetileté, zatím jsem nemusel moc servisovat, kdyby sloužilo jako P309, bylo by to super, to bych s ním musel jezdit dalších 10 let :D Ale pokud by motoru ani kasli nic nebylo, tak proč ne. :roker

Odesláno
to já taky nežiju od výplaty k výplatě ale je fakt že od doby co mám auto moc peněz nemám :D ..

Auto je o svobodě - a svoboda je o penězích.

Vždycky je to něco za něco. Bohužel :(

Odesláno

Auto je o svobodě - a svoboda je o penězích.

Vždycky je to něco za něco. Bohužel :(

To jo ale tak tohle si člověk dost dobře odůvodní jelikož to sice žere prachy ale těch pozitiv je pořád hodně :)

Guest Scratch
Odesláno

mozna off topic, ale kdyz uz pocitas....

250 000 za auto, uver celkem 320 000...... bral jsem tehdy 23000 hrubeho a rodicum platil za bydleni 4000 a jidlo, obleceni a dalsi sracky si platil zvlast, mel jsem co delat abch vyzil, taky jsem byl hubenejsi :D

servis za 5 let, vc. oleju, gum.... 60 000

investice do uprav a ruznych kravin.......90 000

Celkem...............470 000 na 10 let starem autu, co ma najeto 210 000 km. Nez abych ho za 30 000 prodal a za 250 000 si zase kupil jine a 50 000 do toho jeste nasypal, si radsi budu udrzovat to stare a ted ten of topic... doporucite mi nekdo nejakou sadu na rozvody??

http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;16;145661;167023;1406241;1406248;1406249;1406250|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

diky predem

Odesláno

250 000 za auto, uver celkem 320 000...... bral jsem tehdy 23000 hrubeho a rodicum platil za bydleni 4000 a jidlo, obleceni a dalsi sracky si platil zvlast, mel jsem co delat abch vyzil, taky jsem byl hubenejsi :D

Celkem...............470 000 na 10 let starem autu, co ma najeto 210 000 km. Nez abych ho za 30 000 prodal a za 250 000 si zase kupil jine a 50 000 do toho jeste nasypal, si radsi budu udrzovat to stare a ted ten of topic... doporucite mi nekdo nejakou sadu na rozvody??

http://www.autokelly.cz/#PATH=3761801;16;145661;167023;1406241;1406248;1406249;1406250|CT=4|PCT=16|CUR=0|PGS=20|PT=0|PVT=1|SHT=0|SD=0|ST=0|LNG=0|

diky predem

SKF

Odesláno

Celkem...............470 000 na 10 let starem autu, co ma najeto 210 000 km.

Tak to je docela síla teda teď už si fakt nestěžuju raději :o Protože já nejsem ani na půlce když to spočítám všechno a taky mám 10 let staré auto co má skoro 180.000 teda ..

Odesláno

diky predem

Ina nebo gates, osobně bych tam dal jinou, ale nemáš jí v nabídce, nechci se tu s nikým háda, já osobně značku SKF neprodávám, ale dělá to kamarád a kolik na to chodí reklamací to je až nepěkný, takže to bych rozhodně nedoporučil.... :papa

Odesláno

necetl jsem to tu cele, ale jen prvni stranu...

Budu na to mit asi jiny pohled... Ale jako sve prvni auto jsem si koupil 10 let stary kousek (406ta v avataru) a myslim si, ze dokud se nebude sypat, tak bych to nejak moc neresil...

Ale je pravda, ze to beru z pohledu studenta bez prace...

Jestli si vydelavas, tak je asi rozumne neco trochu sporit...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Moje melo 8 let a 140tkm .. taky prvni auto ... ted po 2 letech s nim (a 35tkm) nerikam ze je nejaky cas na zvazovani co dal (prave jsem uspesne prolezl STK i emisema mesic zpatky) ale puvodne jsem ten topic zakladal pouze v reakci (udiveni) nad pragmatismem myho otce co se tyka investic do auta .. Nicmene co se tady uz resilo a vyresilo - jako idealni pristup mi z toho vychazi \"umet rozpoznat\" tu chvili kdy clovek prestava auto jen udrzovat v chodu a zacina ho resuscitovat nerealnymi investicemi vzhledem k aktualni cene auta :) A poslat ho vcas k vode dokud to jde. Doufam,ze me tohle jeste nejakou dobu neceka...

Guest Scratch
Odesláno

k vode znamena na dily, ne to prodat jinemu, kterej se z toho posere, ale takova je realita, znam to na vlastni kuzi....

Odesláno
k vode znamena na dily, ne to prodat jinemu, kterej se z toho posere, ale takova je realita, znam to na vlastni kuzi....

Nevyzni to eticky ale ... kazdy zbozi ma svyho kupce .. pokud to nekdo odkoupi cely at se z toho klidne posere ... jinak rozprodavat cely auto na ND tak jak je to tady kazdou chvili videt na foru z toho by mi mrdlo s prominutim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...